Maca se bori za svoj status

               

                              Mačka iz visokog društva

Maca Mrvica, izvađena iz Dunava u koji je pobegla kao zanemoćalo mače ispred čopora pasa uspela je da se oporavi i izbori za svoj status u domu gospođe koja ju je zadržala.

I pored brojnih zahteva posetilaca sajta da je vide i možda usvoje, gospođa koja ju je zadržala nije imala snage da se od nje rastane nakon višednevne borbe za njen život zajedno sa veterinarima iz “Vet Centra” u Beogradu, Pančićeva 10, dr. Nenadom Milojkovićem i dr. Dejanom Milosavljevićem. U početku zbunjen i neprijateljski nastrojen mačak Pišta koga je već imala u svom stanu, vrlo brzo je pokazao svoj viteški duh i roditeljski brižno i džentlmenski ju je prihvatio, odupirući se njenim pokušajima da ga zavede. Mrvica kako je dobila ime zbog svoje sitne konstitucije vrlo brzo je krenula da osvaja svoj teren i da daje na znanje ko je gazdarica u kući. Pišta je, kad god je bila dosadna u svom mačećem tutnjanju po stanu, svoj mir nalazio na vrhu vitrine. I tome je došao kraj. Mrvica je nakon bezuspešnih pokušaja da se popne na vitrinu najzad uspela u tome i Pišta je savio rep i prepustio dami presto.Za sada najviša tačka u stanu je osvojena i tako sada na oduševljenje gazdarice i ostalih prijatelja kuće koji su budno pratili šta se sa njom dešava, Mrvica pobedonosno sedi na mestu koje je bilo rezervisano za Pištu.

 

              
                       Slatka maca – ne budi lava dok spava

Plemenitost ovog mačka koji ne deluje ni malo ljupko ni mazno, što u praksi i nije ako mu se učini da mu preti opasnost, pokazana je na delu kada je Mrvica u pitanju. Uspela je da i njega osvoji, koji je kao frustrirano mače od jednog dana ostavljen na travi odgajan na cuclu pa nije ni čudno što je često nepoverljiv i agresivan. Ne daj Bože da mu se učini da neko hoće Mrvici da učini nešto nažao.Bolje je obući čizme, i ne gledati ga u oči a njoj se ne obraćati.

Tel.ordinacije “Vet Centar” -064-1116636

J.Holclajtner

Photo by J.Holclajtner