Dnevni Astro Magazin za 15.8.2020.

Pozicija planeta

Mesec prelazi sa kraja Blizanaca u znak Raka i pravi aspekt sa Venerom. Obrazuje konjunkciju i odvaja se od nje u separacionom aspektu. Mesec donosi neke nove povoljne vesti u vezi sa domom i porodicom, nekretninama. Ovo je veoma povoljna pozicija dve tzv. ženske planete za one koji rešavaju emotivne probleme. Napetost donosi aspekt između Marsa s jedne strane sa Saturnom, Jupiterom i Plutonom i Sunca sa ovim istim planetama. Dobar aspekt između Sunca i Marsa pomaže onima koji su vezi sa vatrenim znacima ili su i sami vatreni znak.Dobar aspekt između Urana i Venere i Mesea podstiče kreativnost i mogućnost novih poznanstava.


 Numerologija

15.8.2020.- Današnji dan je pod uticajem Devetke. Dan prepun jakih energija, podjednako dobar za rešavanje praktičnih problema finansijske prirode i za rešavanje emotivnih problema, naročito ako postoji neka doza ljubomore, prividno bez razloga.


Kineska astrologija

 15.8.2020.-Dan Belog metalnog Tigra

Izuzetno uzbudljiv dan jer se javlja Tigar koji je primarno pod uticajem elementa drveta u formi metala a metal vlada godinom. Mesec je pod uticajem drveta -Zeleni drveni Majmun a osnovni element Majmuna je metal. Mnogo metala može da donese sukob, naročito jak metal koji simbolizuje mač ali može doneti i veliki uspeh i veliku strast. Metal vlada plućima a drvo koje se dva puta danas javlja jetrom tako da treba pripaziti na ove organe i uzimati čajeve za umirenje


Slavni Lavovi

Napoleon-i-9420291-2-402

Napoleon Bonaparta

Rođen je 15.avgusa 1769 u Ajačiju na Korzici koja je šest meseci pre njegovog rođenja prodata Francuskoj od strane Đenove.

U mnogim spisima se može naći podatak da je rođen na Veliku  Gospojinu ,po katoličkom kalendaru i da je majka krenula u crkvu ali je dobila trudove i vratila se kući, rodila ga je nešto pre podneva. Vreme koje je uzeto u analizi ovog horoskopa je 11h mada je najverovatnije rođen oko 11.45 h u kom slućaju bi, što je mnogo logičnije njegov

Moguće da je vreme 11 h uzeto iz zvaničnih crkvenih knjiga u kom slučaju je podznak na 0. stepenu Škorpije dok bi vreme 11.30 ili 11.45 h prema njegovim biografima značilo da je Podznak između 6.-11.stepena. Ovo drugo vreme više odgovara poziciji Marsa u 10. kući nego vreme 11h kada bi Mars bio u 11.kući. Nema nekih većih odstušanja ali ovo je horoskop izuzetno ambicioznog čoveka sa Suncem, simbolom moći i kraljevskog položaja ( krunisan je za cara 2.12.1804.) u konjunkcji sa asteroidom Gold u 10.kući gde je Neptun u konjunkciji sa Marcom ( 10.kuća ali u Devici,) što govori o nezajažljivosti kada je novac u pitanju i sekstil sa Venerom na početku Raka o vanbračnim vezama i vanbračnoj deci. Interesantno je da je Napoleon iznad svega želeo da ima sina naslednika i dobio ga je, Neptun vlada petom kućom dece ali je Neptun u konjunkciji sa Marsom ( govori ne samo o opasnostima od vode -sneg u pohodu na Rusiju ga je zaustavio, poslat na Sv. Jelenu u izgnanstvo, doživeo poraz u bici kod Trafalgara- pomorska bitka, kod Aleksandrije takođe pomorska bitka) već i o bolesti sina koji je umro mlad sa 20.godina.

Žozefina Boarne, prva supruga Napoleona Bonaprte

Eros je prvo nebesko telo, asteroid koji se nalazi tik uz njegov Ascendent i uz Jupiter u padu u Škorpiji u prvoj kući on nema nikakvih ograničenja kada je u pianju bogatstvo i moć.Jupiter- moć, u kvadratu sa središnjom tačkom između Merkura ( dete ) koji je slab u 9.kući ( zakoniti sin sa drugom ženom Marijom Lujzom odrastano u dvorcu Šenbrun gde je i umro) već i o često lošoj proceni kada je u pitanju spolja politika. Saturn slab u 9.kući na kraju Raka, Merkur slab takođe u 9.kući- diplomatije, zbog čega on nije bio dobar diplomata, on je sve rešavao na bojnom polju ( Mars u 10.kući karijere, Mars je jak u 10. najjači. Njegov Mesec koji je simbol majke je na stepenu Marsove egzaltacije na 28.stepenu Jarca i on je čvrst karakter nasledio od majke a bolest stomaka  od oca ( 9.kuća- bolesti oca, Saturn- bolest u Raku- stomak.)

Ipak on je ređao uspehe jer su mu Fortuna i Viktorija u Raku u 9.polju i on je bar privremeno proširivao teritorije francuske.Asteroid Psiha uz Pluton, planetu koja vlada njegovim horoskopom govori o jakoj sugestivnoj moći koju je imao u odnosu na druge a Uran u sedmoj kući u Biku o razvodu od prve supruge, Žozefine Boarne.

Krunisanje Žozefine -Napoleon stavlja krunu na njenu glavu

Da li mu je krunisanje donelo sreću ? To se može videti iz solara za godinu u kojoj je krunisan i iz horoskopa na dan krunisanja. U solaru za tu godinu Karma je u 12.kući nesreće uz Uran koji dolazi iz sedme kuće braka. On se krunisao dok je bio u braku sa Žozefinom ali se pet godina nakon toga razveo od nje i sam je govorio da ga je strah da će zbog toga da ga napusti njegova srećna zvezda vodilja jer mu ona donosi sreću, pošto je nakon sklapanja braka sa njom krenuo u pohode i ređao useh za uspehom. Ona mu međutim nije rodila dete što je bio povod za razvod.U godni u kojo se krunisao podznak je na kraju Vage nad fiksnom zvezdom Spikom koja donosi sreću Karma je došla iznad natalne Karme i može se zaključiti da mu je to bilo „suđeno“ naglašeno 10.polje moći i uticaja sa vrhom na 2.stepenu Lava na kojoj se nalazi asteroid Gold i Merkur iznad Merkura ( dete ) i on dobija sina kao car Francuske i njegov sin postaje Napoleon II.Viktorija uz Sunce u 10.kući mu obezbeđuju uspeh i slabu sledećih deset godina. Jak Saturn u 11. kući solara gde je Jupiter koji je slab u Devici i Psiha nad vrhom 12. natala govore o njegovim strahovima da li će njegova slava potrajati. Mars u osmoj kući solara- ratnički uspesi,Pluton na vrhu pete solara prilično zlokobno kada je u pitanju dete i Mesec na samom kraju ove kuće na početku Ovna.

Žozefina Boare je bila razvedena i udovica kada je upoznala Napoleona, šest godina starija od njega sa dvojedece.Rođena je 23.juna 1763. u 4 h u Fort de France na Martiniku. Nakon završenog rata za prevlast na moru između Francuske i Engleske, Martinik je pripao Francuskoj tako da je ona rođena faktički na teritoriji Francuske.

Njen podznak je na 8.stepenu Blizanaca, ima jako naglašeno 12. polje sa Jupiterom Venerom i Saturnom u Biku i Blizancima, što govori o njenom zatočeništvu kada zamalo nije bila poslata na giljotinu za vreme Francuske revolucije. Ime egzaktnu konjunkciju Marsa i Sunca na 1.stepenu Raka  i u konjunkciji sa asteroidom Amor.Njena Karma iz njene 12.astrološke kuće patnji i odricanja je iznad Urana u horoskopu Napoleona. Njena 12.-odricanje  iznad njegove sedme kuće braka sa Uranom- on je nju varao i ona je zbog toga patila ( 12.kuća).Njena Fortuna u njenoj petoj kući dece i seksa iznad njegove Karme u njegovoj 12.kući ( oboje su bili u zatvoru i zamalo pogubljeni).On je smatrao da je ona njegova zvezda vodilja ( njena Fortuna nad njenom Karmom). Njena Psiha uz asteroid ljubavi Juno u njenoj petoj kući ( srećna je bila sa svojm decom iz prvog braka, ćerkom Hortenzijom i sinom Eženom Boarneom ) i on je prihvatio njenu decu, usvojio.Njen Mesec je bio u Strelcu ( ljubav daleko od rodnog mesta- došla sa Martinika u Francusku) ali to je i 12.polje odricanja u horoskopu njenih muževa ( prvog pogubili, drugi Napoleon, poslat u izgnanstvo).Njena Viktorija iznad njegovog asteroida Gold-volela je novac i raskoš a njegova Fortuna i Viktorija iznad njenog asteroida Gold- stekli su veliko bogatstvo.Ipak, ono što je on priželjkivao nije se dogodilo, ona nije mogla da mu rodi dete i to je bio povod za razvod 1809.godine.

Kada se pogleda uporedni horoskop Napoleona i datuma krunisanja.

Na taj dan mlad Mesec u konjunkciji sa slabim Merkurom u Strelcu uz Gold i uz Crni Mesec Lilt iznad njegove druge kuće posla i novca i on je kao car Francuske stekao veliko bogatstvo o čemu govori i konjunkcija Jupitera i Neptuna u Škorpiji iznad prve kuće njegove ličnosti.Venera, koja simbolizuje i novac i popularnost egzaktno na njegovom Ascendentu ali su Saturn, Fortuna i Uran  iznad Karme u 12. kući izgnanstva.Mars na datum krunisanja u Lavu  u napetom aspektu sa Jupiterom su nagoveštavali probleme kada se radi o nastavku dinastije.

Marie Luise, druga supruga Napoleona Bonaprte

Mari-Luise, vojvotkinja od Parme, druga Napoleonova žena, mnogo mlađa od njega, rođena je 12.12.1791. u 11.30. u Beču i njen podznak u Devici i Mars na Ascendentu takođe ukazuju na vezanost za vojna lica. Njen otac je bio poslednji rimski car.Njen Saturn u sedmoj kući braka u Ovnu govori o udovištvu, njen Uran u blizini njegovog Sunca  takođe govori o naglom rastanku ( kada on odlazi u izgnastvo na Sv. Jelenu).Njena Venera je na njegovom Ascendentu i on je nju voleo onoliko koliko je u stvari umeo i mogao da voli jer je priznao da je jedni voleo ipak Žozefinu. Sa Marijom Lujzom je dobio sina Napoleona II a sa Marijom Valevskom poljskom groficom sina Aleksandra Valevskog.Imao je još vanbračne dece, još dvojicu sinova sa francuskim glumicama.


Zdravlje

Sumpor, važan za funkcionisanje organizma

Sumpor je mineral koji se ne spominje toliko kao magnezijum, cink, kalcijum, bakar a zapravo je izuzetno bitan jer može da popravi oštećen DNK, pomaže organizumu da metaboliše  hranu, smanjuje upalne procese i održava kožu, tetive i ligamente u dobrom stanju.On je jedan od glavnih homeopatskih lekova koji se daje kod poremećaja razne vrste, nema zdravstvenog problema koji on  ne može da otkloni, posebno kada se radi o kožnim promena, visokog pritiska. Osobe kojima je potreban sumpor sklone su infekcijama, visokom pritisku, karakteristično je da vole pivo. Oni su čuvari nepotrebnih stvari, zatrpavju kuću nečim što im može zatrebati, mnogo filozofiraju, pričaju, komentarišu, u svemu učestvuju, vole da drugima pomažu, često započinju više poslova ali ih retko završavaju.

Simpor se u hrani nalazi u govedini, šunki, pačetini, ćuretini, ribama, soji, grašku, boraniji, kupusu. Jajima, kelju, bananama, lubenici, čaju,, voću siru,crnom luku, orašastim plodovima,belom luku. Sve u svemu ako uzimate ove namirnice, verovatno unosite dovoljno sumpora.


JH