Pomračenje Meseca 5.jula 2020.- Pun Mesec u Jarcu

U roku od  tačno mesec dana imamo dva pomračenja Meseca kalendarski na isti datum, petog, što bi numerološki odgovaralo snazi Merkura koji vlada ovim brojem. Merkurovska “deca” su inteligentna, dovitljiva, često manipulativna ali ne znači da su loši, nego da moraju da se snalaze jer im život donosi nepredvidite prepreke i probleme. Oni to brzo rešavaju ali svaki od ovih pomračenja se dogodio u stvari pod uticajem drugog broja jer u numerološkoj kombinaciji učestvuju tri broja. Tako je prvo pomračenje 5.6.2020. predstavljano ovako:

5+6=11; 11+2020= 2031; svedn na jednocifreni broj to je Šestica, pod uticajem Venere. U ovom datumu imamo i skrivenu snagu Četvorke i Saturna Trojke, samim tim i Jupitera tako da je taj broj označavao entuzijazam, zljubljivost ali i sklonost ka popuštanju i bolestima što je često slučaj kod Šestica.

S obzirom da je bio period vladavine Blizanca, jer je Sunce prolazilo preko ovog znaka u kome je bila Venera, vladalac ovog znaka a Blizanci između ostalog simbolizuju medije, ovo je bio nagoveštaj velikog uticaja medija na javnost.

Pomračenje Meseca 5.7.2020. numerološki je pod uticajem Sedmice kojom vlada Uran

( 5+7=12; 12+2020= 2032; 2+3+2= 7).

Uran vlada Vodolijom i Jarcem i govori o buntu i potrebi za promenom i Mesec u fazi pomračenja je u dobrom aspektu sa Uranom zbog čega treba očekivati nekakve promene na društvenom planu. U međuvremenu je bilo pomračenje Sunca 21.6. pod uticajem broja Četiri tj. Četvorke koja predstavlja nazadne snage društva jer je pod uticajem Saturna koji donosi izolaciju i restrikcije. Upravo je ovo pomračenje Sunca dovelo do ponovne pojave skoka zaraženih i vlast je to iskoristila ( pitanje kakva je situacija bila u prethodnom periodu jer su svesno zataškavani podaci radi potrebe da se održe izbori u Srbiji) da proglasi vanrednu situaciju.

U horoskopu punog Meseca 5.7.2020. Mesec i Sunce su na 13.stepenu (Jarca i Raka) i u dobrom aspektu sa Uranom na 10.stepnu Bika. Ovo je jedan manje više ne tako uticajan pun Mesec, utoliko  pre jer je u fazi pomračenja ali daje šansu da se porodični odnosi dovedu u red uz popuštanje žene. Žene su na neki način u senci događaja i sve što ima veze sa ženama ali i sa masom sveta, sa bolnicama na neki nečin predstavlja otežavajuću okolnost. Žene su osetljivije i kada je u pitanju njihovo zdravlje i njihova sigurnost u sebe.Mesec u širem orbisu pravi dobar aspekt sa Neptunom  a loš sa Marsom tako da bi trebalo slušati lekare, uzimati terapiju a ako je moguće izbeći hirušku intervenciju naročito na licu, očima. Mnogi mogu imati problema sa sa zglobovima. Muškarci su dominantni ali mogu donositi pogrešne odluke kada je u pitanju neka poslovna transakcija jer je Sunce, simbol muškaraca u konjunkciji sa retrogradnim Merkurom koji simbol ugovora, poslovnih transakcija, mada je u dobrom aspektu sa Uranom što može da se odnosi na dobre aranžmane  u domenu IT tehnologija.

Na ljubavnom planu ovakav Mesec donosi nesigurnost u sebe i nezadovoljstvo ali i sklonost ka popuštanju i povlačenju, neraspoloženje posebno kod žena.

JH.