Ljubavni asteroidi donose ljubav, strast i rastanak

asteroidi

Pri analizii ličnog horoskopa kada se traži odgovor na pitanje kakav će biti ljubavni život, da li će osoba biti srećna ili ne, koji tip partnera će je privlačiti, osim Venere i Marsa kao planeta koje simbolizuju ljubav i erotiku uvek se gleda i gde se nalaze asteroidi koji simbolizuju različite aspekte ljubavnog života, strast, odanost, vernost, brak. Tranzit tih malih nebeskih tela može doneti brune ljubavi ali i rastanke.

Ljubavni asteroidi

 

Ceres – U horoskopu žene ukazuje preko simbolike znaka i astrološke kuće da li je spremna da pružu muškarcu bezuslovnu ljubav poput majčinske i čega može da se odeknete radi ljubavi.On se odnosi na začeće, plodnost i potomstvo. U horoskopu muškarca pokazuje u kom znaku može biti rođena žena s kojom će imati potomstvo ili u kom tipu žene traži prototip majke.

Tokom leta 2010. do kraja septembra Ceres će boraviti u Strelcu zbog čega će vatreni znaci, Ovnovi, Lavovi i Strelci imati priliku da dožive mnoga uzbuđenja  možda ne uvek prijatna. Žene će poput Penelope morati da se uče strpljenju i da čekaju “svog” Odiseja a muškarci će biti fascinirani partnerkama koje im daju punu slobodu. Najnestrpljiviji će biti Jarci, Rakovi i Bikovi, mogu misliti da nemaju dovoljno ljubavi. Ribe će se osećati zanemarenim a vazdušni znaci Vodolija, Blizanci i Vage neće biti spremni da lako daju ljubavna obećanja.

Juno – Simbol braka, bračne veze, supruge u horoskopu muškarca, u horoskopu žene pokazuje način na koji manifestujesvoje supružničke dužnosti. Ako je loše aspektovan sluti na razvod i razdvajanje, strast i osvetu.

Rođeni između  18. jula i 20. avgusta najviše će imati potrebu za ulaskom u brak i biće spremni da se maksimalno posvete parneru samo ako nije sklon porocima. Napet aspekt sa Neptunom može u septembru doneti zanosne ljubavi Lavovima, Vodolijama, Strelcima, Vagama i Ovnovima. Rođeni krajem aprila, sepmtembra i decembra u drugoj polovini septembra mogu postati popustljiviji u ljubavi i spremniji da kažu sudbonosno “da”.


Palada –
Preko simbolike znaka i astrološke kuće u kojoj se nalazi u horoskopu žene pokazuje u kom segmentu života je najsamostalnija, najveći borac ali i sklona ekestrmnom ponašanju. U horoskopu muškarca nagoveštava gde i pod kojim okolnostima može sresti samostalnu ženu na koju se može osloniti.

Boravak ovog asteroida i Škorpiji donosi ženama rođenim u vodenim znacima sposobnost da zainteresuju za sebe nekog bankara, lekara, vojno lice ili osobu koja nosi uniformu. Žene sportistkinje,one koje su na položaju postaju veoma zanosne ali ništa manje autoritativne. Muškarcima ovaj položaj omogućava da se u  mnogo čemu oslone na partnerke, čak i u finanijskom pogledu, ma kog da su znaka. Strelci i Blizanci neće baš najbolje proći s novcem, moraće da ljubav dokazuju skupim poklonima.

Vesta – Asteroid vernosti, potpunog predavanja drugoj osobi mada nema uvek erotsku konotaciju. Može značiti bezuslovno obožavanje partnera i bez fizičkog kontakta. U horoskopu muškarca pokazuje preko znaka u kome se nalazi koji tip žene smatra najidealnijim po pitanju vernosti i od koga očekuje bezuslovno obožavanje.

Najveću pažnju bračnim odnosima i najviše strpljenja za bračne ili ljubavne partnere imaće rođeni između 18.septembra i 18.oktobra. Sklapanje braka tokom avgusta i septembra bilo kom znaku može garantovati pouzdanog partnera koji će biti odan i spreman na kompromise. Ipak, što kasnije, to bolje jer posle 15. septembra mnoge planete su bolje postavljene u Zodijaku.

Vodolije i Blizanci će najviše čeznuti za ulaskom u brak a najviše će pokušati da ga izbegnu Lavovi i Strelci dok će porodične nesuglasice biti problem Jarcima. Ovnovi mogu biti prijtatno iznenađeni bračnom ponudom dok će Ribe i Škorpije  biti ljubomorne sa osećajem da su u drugom planu.

Amor- Znak i astrološka kuća u kojima se nalazi u natalnom horoskopu opisuju atmosferu u kojoj može da nas “pogodi” Amorova strela ili će osoba u koju ćemo se zaljubiti biti u tom znaku.

Tokom sledeća dva meseca boraviće u Ovnu pa će ovaj znak biti najatraktivniji povoljno će se reflektovati na vatrene i vazdušne znake. Vodeni i zemljani ostaju u senci i kao da ih nešto baš i neće Amorova strela. Jarci će biti pomalo u depresiji a Rakovi se mogu osećati usamljenim. Vage će imati atraktivnog partnera dok će sujetni Ovnovi biti najzadovoljniji sobom i svojom reputacijom.

Eros – Simbol erotičnosti a znak u kome se nalazi opisuje osobu na koju svojom erotičnošću možemo zavesti ili na koju nećemo biti “imuni”. Stoga nije čudno što se dva ista znaka često privlače.

Početkom perioda Eros se nalazi u Devici uz Veneru planetu ljubavi zbog čega kraj jula i početak avgusta mogu biti nezaboravni. Sredinom avgusta do sredine septembra boravi u Vagi, pa će u sprezi sa Amorom u Ovnu da napravi “haos” parovima koji su skloni strastvnim izlivima i ljubavi ali i ljubomore. Kada nakon toga bude ušao u inače posesivnu Škorpiju, teško da će predstavnike ovog znak bilo ko moći da pretekne u ličnom magnetizmu i osvajačkom umeću.

Crni Mesec Lilit – Tajna ljubav, nedozvoljena ljubav, preljuba, ljubomora, zlo koje dolazi od suprničke strane.U horoskopu muškarca ukazuje kom znaku može pripadati žena koja će ga “uzeti pod svoje” a u horoskopu žene znak u kome se nalazi signalizira opasnosti koje dolaze od drugih žena.

Ovaj asteroid fatalnih veza i fatalne privlačnosti boraviće u tajanstvenim Ribama zbog čega će mnogi biti u iskušenju, ma kog znaka da su, da uđu u neku paralelnu vezu. Vodolijama će se pružiti prilika  za to preko posla, Ovnovima na dalekim putovanjima, Bikovima Blizancima i Jarcima preko službenih kontakata, Sterlci i Vage će u okviru bavljenja umetnošću ili na nekom studijskom putovanju moći da dožive avanturu a Rakovi, Lavovi i Deivce će pri prvom susretu znati šta ih čeka.

Jasminka Holclajtner
Tekst objavljen u časopisu “Bilje i zdravlje” kompanije “Novosti” jula 2010.

 Photo : Copyright by
http://3.bp.blogspot.com/_EzsoxbPKLLQ/S