Mesečeve četvrti tokom vladavine znaka Vage 2021.

 

 

Horoskop poslednje Mesečeve četvrti 29.9.2021. u 3.57 h Beograd

Podznak ovog horoskopa na teritoriji Beograda ( Balkan, Grinidž +1) pada na 5.stepenu Device a Merkur, vladalac ovog horoskopa je Merkur u retrogradnom hodu na 25.stepenu Vage. U ovom horoskopu je naglašeno drugo polje posla i novca. Vrh druge kuće ove kuće koja pada na kraj Device i ceo znak Vage sa slabim Suncem i slabim Marsom i slabim Merkurom što govori o strepnji da bi finansijska situacija mogla biti nestabilna. U stvari, osim napetog aspekta između Merkura i Plutona koji je u 5.kući što govori o nemogućnosti da se u kratkom roku naplati neki kratkoročni posao ili može značiti da postoji strah da se poslovi neće odvijati onako kak je zamišljeno. U ovom horoskopu Venera je i dalje u opoziciji sa Uranom na relaciji 3 ( komunikacija, biznis)-9.kuća ( poslovi sa strancim ali putovanja).

Mesec kao glavna planeta u ovom horoskopu nalazi se u 11.astrološkoj kući javnosti i društvenog života u Raku na 6.stepenu i obrazuje inkonjunkciju, aspekt prilagođavanja sa Saturnom na 7.stepenu u Vodoliji gde je izuzetno jak. Ovakav aspekt Meseca i Saturna koji je u petoj kući slab i daje potrebu za stabilnom ljubavnom vezom ili čak daje idalizaciju ljubavi jer je Saturn u dobrom aspektu i sa Suncem i sa Marsom. Ovakav horoskop nagoveštava mogućnost tajne veze jer je Sunce vladalac 12.kuće tajni a Mars, vladalac osme kuće preljube zbog čega će mnogi biti skloni da se zaljubljuju preko poslovnih kontakata.

Oni koji su zaljubljeni u osobu koja je stranac ili živi u inostranstvu, moguće da će biti povremeno sumnjičavi u pogledu mogućnosti nastavka veze ili iskrenosti partnera zbog aspekta između Venere i Jupitera koji donosi napetost na relaciji 3.-6.kuća a Neptun, planeta neiskrenosti ali i romantičnih osečanja zbog čega će mnogi biti zaljubljivi ali i prilično naivni i konfuzni.


 

Horoskop mladog Meseca 6.10.2021. u 13:07u Beogradu

Horoskop mladog Meseca 6.10.2021. sa podznakom u Strelcu a prva astrološka kuća ličnosti obuhvata i znak Jarca a vladaoci su u drugoj astrološkoj kući posla i novca ( Jupiter, vladalac Strelca) i Saturna koji se nalazi u prvoj kući ličnosti u Vodoliji. U ovom horoskopu dominira deveto astrološko polje sa mladim Mesecom i Suncem na 13.stepenu, u konjunkciji sa Marsom na istom stepenu i Merkurom na 20.stepenu, u retrogradnom hodu. Mnogi će imati potrebu da se istaknu u radu sa strancima ili u okviru stručnost usavršavanja. Venera, planeta koja upravlja ovim devetim poljem i vladalac petim poljem kretivnosti i ljubavi i suvladalac četvrte kuće doma, porodice i privatnosti gde se nalazi Uran koji donosi nezadovoljstvo u okviru privatnog života. Jupiter je u napetom aspektu sa Venerom na 28.stepenu Škorpije i dobrom aspektu sa Merkurom donosi potrebu za rešavanjem statusa na poslu. Od svih planeta najjači su Pluton, planeta moći i uspeha, izdržljivosti i Jupiter u drugoj kući posla i novca.Slaba pozicija Urana može doneti nepotrebne rasprave u okviru porodičnog života.

Naglašen znak Vage uglavnom se odnosi na bračne i partnerske odnose na potrebu za putovanjima, odlaskom u inostranstvo.Venera,vladalac znaka Vage nalazi se u Škorpiji u dobrom aspektu sa Neptunom što govori o mogućnosti kontakata sa umetnicima i može doneti uspeh u javnosti.


 Prva Mesečeva četvrt 13.10.2021.3:26 h

Izuzetno naglašeno prvo astrološko polje ličnosti tj. atmosfere koja će vladati do punog Meseca u znaku Vage gde se nalazi retrogradni Merkur na 12.stepenu Vage u konjunkciji sa Marsom na 18.stepenu u Vagi gde je slab kao i Sunce dok je Mesec u 4.kući doma i porodice u konjunkicji sa Plutonom. Mnogi će biti uplašeni za svoj status ne samo na poslu nego i kada se radi o nekretninama ili će mnogi zbog nemogućnosti da se ostvare želje, mnogi će biti skloni raspravama u domu i uzajamnim optuživanjima ko je kriv za situaciju u porodici. Mesec, kao vladalac desete kuće karijere  u četvrtoj govori o potrebi da se mnogi opredele za privatan posao i radiće od kuće.Peto polje ljubavi i kreativnosti sa Jupiterom u retrogradnom hodu u Vodoliji u dobrom aspektu sa Suncem daje izvestan optimizam onima koji su uporni. Za žene, posebno za udate, ovo nije sjajan horoskop jer su Mesec i Pluton u konjunkciji u 4.kući doma i porodice zbog čega one mogu imati utisak da je ceo teret porodice na njima.Dobar aspekt između Merkura koji je simbol mladih iz prve kuće ovog horoskopa i Saturna koji je na kraju 4.kuće, simbol starijih osoba, ukazuje na mogućnost nalaženja kompromisnog rešenja za bilo koji problem u  porodici.


Pun Mesec 20.10.2021. u 4.58 h u Beogradu

Ovo je jedan veoma dominantan pun Meseca u kome dominiraju prva I sedma astrološka kuća pa će težište biti na partnerskim odnosima. Mesec u Ovnu u prvoj kući ličnosti govori o potrebi da se slede svoji planovi, želje, i kako je u prvoj kući na samoj osi ovog horoskopa asteroid Kiron mongi bi trebalo da se pozabave svojim greškama iz prološlosti, pvojim propustima i svemu onome što osoba može smatrati traumatičnim. Pun Mesec inače donosi jake emocije, burne reakcije i on je u znaku ega sa Uranom u prvoj kući I postoji potreba za promenom. Merkur  na DC,osi sedme kuće partnerskih odnosa  u direktnom hodu omogućava da se mnoge trauma razreše i to uz pomoć članova porodice i u iskrenom razgovoru sa njima jer je Mesec vladalac četvrte kuće ovog horoskopa koja je symbol doma I porodice. Sedma kuća simbolizuje partnera pa bi mogao razgovor sa nijm/njom da bude kako isceliteljski tako I da pokrene te trauma. Ipak dobar aspekt Kirona i Saturna s jedne strane i Merkura I Saturna s druge može doneti odgovore na mnoga pitanja. Napet aspekt između Sunca koje je simbol ega koje je u dvostrukom padu u sedmoj kući a Pluton u 10. Govori o nezadovoljstvu statusom na poslu ili u privatnoj firmi. Venera iz Strelca u dobrom aspektu sa Merkurom u sedmoj donosi mogućnost poznanstva ne nekom putu, naročito u inostranstvu ili vezu sa osobom koja je privatno ili poslovno vezana za inostrastvo.