Kada Škorpija voli Ribu

Liz_i_Ricard_3 Liz Tejlor, Ribe sa podznakom u Strelcu i Ričard Barton, Škorpija sa podznakom u Ovnu

Škorpija koja je volela Ribu- Ričard Bartoni Elizabet Tejlor

Dva braka, mnogo alkohola, tuge, ljubavi i rastanak.

 Kada muškarac Škorpija voli ženu rođenu u znaku Riba i kada su oboje u podznaku vatreni znak onda ljubav, ljubomora, rastanci i suze predstavljaju deo njihove svakodnevnice.

Ričard Barton, 10. 11.1925. Velšanin, Škorpija sa podznakom u Ovnu sa Marsom na 28. Stepenu Vage, slabim Marsom i slabim egom ali jakim emocijama na 4. stepenu koji odgovara stepenu Raka.Venera u Jarcu u astrološkoj kući karijere ukazuje da mu je veza sa ženom pomogla da postane poznat. Iako je i pre braka sa Liz Tejlor i pre “Kleopatre” za koji je ona dobila do tada najveći honorar, on je bio cenjen, dramski velški glumac koji je imao suprugu, porodicu. Šta je mogla jedna glumica u znaku Riba da preokrene ili pokrene u ovom glumcu nežnog izgleda, prefinjenih manira.Njeno Sunce pada u njegovu dvanaestu astrološku kuću koja se može tumačiti kao astrološka kuća energije koja se obnavlja ili koju bespovratno dajemo, onoga što nas istovremno iscrpljuje i ispunjava.

Mesec u Devici na 9. Stepenu koji odgovara Strelcu pa simbolizuje inostranstvo i Venera u Jarcu, dve planete u horoskopu muškarca koje ukazuju da voli konzervativne žene a ona je uvek govorila da je poštena i da kada nekog voli mora da se za njega uda.

Konjukcija Saturna i Sunca u napetom aspektu sa Neptunom u Lavu učinila ga je sklonim depresiji i alkoholu, slab Merkur u Strelcu osobom koja nema naglašen ego ili ga pogrešno ispoljava.

Crni Mesec Lilit ( fatalna žena u njegovom životu) na trećem stepenu Lava u dobrom aspektu sa Ascendentom ukazivao je da će ljubav biti najvažniji segment u njegovom životu.

Sinastrija_Liz_i_Ricard Uporedni horoskop Liz i Ričarda 

Ona je bila rođena 27. Februara 1932,( 23.3.2011.) njen podznak u Strelcu, njeno Sunce u blizini njegovog Saturna i Sunca njeni Veera i Uran u njegovoj prvoj astrološkoj kuči ličnosti. Ona je imala slabog Marsa na prvim stepenima Riba u konjukciji sa Suncem u dobrom aspektu sa njegovim slabim Marsom zbog čega su se često svađali.Njen jak Saturn na nultom stepenu Vodolije činio ju je u stvari samostalnom ženom ma koliko da je prividno zavisila od muškaraca i muževa ona je volela slobodu.Ona je na njega deloala razdražujuće jer je njen Ascendent tj. podznak bio nad njegovim slabim Merkurom ( slab nervni sistem) a pri tom je i njen Merkur bio slabu Ribama pa su njih dvoje jedno drugo nervno iscpljivali nepotrebnim svađama.

On je bio njena najveće ljubav iako je pre njega imala takođe veliku ljubav, trećeg muža Majkla Toda koji je poginuo u avionskoj nesreći, ipak, Ascendent tj. podznak iz horoskopa Ričarda Bartona padao je na njenu Tačku Fortune, ona se nadala da će se on njoj kad tad vratiti, zauvek. Njen Crni Mesec Lilit u konjukciji sa  Venerom činio ju je osobom koja svoj seksepil mora da izrazi da isproba, koristila je mazne metode, kao riba ili sirena, privijala  se uz one koje voli i za koje je želela da vole nju, ali ona nije posedovala pravu duboku osećajnost niti privrženost bilo kom muškarcu zbog lošeg položaja Meseca i lošeg položaja Venere. Dve tzv. ženske planete u padu a ona u vezi sa muškarcem koji takođe ima loše postavljene tzv. ženske planete, ta veza nije mogla da opstane.
Elizabeth_Taylor_Richard_Burton Ljubav o kojoj se pričalo i pisalo 

Njen Mesec je bio u vodolijskoj kući koja traži slobodu, u prvoj astrološkoj kuči asteroid mudrosti Palada i Ceres jaka astrološka kuća mentalnog stanja činila ju je razdražljivom, nepredvidiom ali i pomalo proračunatom.

Njegov podznak nad njenim Severnim Mesečevim čvorom ( karmički zadatak) i on je morao da se pojavi ali da li je ona nešto naučila iz veze sa njim, pitanje je. Nastavila je da se udaje, razvodi. Konjukcija njegovog Meseca i nenog Neptuna činila ih je osobama zavisnim od alkohola. Njen Mesec i njegovo Sunce – najbolja moguća konjukcija, samo da je Mesec bio u nekom drugom znaku a ne Škorpiji.

Njegov asteroid Karma u konjukciji sa njenim asteroidom Psiha ukazivao je na veliku psihološku povezanost između njih dvoje dok je njena Karma bila uz Saturna, suvladaoca njene prve astrološke kuće ličnosti koja je padala i u znak Jarca pa je ona bila uglavnom gospodarica svoje sudbine. Njeni Venera i Uran u konjukciji iznad njegovog asteroid Amora i njen Crni Mesec Lilit

 Po sistemu composite zajedničkog horoskopa njihova veza je bila “rođena” u znaku Jarca sa podznakom u Vodoliji. Venera i Tačka Fortune u prvoj astrološkoj kući govori o ljubavi pre sklapanja braka o rastanku, Mesec u Vagi, vazdušnom znaku i konjukcija Satruna i Marsa nije davala sliku srećnog para.

Njen Mesec je bio u dobrom aspektu sa njegovim Uranom i on je doživeo njihovu ljubav kao neku novu avanturu, kao oslobođenje od dotadašnjih stega i normi a njen Mesec u trigonu sa njegovim Plutonom pokrenuo je kod njega brojne emocije.

Njeno nestalno Sunce u Ribama u opoziciji sa njegovim konzervativnim Mesecom činilo ga je spremnim da je sledi ali on je intimno ipak želeo malo mirniji život, malo više postojanosti kod nje, a njena Venera u Lavu u napetom aspektu sa njegovim Jupiterom u Jarcu značilo je da se on pored nje osećao siromašnim, on nije mogao da prati njene prohteve u finansijskom pogledu ona je želela glamur, on je želeo miran život.

Njena Venera u njegovoj prvoj astrološkoj kući ličnosti u vatrenom Ovnu pobudila je strast kod njega jer je bila u konjukciji sa njegovim asteroidom Kironom i on je mnoge komkplekse uz nju uspeo da izleči, da se kao muškarac oseti bolje ali je iz veze izašao iscrpljen.Njegov Kiron i njen Crni Mesec Lilit u konjukciji takođe govore o velikim emocionalnim burama, ljubomiri i strasti jer se nalaze u Ovnu.

 Njegov asteroid Psiha tačno nad njenim DC- osom sedme kuće braka i ona ga je verovatno smatrala jedinim “pravim” suprugom od svih koje je imala. Ona ima jakog Plutona u osmoj kući strasti a u slabom znaku Raka a on ima vladaoca njegovog Sunca, Plutona slabog i u znaku i u kući, u četvrtoj kući doma u Raku, zbog toga je on verovatno često imao osećaj griže savesti što je napustio prvu suprugu i ćerke, nezavisno od toga šta je bilo razlog tome.

Njena Venera u Ovnu, previše jaka u napetom aspektu sa njegovim slabim Pliutonom u Raku značila je da je ona njegov ego uspela da poljulja u negativnom smislu. On je mnoge komplekse izlečio kroz ljubav koju je osećao prema njoj, kroz sve ono što je uspela da kod njega pobudi ali je ona bila isuviše direkna, drska i netaktična da bi ga zaista usrećila.

Prvo venčanje – Mesec i Jupiter u Ovnu u prvoj astrološkoj kući Ričarda Bartona zbog čega je interesovanje javnosti naglo poraslo za njega, Sunce u Ribama, Merkur  slab u Ribama – loša komunikacija,  Venera jaka u Biku pa su dosta putovali i uživali.Uran i Pluton na 7. Stepenu Device u blizini njegovog Sunca što nije bilo dobro za njegov ego. Razveli su se juna 1974. da bi ponovo stali pred matičara venčali se ponovo  10.10.1975,. godine da bi se razveli 1.8.1976.

On je posle toga imao dva braka sa  Suzan Hant, nekadašnjim modelom i to je ušao u brak brzo nakon razvoda 21. Avgust 1976 i razveo se 1982. A sa poslednjom suprugom Seli Hej stupio je u brak jula 1983.

Ričard Barton je umro 5.8.1984. od izliva krvi u mozak dok je Liz Tejlor poživela sve do 2010. i preživela brojne operacije, što mozga, kičme, pluća, jer je bila izrazito lošeg zdravstvenog stanja ali vrlo uporna i veliki optimista.Ričard Barton je bio između dva braka u emotivnoj vezi sa Jelisavetom Karađorđević.

Ričard Barton je bio cenjeni pozorišni glumac, pored Liz Tejlor imao je još tri supruge, jednu pre njega sa kojom ima dve ćerke od kojih je jedna glumica i dve posle nje. Ona je pre njega bila udata za Konrada Hiltona, rođaka Paris Hilton, jednog od naslednika lanaca hotela Hilton, Majkl Vajldinga, cenjenog glumca, Majkl Toda, producenta, Edi Fišera, glumca i pevača koji ju je kao kum tešio nakon pogibije supruga Majkla, a nakon dva braka sa Ričardom Bartonom bila je u braku sa Džonom Vornerom, visokim državnim službenikom i Larijem Fortenskijem mlađim od nje dvadeset godina, građevinskim radnikom koga je upoznala u rehabilitacionom centru kada se odvikavala od alkohola i preterane doze lekova protiv smirenja i bolova.

Liz je bila počela da glumi kao devojčica u filmu „Lesi se vraća kući“, dobitnica je Oskara za film „Baterfild 8“

Zajedno su Liz i Ričard igrali u jedanaest filmova od kojih su najpoznatiji „Kleopatra“ u kome je ona bila nosilac glavne uloge a Ričard Barton je glumio Mark Antonija i „Ko se boji Virdžinije Vulf“ „Odsjaj u  zlatnom oku“, „Ukroćena goropad“.Dobitnik je brojnih nagrada za glumu a više puta je bio nominovan za Oskara.

 Liz Tejlor je umrla 23. marta 2010. a njen voljeni suprug Majkl Tod, otac njene ćerke Lajze 22. Marta 1958. Sunce na dan smrti Liz Tejlor pada na Ascendent pokojnog Ričarda Bartona. Ko li je od njih dvojice koje je najviše volela „došao“ po nju?

Njih dvoje su ostalu upamćeni kao par o kome se najviše pisalo šezdesetih, što po ljubavi, scenama, opijanju, rastancima, mirenjima. Ona je važila za osećajnu, plemenitu, hirovitu, zajedno su usvojili devojčicu pored njeno troje dece, dva sina i ćerke, putovali su skupa sa kućnim ljubimcima, on kao otmen, Englez lepog glasa, prodornog pogleda, često pod alkoholom. I pored drugih bračnih partnera mediji ih i dalje smatraju jednim od najzaljubljenijih parova koji nikada nisu preboleli rastanak.

Photo by

theproperlady.blogspot.com
http://www.liveabsolute.me/
http://fuckyeahwaovw.tumblr.com