Mesečni horoskop za vreme prelaska Sunca preko znaka Jarca

Sunce prelazi svake godine preko znaka Jarca u periodu od 21/22.decembra do 20.januara. Ove godine ulazi ranije 21.decembra jer je prestupna godina. U horoskopu ulaska Sunca u znak Jarca dominira upravo deseto astrološko polje karijere, analogno znaku Jarca sa konjunkcijom Sunca i Merkura što govori o jakoj logicci

Sunce i Merkur u konjunkciji prave dobar aspekt sa Marsom a kasnije i sa Uranom u Biku do 10.januara

Mars će 7.januara oslabiti kada bude ušao u Bika ali će biti u napetom aspektu, egzaktnom kvadratu sa Saturnom i Jupiterom što govori o jakoj ambicji, nestrpljenju, žestokim reakcijama.

Kvadrat Saturn- Jupiter sa Marsom,znači da će mnogi pomisliti da treba da promene mesto boravka, da promene posao ili će to želeti, ne razmišljajućio mnogo o svrsishodnosti takvih odluka. Naglašen znak Strelca, Jarca i Vodolje govori o usredsređenosti na sve što se dešava u javnosti ali jak Merkur ukazuje na logično razmišljanje i odbijanje nekih informacija koje će se verovatno svesno plasirati u javnosti.

Naglašena je mogućnost unapređenja trgovine,mnogi  će imati priliku da zarade neki dodatni novac

Veoma dinamičan mesec u kome će mnogi pokazati veliku odlučnost ka promenama, posebno mladi.

Kada Merkur bude ušao u Vodoliju, početkom godine i bude na polovini znaka Jarca ispred Sunca, kreće aktivnost usmerena na promenu nekih odluka, sistema vrednosti u društvu.

Jako brzo će se smenjivati informacije.

Jupiter- Saturn predstavlja vlast i disciplinu. Mars predstavlja neku vrstu agresivnosti, mnogi će da seju strah. Mars ide ka Uranu i to može značiti žestoku reakciju na nešto što nije povoljno za većinu, o sebičnom stavu po mnogim pitnjima. Do sedmog januara obrazuje kvadrat sa Plutonom i donosi ozbiljne političke polemike.

Mogući su zemljotresi, opasnost u saobraćaju od kamiona i hladnjača.

Pozitivan je uticaj Sunca koji predstavlja glas zdravog razuma, dobar aspekt sa Neptunom donosi naglašenu kreativnost i mogućnost stvaranja umetničkih dela.

Venera koja ukazuje na sistem vrednosti  biće biti brza sa 7.stepena Strelca do 14.stepena Jarca, napet aspekt sa Neptunom a onda dobar aspekt sa Marsom i Uranom govori o potrebi za flertom, za izlascima, okrenutost ka inostranstvu.

Postojaće potraga za kratkoročnim poslom i brzi Jupiter donosi mogućnost nalaženja posla. Jupiter u kvadratu sa Marsom i Uranom donosi iznenadne šanse na koje se nije računalo.. Na polotičkom planu može ukazivati na obelodanjivanje nekih informacija.

Bankarski sistem neće biti previše uzdrman. Privatan sektor će biti u nekoj fazi rekonstrukcije jer će mnogi razmišljati o načinu na koji treba da posluju da bi mogli imati zaradu.Mars-Uran u Biku, govori o sposobnost za preživljavanje, potreba da se  mngi bave nekim privanim poslom.

Bik simbolizuje privatan posao. Uran će prestati da bude u retrogradnom hodu i oni koji su bili previše zavisni od informacija koje su plasirane tendenciozno sa negativnom konotacijom, promeniće svoj ugao gledanja na to.Otkriće se mnoge zavere, umešanost u finansijke transakcije.

Venera ulazi u znak Jarca 7.januara i doneće hladnokrvan stav prema mnogim pitanjima.

Asteroid Psiha u Blizanci čini ovaj znak prilično nestrpljivi po pitanju nalaženja rešenja za svoj status.

Asteroid Karma u Devici čini Device veoma odgovornim po mnogim pitanjima.

Gold na sredini Device u konjunkcijij sa asteroidom Vestom ukazuje na sposobnost žena da se snađu  u privatnom biznisu.

Victorija uz Juno na 10.Strelca govori o saradnji sa strancima koja donosi uspeh.

Amor na 8.stepenu Riba dobar je za ljubavni život vodenih znakova

Crni Mesec Lilit uz Mars i Uranom nagoveštava velika iskušenja Bikovima, Škorpijama, Vodolijama i Lavovima, posebno rođenima na kraju prve i početku druge dekade znaka.

Podznak horoskopa ulaska Sunca u znak Jarca je u Ribama sa Neptunom, Mesecom i Mars u Ovnu govori da će mnogi imati veoma čvrst stav prema svemu, nezavisno od toga da li su u pravu ili ne.
Trigon Sunce- Mars u ovom horoskopu je odličan za ambiciozne i samouverene kardinalne znake, posebno Ovna i Jarca.

Sunce i Merkur su u 10.kući što govori o uspehu u nauci.

Jupiter-Saturn u Vodoliji u 11.kući ukazuje na uspeh u svim tradicionalnim delatnostima ili u poslovima vezanim za pravosuđe i visoko obrazovanje.

U drugoj kući je Uran što mnogima donosi potrebu za promenom posla.

U devetoj kući je Venera u Strelcu i može značiti da će se mnogo čitati strani mediji i jaka komunikacija sa strancima. Moguća je ljubav sa strancem.

Merkur i Sunce govori i o načunim radovima a Jupiter i Saturn pokušaj da se nešto nametne po svaku cenu i stabilizacija društva na mentalnom planu

Merkur govori o mladima, koji će želeti da promovišu nove vrednosti i da se izbore za svoja prava.


JH