Na današnji dan 2.6.2023.-stanje na nebu, događaji

 

 

POZICIJA PLANETA

SUNCE- Sunce na 12.stepenu Blizanaca u napetom aspektu sa Saturnom u Ribama što donosi razdor u porodici posebno sa Lavom koji želi da bude dominantan.Dobar aspekt sa Marsom u Lavu ukazuje na inicijativu koju pokazuju vatreni znaci.

MESEC- U Škorpji od 12.-26.stepena daje mogućnost da se neki odnosi rašćiste posebno sa Bikom ili Devicom ako budu raspoloženi za to. Dobar aspekt sa Pandorom i Neptunom u Ribama donosi osećanje nadmoći zbog tajne koju žene poseduju.

MERKUR- U Biku, 18.stepen donosi originalne ideje ali postoji potreba da se nađe finansijer za projekte i da se pristupi veoma odgovorno razradi projekta. Sklonost ka raspravama u domu.

VENERA-  Na kraju Raka, 27.stepen u dobrom aspektu sa Uranom omogućava vodenim i zemljanim znacima da se angažuju na nečemu što smatraju da je za njih najbolje rešenje, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom životu.

MARS- Na počektu Lava 7.stepen omogućava mnogima da se upuste u takmičenje, da počnu da se bave sportom ili da se angažuju u domenu nekim dinamičnih aktivnosti.

JUPITER- Na trećem stepenu Bika u dobrom aspektu sa Saturnom donosi istrajnost u razradi poslova koji se odnose na saradnju sa strancima.

SATURN- Na 7.stepenu Riba u lošem aspektu sa Marsom na 7. stepenu Lava donosi rasprave i pokazivanje nadmoći i neprijateljstva.

URAN-Na 20.Bika u opoziciji sa Mesecom donosi mogučnost rasprava sa vodenim znacima.

NEPTUN-Na 27.Riba u dobrom aspektu sa Plutonom daje istrajnost u realizaciji ideja.

PLUTON-U retrogradnom hodu preko 0.stepena Vodolije donosi raspravu ali i sklonost ka popuštanju kada je u pitanju jedan Ovan ili neki Lav jer je u opoziciji sa Marsom.


 

asteroidi_za_blog

ASTEROIDI

Ovan- Asteroid Kiron koji predstavlja potrebu za isceljenjem duše, iskupljenjem grehova i grešaka u dobrom aspektu sa Nostalgijom u Vodoliji donosi osećanje da je na pragu da reši neku emotivnu dilemu.

Bik-Vesta uz Merkur i -uran najviše pomaže rođenima pred kraj znaka da donesu odluku u vezi sa karijerom jer su finansije Biku trenuto najvažniji problem.Viktorija u Raku donosi ljubavni susret na putu.

Blizanci – Asteroid Angel čini vas spremnim da uđete u emotivnu vezu sa jednim vazdušnim znakom a asteroid ljubavi Juno donosi udvaranje od strane vatrenog znaka.

Rak- Viktorija uz Veneru u vašem znaku čini vas zaljubljivim i raspoloženim za emotivnu vezu sa jednim Rakom ili nekim Bikom.

Lav- Asteroid Hypnos uz Paladu govori o vašoj harizmatičnosti, dobijate priliku da nekog fascinirate.

Devica-Ceres na kraju znaka omogućava vam da se pomirite sa nekim zemljanim znakom.

Vaga-Asteroid Zevs, vrhovni bog u vašem znaku i posebno pomaže septembarskim Vagama da se osećaju pobedonosno.

Škopija- Penelope uz Mesec govori o potrebi da dokažete partneru koliko ste verni, naročito ako ste žena.

Strelac-Asteroid Amici ( prijatelji) iz polja inostranstva donosi mogućnost obnove romantične veze sa nekim koga doživljavate kao prijatelja.

Jarac- Conscience (savest) u polju ličnosti donosi potrebu da sa nekim iskreno razgovarate o svojim problemima vezanim za vaš odnos.

Vodolija-Eros u vašem znaku čini vas spremnim da se upustite u neku strastvenu vezu.

Ribe-Pandora na kraju znaka uz Neptun govori  o strahu da bi nešto značajno moglo da se otkrije o vama.


 

NUMEROLOGIJA

2+6.+2023.=15, 1+=6 – VENERA dominira svojim uticajem.

Snaga Meseca preko Dvojke, Venere preko Šestice, Jupitera preko Trojke Sunca preko Jedinice i Merkura preko Petice donosi mogućnost sklapanja  unosnog posla sa strancima posebno kada se radi o nekoj umestnoti ili medicini, alternativnoj medicini.


KINESKA ASTROLOGIJA

Godišnji znak –  Sivi vodeni Zec

Mesečni znak – Purpurna vatrena Zmija

Dnevni znak- Srebrni metalni Zec

Dan je povoljan za sve aktivnosti jer se metal ( srebro) i voda podrzđavaju. Dan je povoljan za ljubav, posebno sa osobama koje se bave umetnošću, koje su raspoložene za druženje. Treba pokazati lični šarm i druželjubivost. 

Rođeni u godinama koje se završavaju na 5 i 6 posebno će imati sreće u svim aktivnostima.


Dogodilo se na današnji dan

1924.- Indijanci dobili jednaka građanska prava na teritoriji SAD

1946. Italijani na referendumu podržali formiranje Republike

1953.-Krunisana engleska kraljica Elizabeta II- vladala do 8.9.2022.