Mars u znacima- saznajte kakva je vaša energija

Mars

Pozicija Marsa u horoskopu govori o energičnosti, strastvenosti i izdržljivosti

GDE  VAM SE NALAZI MARS U HOROSKOPU

Mars je planeta pokretač mnogih događaja i kako je vladalac prvog zodijačkog znaka Ovna predstavlja u stvari način na koji svako iskazuje svoje ego.

Mars je planeta jake energije, prvenstveno simbolizuje mušku energiju. Kod žena simbolizuje aktivnost i muškobanjast karakter čak i kada je veoma ženstvena ako ima Mars u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu ona može biti veoma naporna kao ličnost, veoma zahtevna. Obrnut slučaj je kod muškaraca koji imaju slab Mars u Biku što ih čini sporim, svojeglavim i pomalo lenjim ili preterano opterećenim novcem, u Raku kada su pasivni u pogledu donošenja odluka koje se tiču privatnog života, sve prepuštaju partnerki i u Vagi kada su neodlučni po pitanju braka, emotivnih odnosa. Ništa što je prenaglašeno u horoskopu ne donosi dobro, može biti okidač za probleme razne vrste.

"Man muss die Menschen und die Musik lieben", antwortet Sir Colin Davis auf die frage, was einen gro§en Dirigenten ausmacht.Honorarfrei lediglich fŸr AnkŸndigungen und Veršffentlichungen im Zusammenhang mit obiger BR-Sendung bei Nennung: Bild: BR/Foto Sessner. Andere Verwendungen nur nach entsprechender vorheriger schriftlicher Vereinbarung mit dem BR-Bildarchiv, Tel. 089 / 5900 10580, Fax 089 / 5900 10585, Mail Pressestelle.foto@br.de

Mars u Ovnu

Tako jak Mars u Ovnu može doneti i muškarcima i ženama jak ego koji često tera osobe da budu kontraproduktivne, u afektu čine ono što ih neće na duži rok usrećiti. Kada je Mars u dobrim aspektima sa bilo sporim ili brzim planetama  njegova svojstva mogu da dođu do izražaja. Kod žena daje osećanje moći i nadmenosti a kod muškaraca samopouzdanje koje ne mora da bude izraženo u vidu agresivnosti koliko spremnosti na akciju i impulsivnost. Kada je Mars u tranzitu slab i ide preko Raka ili Vage, Ovnovi mogu biti uznemireni i mogu se osetiti nedovoljno spremnim da prave ustupke. U ličnim horoskopima važan je aspekt sa Plutonom i Venerom.

Mars u Biku

Ovo je rizična pozicija Marsa kada je energija loše usmerena, slab je i poruka može biti „lako ću ja to“ odugovlačenje sa završavanjem preuzetih obaveza ili preterivanje u opterećenosti novcem. I  muškarci i žene mogu biti opterećeni finansijskom sigurnošću i svoju energiju mogu usmeravati na taj segment život. Kada je Mars u Škorpiji kao što će biti ove godine i kada pravi opoziciju sa slabim Marsom u Biku osoba se može osetiti kao da je pod velikim pritiskom da mora da uradi nešto što se od nje očekuje a nije voljna da to uradi. Aspekt sa Venerom, Mesecom i Plutonom određuje njihov ljubavni život.

images (2)

Mars u Blizancima

U Bliznacima Mars daje preteranu aktivnost što može dovesti do povreda i sklonost ka padovima i nezgodama i  previše je naglašena potreba da se sve komentariše, što donosi problem u emotivnim odnosima. Ovo je kreativna, intelektualna pozicija Marsa koja nije naročito povoljna za ljubavne odnose, naročito ako je Mars u lošim aspektima sa nekim planetama,posebno sa Saturnom,Uranom, Plutonom. Osoba je sklona raspravama. Dok Mars tranzitira preko Strelca dolazi do izražaja želja za boljom komunikacijom i putovanjima. Aspekt sa Neptunom,Merkurom i Jupiterom određuje način komunikacije sa partnerom.

Mars u Raku

Mars u Raku donosi probleme u komunikaciji sa ženama iz porodice ili povlačenje u sebe po sistemu „drugi će to da reši ili uradi“.  Muškarci sa Marsom u Raku se povlače ili idu u krajnost i mogu biti agresivni ali to je samo u nekom velikom besu kada im se sve skupi ili kada je Mars značajno ugrožen aspektima koje obrazuje sa Saturnom,Uranom, Plutonom u natalu ili tranzitima. Žene sa ovom pozicijom Marsa često se osećaju neprijatno u ulozi glave kuće ili ako imaju u horoskopu druge dobre pokazatelje u vidu planeta koje simbolizuju smisao za biznis mogu biti dobre u poslu. Aspeket sa Mesecom,Jupiterom,Saturnom i Uranom određuje kvalitet ljubavnog života.

Mars u Lavu

Mars u Lavu daje sklonost  ka ljutnji, ambiciju i potrebu da se bude u centru pažnje, strastvenu i posesivnu prirodu kada je u pitanju ljubav.Muškarci sa ovom pozicijom se često bave sportom ili umetnošću dok su žene veoma ambiciozne. Kako će se Mars ispoljiti zavisi od drugih planeta i aspekata, česta su nezadovoljstva u detinjstvu jer se ovoj osobi daje na znanje da mora da bude „neko“ da se od nje očekuje mnogo. Žene mogu biti u vezi sa sportistom ili umetnikom.Žene vole glamur ali uporne su da postignu maksimum u životu kada je njihova karijera u pitanju. Veruju da su stvorene za velika dela i jedni i drugi nikada nisu neprimećeni u društvu. Aspekt sa Saturnom i Uranom značajan je za način na koji će realizovati svoj ljubavni život.

images (1)

Mars u Devici
Ovo je naporana pozicija  i za onog ko ima ovu poziciju i za one koji su sa njm tj.njom u vezi. Daje osobama potrebu da sve analiziraju, sitničavost, na sve  imaju primedbe. Dobra strana je veliki profesionalizam, društvenost, mana je što osobe sa takvom pozicijom Marsa ne mogu da nađu idelanog partnera za brak, nijedan nije baš potaman. Žene su hirovite, lako prekidaju veze ali u dobrim aspektima Mars može dati iscelitelja, psihoanalitičara, osobu koja može da na druge deluje izuzetno pozitivno.Osobe sa ovom pozicijom Marsa lako ulaze u veze, zajednički život, brak, lako ga napuštaju. Imaju brojne partnere, mogu biti skloni porocima, psihičkim problemima. Aspekt sa Merkurom, Jupiterom, Neptunom i Mesecom određuje njihov ljubavni život.

beautiful-romantic-mood-girl-t2

Mars u Vagi

Ovaj položaj Marsa daje romantičnu, bolećivu prirodu, osobe nesigurne u sebe koje tu nesigurnost najviše ispoljavaju kroz emotivne krize, uvek krivicu svaljuju na drugu stranu a u stvari imaju kompleks niže vrednosti ili imaju utisak da ih druga strana uvek na neki način ponižava. Osećaju se nedovoljno eksponiranim i u privatnom i u profesionalnom životu. Kad tad urade nešto po čemu mogu biti poznati. Bračni odnosi su puni trzavica zbog njihovog konstantnog nezadovoljstva. Sa ovom osobom treba umeti komunicirati jer je hiper senzibilna i jedna reč je može naterati da raskine vezu ili da je zadrži u vezi. To su večita deca uvek željna ljubavi. Prvi brak ili prva velika ljubav se obično raskida u afektu. Aspekti sa Plutonom, Suncem i Venerom određuju kvalitet ljubavnog života.

Stunning brunette beauty sitting on a chair

Mars u Škorpiji

Mars u Škorpiji daje muškarcima energičnost žene čine zahtevim. Muškarci su odlični u bankarstvu, policiji, vojsci, tajnim službama dobri su lekari. Odlični su za biznis.Veliki egocentrici mogu biti nasilnci ako je Mars u lošim aspektima sa Uranom, Plutonom ili Saturnom. Žene su prilično egocentrične ali sposobne, odane a izdaju ne praštaju. To su one žene koje smatraju da imaju prava na ljubav i da ljubav mora da im bude uzvraćena, međutim između ljubavi, strasti i posesivnosti ni jedni ni drugi ne prave razliku.Erotski život je za žene sa ovom pozicijom čak važniji nego za muškarca. On je jednostavno stalno u nekoj vrsti akcije dok je žena lovac i ako se oseća nadmudrenom ili izigranom postaje osvetoljubiva. Pozicija Venere, Meseca, Jupitera određuje kvalitet njihovog ljubavnog života.

images

Mars u Strelcu

Mars u Strelcu daje uznemirnost i potrebu za putovanjima ali u ljubavi su takve osobe uglavnom egocentrične, površne, imaju brojne avanture, ne mogu lako da se skrase pored jednog partnera.To mogu biti vesele osobe,površne ali plemenite. Imaju mnogo sreće sa novcem a da toga nisu svesne. Detinjasti, nikad dovoljno zreli, muškarci se uglavnom žene mnogo starijim partnerkama dok dame sa ovom pozicijom Marsa ne mogu da se mire sa starenjem, stalno se dokazuju, žele da stalno imaju veze pune strasti i uzbuđenja. Od pozicije Jupitera, Merkura i Plutona zavisi kakav će biti njihov ljubavni život.

Mars u Jarcu

Mars u Jarcu muškarce čini komandantima u privatnom i u emotivnom životu. Diktatori koji dobro znaju šta hoće. Ako su im druge planete dobro postavljene, onda će ova osobina biti ublažena. Ako su zadovoljni svojim karijerom, neće kinjiti partnerku.Oni sebi sve dozvoljavaju i karijera im je na prvom mestu. Oni vole partnerku koja njih obožava, svaku koja ih kritikuje udaljavaju iz svog života. Otac im je uzor i sa njim se poistovećuju. Žene sa ovom pozicijom Marsa su u stvari muškarci preobučeni u suknju. Dobri organizatori, proračunate i nikad ne mogu da budu na gubitku, bar ne finansijskom.U ljubavi se ponašaju kao na bojnom polju ili na šahovskoj tabli, svaki potez je proračunat. Jak ego ih vodi kroz život. Pozicija Saturna, Meseca, Jupitera i Venere određuje kakav će biti njihov ljubavni život.

Mars u Vodoliji

Ova pozicija Marsa čini osobe sklonim da isteruju pravdu, humani su, plemeniti ali prznice. Oni su u društvu veliki šarmeri i svakog zavedu, nema osobe kojima se oni ne dopadaju. Zrače u društvu nasamo sa partnerom su pomalo namćori koji nemaju mnogo sluha za partnera. Neko ako ih popreko pogleda u nezgodnom momentu mogu planuti. Ide im od ruke nastup u javnosti, rođeni su da vode mase da budu umetnici, sportisti.Žene takođe imaju  muški karakter, dikrektne i zahtevne ali plemenite.Muškarci kasnije stupaju u brak ili imaju nekoliko brakova a žene su probirljive i imaju brojne avanture pre nego što se odluče za brak.

Yound beautiful woman in depression, drinking alcohol

Mars u Ribama

Ovo je teška pozicija za nervni sistem i jednih i drugih. Naivni su, lako potpadnu pod uticaj drugih i moraju da se na neki način dopinguju, alkoholom, drogom, umetnošću, muzikom. Oni s jedne strane vole samoću i komformisti su a s drguge strane samoća im smeta. Ova pozicija u ljubavi daje sklonost tajnim ljubavima ali i  razočarenjima, razvodu i usamljenosti. Često i jedni i drugi maštaju o veliki ljubavima o romantici i dugo pamte uvrede, mogu biti veoma neprijatni kada su ljuti.S godinama ipak sazrevaju i postaju realniji.Ljubavni život im zavisi od pozicije Merkura i Neptuna, Jupitera, Meseca i Venere u ličnom horoskopu.

JH.


 

Photo by emaze.com