Uticaj pomračenja Meseca od 31.januara do 15.februara 2018.

Dobro razmislite pre nego što donesete važne odluke između dva pomračenja, Meseca,31.januara i Sunca 15.februara 2018.

Pomračenje Meseca od 31.januara oseća se intenzivno toga dana, sledećeg ali i sve do sledećeg pomračenja, Sunca 15. februara. Period između dva pomračenje može biti period osetljivosti kod mnogih predstavnika Zodijaka, naročito kod onih koji su pod uticajem Sunca ( Ovna, Lava, Vodolije i Vage ( dva znaka u kojima je Sunca slabo) kao i pod uticajem Meseca, Raka, Bika i Riba ali i kod onih kod kojih je uticaj Meseca slabiji ( Device, Škotpije i Jarca) tako da će faktički svi znaci osim Blizanaca i Strelca biti pod  uticajem bilo jednog ili drugog pomračenja. Međutim, kako su Blizanci pod uticajem Merkura koji se nalazi u znaku Sunčevog pada u vreme pomračenja Meseca, oni mogu biti posebno osetljivi na sve što dolazi od osoba koje su uporne, nepredvidive, ( odlika Vodolije) imaju veze sa inostranstvom, medijima, društvene su i u zavisnosti od ličnog horoskopa, taj uticaj može biti slab ili jak, možda i opterećujući. 

Tokom perioda između dva pomračenja, Meseca 31. januara i Sunca 15. februara Merkur, planeta komunikace obrazovaće napet aspekt sa Jupiterom u Škorpiji i planete će se koncentrisati u Škorpiji ( Jupiter-novac, inostranstvo, daleka putovanja) u Strelcu ( Mars- akcija, preduzimljiivost, putovanja u inostranstvo, nove ljubavi), Jarcu ( Saturn – upornost, ambicija i Plutona- moć, veliki novac, erotika) u Vodoliji ( društvena reputacija, umetnost, mediji, društveni pokreti, prijatelji,skupovi, razmena ideja) Ribama ( Neptun- imaginacija mašta, zanos, inspiracija) i Uran u Ovnu ( originalna rešenja, potreba za isticanjem, individualizam ) a Mesec, planeta promenljivog raspoloženja prelaziće od sredine Lava do središnjih stepeni Vodolije donoseći mogućnost uspostavljanja novih kontakata, obnove odnosa sa uticajnim osobama, spremnost na druženje, izlaske i započinjanje poslovnih emotivnih veza).

Merkur će do 10.februara biti  u dobrom aspektu sa Marsom donoseći vatrenim i vazdušnim znacima mogućnost započinjanja profitabilnog posla što će imati poseban uticaj na one koji su inače inventivni i spremni da se angažuju na ostvarenju svojih planova ili na realizaciji nekih novih ciljeva. Ovaj aspekt će najviše osetiti u pozitivnom smislu Ovnovi, Blizanci, Lavovi, Vage, Strelci i Vodolije. Pred pomračenje Sunca Merkur će već obrazovati konjunkciju sa Suncem, a u vreme pomračenja i sa Mesecom, dobar aspekt sa Uranom a loš sa Jupiterom što može doneti Blizancima, Devicama, Rakovima, Lavovima i Vodolijama, velike apetite po pitanju zarade, sklonost ka priličnoj konfuziji kada su u pitanju njihovi planovi u vezi sa budućnošću.

Venera će do 10.februara kada će ući u znak Riba iz Vodolije obrazovati napet aspekt sa Jupiterom u Škorpiji i može podsatći mnoge na nesmotrene odluke kako u vezi sa emotivnim životom tako i u pogledu finansija. Dobar aspekt između Venere i Urana može Ovnovima, Bikovima, Lavovima Devicama, Blizancima, Vodolijama doneti novu ljubav a Škorpijama priličnu konfuziju na poslu i u ljubavi. 

Svi znaci će na neki način biti u iskušenju da nekom povere neku svoju tajnu i moguće da će doživeti razočaranje, da će možda shvatiti da su prenaglili i da nije trebalo da budu previše iskreni.

Jupiter i Sunce pred kraj perioda pred samo pomračenje obrazuju napet aspekt što govori o brzopletosti kod donošenja važnih odluka naročito onih koji se tiču inostranstva, odnosa sa strancima ili u pogledu emotivne veze sa nekim ko živi u inostranstvu.

Vemera  u Ribama od 10.februara pravi dobar aspekt sa Saturnom i donosi zemljanim i vodenim znacima mogućnost harmonične veze sa osobom sa kojom su imali već neku vrstu veze, ljubavnu priču, flert ili udvaranje a nikada se nije to do kraja realizovali, što se posebno odnosi na Bika, Raka, Devicu, Škorpiju, Jarca ili Ribe.

J.Holclajtner