Pun Mesec 16.2.2022. u 17.56 h u Beogradu

Jednom godišnje pun Mesec u Lavu donosi mnogo uzbuđenja, euforije i potrebu za druženjem, izlascima. U horoskopu ovog događaja, podznak je na 6.stepenu Device a Mesec je u 12.kući tajni i neizvesnosti, često i bolesti i neprijatelja na 27.stepenu u opoziciji sa Suncem na 27.59 Vodolije.Inkonjunkcija, napet aspekt sa Plutonom na 27.Jarca u petom polkju ljubavi, kreativnosti, radosti, donosi sumnje u moguć pozitivan ishod kada se radi o situaciji koja je prilično komplikovana a tiče se mnogih nedovoljno poznatih detalja koji bi mogli da razjasne o čemu se radi. Iako je naglašeno peto polje sa Venerom, Marsom (strast) na 16.stepenu Jarca. Ovakav pun Mesec donosi mnogima entuzijazam  jer je Mars, planeta akcije na 1.stepenu Vodolije a vladalac je horoskopa Punog Meseca, zbog čega će mnogi biti skloni raspravama, polemisanju a uspeh mogu imati oni koji se bave pisanjem, koji rade u medijima ili rade sa strancima, za strance, posebno kao frelenseri. Naglašeno polje inostranstva sa Uranom donosi mnogima potrebu da negde otputuju makar na kratko ili da se presele u inostranstvo, najveroatnije zbog ljubavi.Mesec je u tzv. vodenoj kući u kojoj je jak ali vodena kuća ( .8. i 12.) kaa padnu u vatreni znak onda je naziv za to “ključala voda” jednom rečju strasti su uzavrele i mnogi neće moći lako da kontrolišu svoje reakcije i emocije.Mesec je vladalac 11.kuće javnosti a vladalac horoskop Merkur je u prirodnoj 11.kući koja pada u Vodoliju zvog čega će sve što ima veze sa medijima i Internetom biti od velikog značaja.

 Vatrena kuća 5.koja nosi u sebi simboliku Sunca, plenete entuzijazma u koje pada pun Mesec, a opet u racionalnom Jarcu i delimično u Vodoliji ukazuje na potrebu za emotivnom sigurnošću. Tome će najviše težiti Ovan, Bik, Vaga, Škorpija i Devica dok će Blizanci biti skloni rizicima. Lavovi će biti skloni da se žrtvuju za druge, da se ponašaju “jarčevski”, “saturnovski” i da se maksimalno angažuju na poslu ili u uspostavljenju reda tamo gde rade, moguće i unutar porodice. Jupiter, planeta slave, uspeha na 10.stepenu ima odlike jarčevske ambicije a u Ribama u polju javnosti i uspeha, partnerskih odnosa donosi mnogima atisfakciju zabog uspeha bračnog ili ljubavnog partnera. Fokus aktivnosti treba ravnopravno rasporediti na posao i obaveze ( simbolika Device u koju pada podznak horoskopa) i na ljubav  ( naglašenost pete i sedme kuće ljubavi i partnerskih odnosa.

Na zdravstvenom planu ovakav Mesec može doneti oscilacije krvnog pritiska, pogoršanje zdravstvenih tegoba, posebno reumatske prirode ili kod onih koji imaju problema sa upalama tetiva i pate od vrtoglavica.