Pun Mesec 8.4.2020. u Vagi

 

Pun Mesec u Vagi je značajan jer pada na dan kada je Sunce na stepenu svje egzaltacije. Faktički ovaj pun Mesec se događa egzaktno 12 minuta pre Sunčeve egzaltacije ali vrlo brzo dolazi na 19. stepen što e posebno dobro odražava na vazdušne i vatrene znake. S druge strane Mesec je na stepenu Sunčevog pada tako da zapravo ravnoteža između dominantnog Meseca i jakog Sunca doprinosi ravnoteži i u  međuljudskim, posebno bračnim odnosima. Mnogi će imati potrebu da razgovaraju iskreno o onome što ih muči. Ovakav Mesec donosi sposobnost nalaženja rešenja zta neke probleme koji su izgledali prilično komplikovani i mnogi će imati potrebu da budu iskreni i da pokažu šta osećaju jer je podznak horoskopa punog Meseca nad Balkanom u 4.35 h na početku Riba i prva kuća koja oslikava atmosferu u Ribama i Ovnu što znač “Govorim ono što mi je na duši”.

Kako je uprvoj astrološkoj kući ovog horoskopa Merkur, simbol komunikacije u Ribama u blizin Neptuna koji je takođe na 19.stepenu i pravi polusekstil sa Suncem, iskrenost je veoma bitna Merkur u Ribama često donosi skrivanje istine i nemogućnost nalaženja rešenja zbog nesposobnosti da se uvide činjenice, posebno kada je u konjunkciji sa Neptunom ali oslanjanje na iskusne i mudre ( dobar aspekt sa Plutonom i Jupiterom ) donosi rešenje problema ili sagledavanje iz drugog ugla.

Uran je slab u Biku u 2.kući ovog horoskopa i napet aspekt sa Marsom i Saturnom može doneti probleme razne vrste, uključući i status na poslu ili nesigurnost u pogledu zarade.Mnogi će imati potrebu da zapolnu neki samostalan posao do sledeće faze punog Meseca a rešenje može iskrsnuti i u vezi mladog Meseca 24.aprila.

Mesec, simbol emocija u sedmoj kui braka donosi harmonične odnose i nalaženje rešenja za neki problem sa kojim su vazdušni znaci bili suočeni.Ljubaznost je ključ uspeha. Mnogi postaju popularni jer su Jupiter i Pluton u polju javnosti i svako ko se bavi poslom zbog koga je prisutan u javnosti može da ima i neke ozbiljnije probleme na poslu i moguće da očekuju neke nepredviđene probleme.

Ribe su u okviru ovog horoskopa najistaknutije uz Ovna i Vagu ali nepredviđeni problemi mogu iskrsnuti zbog pozicije Marsa i Saturna u 12.kući ovog horoskopa. Ovan je dominantan i veoma uspešan, Bik takođe može doživeti veliku satisfakciju  a najuspešniji su Blizanci i Vage zbog pozicije Meseca i Venere. Rak drži kontrolu nad događajima a Lav je okrenut ka stručnom usavršavanju i trudi se da uspostavi kontakt sa nekadašnjim saradnicima.Devica je prilično konfuzna u ljubavi  i nije u stanju da izrazi svoje emocije na pravi način, Škorpija je preopterećena atmosferom u domu ali i na poslu, Strelac je odgovoran i veoma angažovan, Jarac je ambiciozan samouveren ali sklon iscrpljivanju, Vodolija je preopterećena strahovima i razmišljanjima o nečemu što je prilično nerealno.

J.Holclajtner