POSLEDNJI TRZAJI PLUTONA U STRELCU

 

DONOSI FATALNE PROMENE ?

Naravno da nije tako, ali mnogima se može činiti sad ili nikad. Pluton je nasporija planeta solarnog sistema, nedavno „izopšten” od strane astronauta kao planeta ali i dalje veoma važan kao simbol lične i mundane transforamcije i vrlo je važno u kom se znaku nalazi i u momentu rođenja i u tranzitu ( trenutna pozicija planete u određenom momentu) a na istom mestu se nađe u horoskopu tj. zodijaku ( zodijalčki krug- 12 zodijačkih znakova poređanih po redu, od Ovna do Riba) svakih, ni manje ni više nego 250 godina. To znači da ćemo, kada definitino bude ušao u znak Jarca 26. novembra 2008. ( prvi ulazak je bio januara 2008.) svi kolektivno doživeti transforamciju, ili krenuti ka značajnim promenama u životu.

Na mundanom ( horoskopi zemalja) planu povratak Plutona iz znaka Jarca u znak Strelca znači pokušaj da se obnove neke političke veze, da se stari savezi ne raskinu, ili da se narpavi nekakav politički dogovor koji verovatno nema veliku perspektivu osim ako ne bazira na jakim temeljima.

Ulaskom u znak Jarca definitivno 26.11.2008.biće moguće pronaći nova nalazišta rude, sve zemlje koje su pod uticajem znaka Jarca ( bilo u astrogeografksom smislu ili prema datumu osnivanja) kao što su Srbija, Albanija, sve zemlje Bliskog Istoka, Australija, Velika Britanija itd. doživće veliku transformaciju.

Lideri koji će navjiše odgovarati kao premijeri, ministri rudarstva, ekonomije, spoljnih poslova, poljoprivrede biće rođeni u znaku Škorpije, Jarca, Ovna ili Vage. Oni mogu doprineti jačanju svih zemalja, uključujući i navedene, jer Pluton i Saturn, planete koje će sledećih godina „biti u igri” i koje će imati najvećeg uticaja na mase su ove dve, vladaoci navedenih znakova.

Od kada je ušao u znak Strelca 11.11.1995. dešavale su se mnoge transformacije ( razara i gradi novo – svojstvo Plutona) na nivou država, prekrajale granice, mnoge upotrebom i masovnog oružja ( Pluton – čelik, atomska bomba, nuklearno naoružanje) i iako nije bilo upotrebe nuklearnog oružja, ipak strah od toga da bi se to moglo dogoditi je preovladavao. Čim je ušao u Strelca pregovori u Dejtonu ( 22.11.1995.) je ušao u završnu fazu jer je bio u konjukciji i sa Jupiterom ( kao i početkom 2008. u Jarcu) zbog čega su stranci posredovali. Međutim, Pluton u Strelcu namerava da napravi na globalnom planu velike potrese i zato smo imali i bombardovanje Jugoslavije i rat u Iraku, terorizam je bio u porastu ( Čečenija, kule bliznakinje u Rusiji, Španija) ali se sve nekako rešavalo mirno i diplomatska aktivnost je ( Strelac) je bila veoma jaka. Kada je poslednji put boravio u Jarcu od 1762.- 1779. rođeni su oni koji su docnije menjali mapu sveta ( između ostalog Napoleon,) to je bilo vreme velike trgovinske razmene sa Južnom Amerikom, naseljavanje novih oblasti, otkrivanje nalazišta blaga, kao i svaki put kada je Pluton u Jarcu. Na duhovnom planu tada su rođeni oni koji su u mladim i zrelim godinama uveli romantizam ( Pluton – strast, Jarac – konzervatizam) u umetnosti, posebno u muziku. Pre toga je ista pozicija planeta kao što će biti u januaru 2009. Neptun na 24. Vodolije a Pluton na 2.Jarca bila 1517. godine kada je bila u jeku reforma Martina Lutera i početak uspona protestanata.U toku tog boravka Plutona u Jarcu Turci su pokorili Ugarsku i Hrvatsku, Sulejman Veličanstveni osvaja Beograd.

Dok Pluton bude poslednji put boravio do 26. novembra 2008. u znaku Strelca i više nijedna generacija u sledećih 250 godina neće doživeti taj tranzit, treba završiti sve poslove u vezi sa pravosuđem, realizovati planove u vezi sa inostranstvom, privesti kraju studije ili započeti bar početak postdiplomskih studija, stručnog usavršavanja.

Kada bude ušao u znak Jarca različito će se odraziti na sve znake.

Ovan – Dolazi do promena u karijeri i to vrlo značajnih. Mnogi odlaze u penziju ili kreću u privatan biznis, a ako su u njemu, onda ulažu značajna sredstva u to. Spremni su da osnivaju fondove, da se bave pitanjima od opšteg interesa da se bave politikom ili, ako su se do sada bavili da naprave zaokret i da prestanu da se time bave. Sve što su radili do sada dobija neki drugi tok. Mladi Ovnovi će krenutiu agresivno osvajanje svojih pozicija u društvu.Trebalo bi da pripaze na moguće povrede kostiju, posebno kolena, sportisti mogu biti tome naročito podložni.

Bik – Pitanje lične duhovne nadgradnje i svi skriveni talenti izbijaju u prvi plan. Moguć je veliki uspeh u javnosti, postoji velika potreba za putovanjima, za isticanjem u sferi umetnosti, vajarstva, slikarstva ili pisanja. Ovo je period kada će od 2009. sledećih 15 gdina biti izuzetno spremni da ulažu u svoje obrazovanje. Na zdravstvenom planu može doneti deficit kalcijuma, probleme sa jetrom, hormonima, tirodinom žlezdom, mnogo nervnog iscrpljivanja. Sjajne šanse se ukazuju u vezi sa karijerom u inostranstvu.

Blizanci – Tranzit Plutona iz Strelca u Jarca nateraće ih da se zapitaju šta treba a urade da bi bili zdravi i fizički i duhovno i činiće sve da promene dotadašnje navike. Prisutna je spremnost da se naprave radikalni potezi i u bračnom i svakom drugom obliku partnerskog života. Sklonost ka preljubi, će biti naglašena, posebno će žene imati sklonost ka starijm i uglednim muškarcima, sklapaće se brakovi iz intersa, preljube i poremećeni odnosi mogu značajno uzdrmati ljubani život Blizanaca.

Rak– Kao i kod Blzanaca, bračni i partnerski odnosi su na najvećoj probi. Rakovi će imati potrebu za promenom ili će im se dešavati neželjene promene, mnogima se bračni partneri mogu preterano odavati nekim porocima, preljubi, preterivanjima u svemu i mogu imati problema imunološke prirode. Postoji velika potreba za javnom afirmacijom i Rakovi će činiti sve da izbiju u prvi plan. Na zdravstvenom planu moguće su vrtoglavice zbog manjka fosfora i kalcijuma, neurološki poremećaji i sl.

Lav- Većina će napraviti radikalni zaokret u karijeri ali i u porodičnom životu. Posao će biti na prvom mestu i mnoge tajne ljubavi će „planuti” upravo na radnom mestu. Oni koji se upuste u privatan posao i udruže rad sa velikim privatnm firmama biće na „konju”. Takođe društvena angažovanost donosi korist i popularnost. Lavovi će želeti da budu svoje gazde. Ma o čemu da se radi, to će im pružiti mnogo prilika za ličnu satisfakciju. U poslove se treba upuštati samo sa onima koji su prijatelji iz mladosti, sa kućnim prijateljima i bilo bi dobro da imaju dva paralelna, možda čak i tajna izvora prihoda. Koštani i nervni sistem su najugroženiji, treba promeniti režim ishrane.

Devica- Mnoge Device će se zaljubiti. One mlade po prvi put i to strastveno i biće spremne da žrtvuju sve radi ljubavi, ali će im ona i dati krila. Ako su roditelji, biće zadovoljne decom, i njihovim uspesima, a ako su u zrelom dobu, mogu zajedno sa njima ili sa partnerom započeti neki kreativni projekat. Oni koji se bave građevinom, arhitekturom, dizajnom, pisanjem, muzikom, geologijom i ekologijom mogu imati najviše uspeha. Na zdravstvenom planu, srce, krvotok, stanje krvnih sudova u potkolenicama i reuma mogu im zadavati manje probleme.

Vaga– Preseljenje u drugi stambeni ili poslovni prostor je ono što će najviše interesovatni Vage. Želeće da napuste zemlju, grad, dosadašnji stan da renoviraju. Sredovečne Vage se suočavaju sa odlaskom dece ili će im pomoći da započnu privatan biznis, da zidaju kuću. Biće im velika podrška u svemu čime se budu bavili. Ljubavni problemi mogu biti veoma komplikovani ako je u pitanju rana mladost, prva ljubav, može doći do prerane trudnoće ili do preranog stupanja u brak. Oni koji su skloni porocima, trebalo bi da pokušaju da promene svoje navike.

Škorpija – Ne očekuju previše od sebe i saradnika. Nervni sistem je na velikoj probi ali intelekt je jak. Doživljavaju veliku transformaciju ličnosti, i spremni su da se angažuju oko nekih novih poslova ili će promeniti posao. Sredovečne Škorpije mogu se baviti pisanjem, naučnim radom a mlade stručnim usavršavanjem. Mnogi će imati sjajan uspeh u državnoj službi ili u preko trgovnskikih transakcija. Poslovi sa drvnom građom, mineralima, rudama, nakitom, donose dobit. Na zdravstvenom planu, nervni sistem je najviše ugrožen zbog urođene tvrdoglavosti Škorpja koje se teško privikavaju na promene, ali jednom kada ih prihvate, videće koliko su on dobre za njih.

Strelac – Polje posla je deo aktivnosti koje će se najviše aktivirati ulaskom Plutona u znak Jarca. Do tada treba obnoviti stare veze i potruditi se da se neki lični kontakti sa strancima definišu. Privatni poslovi, moguće u vezi sa trgovinom, bankarstvom mogu biti i te kako uspešni. U svakom slučaju novac će priticati sa raznih strana i mnogi će kao i Lavovi imati tajni izvor prihoda. Treba izbegavati ilegalne poslove, ali poslovi koji podrazumevaju opremu za civilnu zaštitu, oružje, rude, minerale, i sl, svaki oblik rudnog bogastva doneće dobit. U ljubavi će biti veoma zahtevni i očekivaće da partner podredi svoje interese njihovim. Na zdravstvenom plnu, predstoji iscrpljivanje.

Jarac– Lična i profesionalna satisfkacija, uspeh u medijima, za mnoge vrtoglavi uspon je ono što ih čeka. Najveću sigurnost mogu imati u saradnicima u znaku Bika, Device, Jarca ili Škorpije. Osećaće se vrlo moćnim, ma kojim poslom da se bave. Ako su mladi, predstoji uspeh, kao rezultat talenata i podrške, sponozra, a ako su u zrelim godinama, uspeh je rezultat dugogodišnjeg iskustva. Ne bi trebalo da se preterano opterećuju mišljenjem javnog mnjenja. Posao u vezi sa elektronikom, kompjuterima, muzikom i estradom donosi uspeh, naročito u klasičnoj muzici ali i u slikarstvu. Na zdravstvenom planu treba pripaziti na jetru.

Vodolija –Velika lična transformacija započeće nakon nekih razočarenja i suočavanja sa onima koje smatrate svojim neprijateljima, ili sa situacijama koje ne moraju biti baš naročito prijatne. „Kako se kalio čelik” je naziv za period kroz koji će prolaziti ali će na kraju izaći kao pobednici. Promena stavova u vezi sa mnogim životnim i egzistencijalnim pitanjima, uključujući i profesionalni je ono što će obeležiti ovaj period. Naučni rad, pisanje, komponovanje i bavljenje pitanjima iz oblasti metafizike, parapsihologije, alternativnih oblika lečenja može doneti uspeh. Ljubavni život će zaivisti isključivo od raspoloženja same Vodolije. Biće nešto više nego uobičajeno sklone povlačenju u sebe.

Ribe- Uticajni prijatelji će pomoći da Ribe dožive javna priznanja, posebno u politici, društvenim delatnostima, umetnosti. Neka prijateljstva će se završiti a neka nova će se steći jer će biti skloni da prave selekciju. Razmišljanja o karijeri u inostranstvu dovešće ih do odluka koje mogu biti i pogrešne i pre eventualnog iseljenja ili menjanja mesta boravka treba dobro razmisliti. Dosadašnje iskustvo će u velikoj meri pomoći da se reše razne dileme u vezi sa važnim životnim pitanjima. U ljubavi će biti zadovoljne i moguć je ulazak u stabilan brak. Na zdravstvenom planu moguće su povrede kolena i potkolenica.

Jasminka Holclajtner ( Objavljeno u časopisu “Bilje i zdravlje ” kompanije Novosti 2008.)