Prva Mesečeva četvrt u Vagi 9.7.2019.

Prva Mesečeva četvrt nad Beogradom  u 12.54.

Podznak u Vagi, znaku braka i partnerskih odnosa sa Mesecom na Ascendentu nagoveštava mnogima brak i nova poznanstva.

Retko se dogodi da se u horoskopu neke Mesečeve četvrti tako poređaju planete da daju jasnu sliku koje su astrološke kuće naglašene. Retko se takođe dogodi i da je Mesec u horoskopu neke Mesečeve četvrti na samom Ascendentu kao što je to slučaj 9.jula 2019. na 16. stepenu Vage u egzaktnom kvadratu sa MC na 16.stpenu Raka gde je i Severni Mesečev čvor a Sunce je u 9.kući inostranstva vrlo blizu MC. Na IC- osi četvrte kuće doma i porodice nalazi se Saturn tako da se formira T krst sa centralnom planetom Mesecom koji na ovaj način u stvari stavjlja težite na posao u javnosti i posebno je značajan za Rakove, Lavove Jarce i Vage. Svi koji se bave nekom umetnošću ili su prisutni u javnosti trebalo bi da bude daleko ambiciozniji i aktivniji jer ovaj horoskop nagoveštava mogućnost velikog uspeha. Sunce na MC govori o vrhunskoj poziciji nekih osoa na vlasti koje će učvrstiti svoj položaj a oni koji se bave privatnim poslom imaće prilike da propire svoje poslove.U 10.kući karijer esu retrogradni Merkur i direktan Mars zbog čega neka prijateljstva i rođački odnosi mogu biti dovedeni u pitanje. Jupiter u trećoj kući intelekta je slab ali jak u Strelcu zbog čega će do sledećeg mladog Meseca mnogi otputovati u inostranstvo.Uran u sedmoj kući ovog horoskopa govori o mogućim raskidima ili razvodima i o prekidu nekih poslovnih veza.

Polje novca nije naglašeno ali je Pluton kao vladalaac ove kuće u Jarcu moćan i govori o razgovu privatnog biznisa ili novca od izdavanja nekretnina ili bavljenja nekretninama.

Astrokartografski prikaz horoskopa prve Mesečeve četvrti govori o jako naglašenom istočnoj ali i zapadnoj obali SAD i  au Evropi su veoma naglašene Srbja, istoča Bosna Crna Gora Austrija, Nemačka, Švajcarska, Severni deo Italije,Norveška, Poljska a od ostalih zemalja,Turska, Izrael,Indija, Kina, Japan, zapadni deo Australije,Moskva i Ankara.

JH.