Kako se koji znak ponaša dok je Mars u Škorpiji

 

Poslednji put je Mars prelazio preko Škorpije tokom 2016.godine ali je bio u retrogrenom hodu. U Škorpiju je ušao 4.januara 2016. gde je boravio do  7.marta a 18.aprila krenuo retrogradno sa 8.stepena Strelca, i 28.maja ušao ponovo u Škorpiju u retrogradnom hodu da bi 30.juna krenuo sa 23.stepena Škorpije direktnim hodom i 3.avgusta ušao  u Strelca. Neko slično stanje tranzita Marsa preko poslednjih dstepeni Škorpije osetiće svi znaci tokom januara 2018 i to od 14.do 25.januara. Tada će biti neka slična situacija kao tokom retrogradnog hoda Marsa preko Škorpije u 2016.

Ovogodišnji tranzit Marsa preko Škorpije koji se događa jednom u dve godine biće za vreme tranzita i Jupitera, planete bogatstva i inostranstva, slave i putovanja koji je slab u Škorpiji zbog čega će mnogi biti skloni da prave neke nerealne planove u vezi sa inostranstvom utoliko pre što će Mars i Jupiter biti u konjunkciji jedno vreme donoseći grandomanske apetite svim znacima samo u različitim segmentima života.

Kako će koji znak osetiti tranzit Marsa preko Škorpije

 

OVAN (21.3.- 20.4.)

Očekivaćete da vam se reši neki predmet, moguće sudskim putem. Kako će Merkur tokom ovog perioda prelaziti preko Jarca gde će ući i Saturn, možete se, kako vreme bude odmicalo nadati da će se to i dogoditi. Kada je ljubav u pitanju početak tranzita Marsa nije tako sjajan za one koji su inače posesivni ali ćete posle 17.januara kada Venera bude ušla u znak Vodolije biti mnogo slobodniji da se udvarate nekoj osobi koja ima veze sa strancima.Između 25.decembra i 17. januara moraćete da budete manje impulsivni i dosledni sebi ako želite da osvojte jednog Bika, Jarca ili Vagu. Tranzit Marsa podstiče vašu poterebu za avanturom, za akim emocijama i velikm zaradom.


BIK (21.4.-21.5.)

Ovo je vaše vreme u toku koga morate da namirite neke račune kako sa poslovnim partnerima tako i sa samim sobom jer ste verovatno dugo sebe stavljali u drugi plan ili su to drugi činili i sada vam je jasno da je došlo vaših pet minuta da pokažete i ko ste i šta od koga očekujete. Ipak pazite da nekog ne  uvredite jer su prejake planete u polju partnerskih odnosa i to obe u padu i Mars i Jupiter zbog čega će vaša konkurencija biti i te kao spremna da uzvrati bilo na vašu kritiku ili na  udvaranje. Ovo je period u toku koga možete da doživite snažne emocije prema nekoj osobi koja je veoma posvećena karijeri a koja će očekivati da imate razumevanja za nju.


BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

Za vas je ovo prilično stresan period sve do 11. januara kada će Merkur, vladalac vašeg znaka ući u Jarca gde će biti u konjukciji sa Saturnom što će vas naterati da sagledavate svoju situaciju krajnje realno. To se odnosi i na vaše odnose sa jednim Jarcem, Blizancem, Devicom ili Škorpijom. U sferi novca možete biti previše naivni ili će vaše ambicije biti velike i da biste ih ostvarili moraćete da se prilično potrudite, moguće da ćete imati posla preko glave. Mnogi vam zavide a ne shvataju da ste pod velikim stresom jer ste sebi postavili velike ciljeve. U sferi emocije vlada totalna konfuzija jer će vaš partner pokazivati česet promene raspoloženja što će na vas delovati prilično deprimirajuće.


RAK (21.6. – 22.7)

Ne bi trebalo da se previeše prepuštate maštanjima jer je mnogo toga nerealno i ne tako lako ostvarljivo. Vaša romantična priroda traži uzbuđen ja u vidu romanse sa nekom osobom koja je previše na zemlji, previše racionalna kada analizira svoje emocije i mnogo se više bavi svojim potrebama nego što je spremna da se uklopi u vaš život u vaš raspored obaveza i vaše planove. U sferi novca možete biti prilično naivni ili ćete imati poveće izdatke na nešto što nije neophodno ali mnogi će vam verovatno tražiti novac na zajam ali ti trebalo da budete posebno oprezni ako ste skloni kocki i klađenju. Kako vreme bude odmical, posle 10. januara moraćete da se prihvatite nekih novih obaveza i dužnosti koje vam neće baš naročito odgovarati.

 


LAV ( 23.7.- 23.8.)

Domaća atmosfera vam u neku ruku odgovara jer ste se potpuno prepustili drugima, moguće članovima porodice da vam oni govore šta treba da radite ili očekujete od njih veliku podršku u svakom pogledu. Ne bi trebalo da se previše opuštate a ovo je tranzit Marsa koji vam donosi upravo to, prepuštanje hedonističkom stilu života koji ne donosi ništa dobro. Bićete prilično neproduktivni a ako imate svoju firmu ili ste samostalni u poslu onda ćete  uglavnom tapkati u mestu očekujući da neko vama dođe na vrata umesto da vi nekog potražite. Verovatno ćete imati prliku da se u nekog zaljubite ali i u sferi ljubavi možete biti prlično komotni što onoj drugoj strani neće nimalo odgovarati.


DEVICA ( 23.8.- 23.9.)

U sferi komuniakcija ste slabi i verovatno brutalno iskreni što može doneti probleme u odnosia sa Ovnom ili Škorpijom. Morate naučiti da budete taktičniji jer je i Merkur, vladalac vašeg znaka sve do polovine januara loše postavljen i nalazi se u polju doma. Nešto u vašem domu nije kako treba a vi očekujete da se to reši samo od sebe. Ako planirate da ulažete novac u neki poveći projekat ili da započnete neki samostalan posao, biće vam potrebno mnogo strpljenja, a nećete ga imati i moguće da ćete odustati od te ideje. Nemate priliku da iskažete svoje talente ako budete insistirali na svom stavu i svojim principima.


VAGA (23.9.- 23.10.)

Mars je slab u vašem znaku ali ulazeći u Škorpiju gde je jak, ipak je u vašem drugom polju posla i novca u kome je slab tako da biste morali mnogo više da radite da biste zadržali radno mesto ili poziciju koju imate u društvu.Imate način da da popravite svoju poziciju u društvu ako budete disciplinovani. Mars će praviti konjunkciju sa Jupiterom, planetom koja je jaka u drugom polju posla i novca ali slab u Škorpiji tako da ćete i u sferi finansija da budete prilično konfuzni.Ne bi trebalo da odustanete od svojih ciljeva i trebalo bi da se maksimalno posvetite nekom novom poslu koji možete dobiti od nadrđenog ili ćete ga sami započeti. Konfuzna pozicija Merkura vas do pred kraj godine čini dodatno konfuznim. Ne insistirajte u partnerskim odnosima na onome što ne možete da promenite ili što znate da vaš partner ne voli ili se sa tim ne slaže. Možete biti izloženi stresu na poslu ali i udvaranju od strane atraktivnog kolege/koleginice.


ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.)

Vaš znak je naglašem prisustvom Marsa ali osim odlučnosti nećete moći da se lako snađete u sferi emocija jer je Jupiter,planeta koja je slaba u vašem znaku a suvladalac polja ljubavi, jedno vreme u konjukciji sa Marsom. Ovo bi moglo doneti prilično konfuzne odnose sa Ribama, Bikom, Rakom ili Strelcem. Setite se kroz kakav period ste prolazili tokom 2016.godine u periodu kada je Mars prelazio preko vašeg znaka u retrogradnom hodu. Možete dobiti poziv u vezi sa nekim novim poslom ili ćete ići na neki skup gde možete upoznati nekog ko će vas fascinirali. U ljubavi morate biti mnogo taktičniji jer možete biti previše impulsivni, pogrešno tumačiti ono što u stvari ima neku sasvim drugačiju poruku. Pokušavate napravite  zaokret u karijeri.Moguće je novo poznanstvo sa nekim ko će vas fascinirati.


STRELAC ( 22.11.- 21.12.)

Pokušaćate da idete protiv svojih potreba, želja, prilično ste kontraproduktivni jer se ponašate potpuno nepredvidivo. Tranzit retorgradnog Merkur preko vašeg znaka sve do pred kraj godine donosi vam nestrpljenje, nespokojstvo i strah da bi nešto moglo da krene loše po nekom osnovu. U domu se trudite da nekom na fini način nametnete svoju volju ili da aktivirate nečiji talenat pokušavajući da nametnete svoje isksutvo i svoje mišljenje. Bilo bi bolje da se trudite da postignete ono što intimno odavno priželjkujete. Možda ćete jedno vreme biti neraspoloženi jer ćete se baviti nekim svojim strahovima ili ćete misliti da neko ima nešto protiv vas. Dobro se slažete sa onima koji vam podstiču ambiciju jer ste pomalo dezorijentisani razvojem događaja čak iako dobijate dobre ponude, možete biti podozrivi i nepoverljivi. U ljubavi vam predstoji veliko iskušenje, da uđete u tajnu vezu sa nekom osobom koja čsto boravi u inostranstvu da  kojom ćete se možda viđate negde van zemlje.


JARAC ( 22.12.- 19.1.)

Za vas je Mars u 11. polju analognom znaku Vodolije što aktivira snagu Urana tako da u stvari Mars deluje na vas posredno preko Urana koji je u doborm aspektu sa Saturnom, vladaocem vašeg znaka. Ovo bi moglo značiti da vam se ukazuje izuzetno dobra prilika za napredovanje, za nalaženje odgovarajućeg posla ili ćete imati način da ubedite saradnike i one sa kojima ste u poslovnoj vezi da bi trebalo da vas u nečemu poslušaju. Pokušavate da se afirmišete u poslu koji ima veze sa javnošću i verovanto će vam vaša podsvest sugerirati da li ste na pravom putu jer Jupiter vlada poljem nesvesnog kada je vaš znak u pitanju. Trebalo bi da budete mnogo aktivniji kada je u pitanju saradnja sa Ribama, Rakom ili Bikom. Ljubavni život nije pod uticajem Marsa, osim ako vam se dopada Vodolija sa kojom ste u poslovnim odnosima. Veza može da bude izuzetno strastvena i burna.


VODOLIJA ( 20.1.- 19.2.)

Vaše polje karijere je izuzetno naglašeno tranzitom Marsa i vi ćete nači način da se postavite kako treba prema vašim šefovima čak i da im nametnete svoju volju u vezi sa nečim što je često bio povod za rasparve ili nesuglasice. Jak Mars u Škoriji u 10.polju karijere analogan znaku Jarca u kome je najjači čini vas trenutno znakom koji dobro zna šta hoće i koji će pokušati da se nametne svima, ne samo pretposatvljenima nego i članovima porodice. Ako imate stare roditelje oni mogu biti povod za nerviranje ili brigu.Nećete uspeti da ima nametnete svoju volju i to vas može povremeno izbaciti iz takta. Oni koji traže posao, naći će ga uz pomoć jednog Ovna, Škorpije, Jarca ili neke druge Vodolije. Ako radite u državnoj službi, verovatno ćete imati prilike da napredujete ili da nametnete neke svoje stavove, predloge koji će biti prihvaćeni. Slobodne Vodolije mogu ući u vezu sa Ovnom, Škorpijom li Jarcem koje će upoznati na poslu.


RIBE ( 20.2.- 20.3.)

Imate veliku potrebu da napravite neki zakoret u životu, najveroatnije da ste nezadovoljni nekim saradnicima jer vam se otvoreno suprotstavljaju. Bićete angažovani na poslovima koji zahtevaju dobro poznavanje stranih jezika. Verujete da možete da se istaknete u radu sa strancima ali ipak, trebalo bi da budete oprezniji po mnogim pitanjima jer  ima onih koji vam traže greške i koji su spremni da vas kritikuju za najmanju sitnicu. Nemojte dozvoliti sebi da vas previše okupira problem koji ne možete lako da rešite a koji se ne tiče vas lično nego neke osobe koju ste svojevremeno upoznali na poslu. Trebalo bi da pokažete zahvalnost prema onima koji su prema vama svojevrmeno ispali fer, ovakva pozicija Marsa može doneti probleme zbog otuđenosti od onih koji s vas nečim zadužili.Moguće da planirate ulazak u drugi brak ili ste u drugoj značajnoj vezi.