POMOZITE VLASNICIMA DA NAĐU IZGUBLJENOG KUĆNOG LJUBIMCA

IZGUBLJENI  OD  jula 2013.

599047_565575526800376_1262518393_n.jpg

16.decembra 2013.

 Nestao dvobojni bigl. Odaziva se na ime Malisa.Ako imate informacije,molim Vas javite na 064 93 60 993 Saska.

IMAG0109.jpg

Kumodraz

Juce nam je nestao nas Badi beli labrador, mislimo da je preskocio ogradu, molim sve dobre ljude ako ga neko vidi da nam javi na 062/229839, ljubimac je dece, hvala

This post was submitted by Vesna.


 

859913_10202594794216034_1535583288_o.jpg

Oko 7.decembra je nestao pas rase ‘Skotski ovcar ‘(Lesi) u Batocini.

Odaziva se na ime ‘Lesi’. Kontakt tel. 0643966888! Postenom pronalazacu sledi novcana nagrada! Unapred zahvalna,porodica Milenkovic


 Bela maca  15.11.2013.- Više o tome na www.nestao.com

Nestala bela maca


 Tigrasta maca sa detelinare Tigrasta maca sa Detelinare iz Novog Sada, mart 2013.


 

maca iz Novog Sada Nestala maca u Novom Sadu, Jelena Provci Facebook

 

a1.jpg   Više o tome na www.nestao.com

Cukarica

Kuce su nestale sredinom jula

Obe su zenke, sterilisane veoma umiljate

064 30 79 011 Marko

 


POGLEDAJTE OVE SLIKE
– Možda ste ih videli. IMA JOŠ MNOGO IZGUBLJENIH LJUBIMACA Idite na www.nestao.comMNOGI SU NAĐENI ZAHVALJUJUĆI  SAJTU WWW.NESTAO.COM

www.nestao.com

Da li ste videli neku ovih životinja na  http://www.nestao.com/oglasna-tabla/

Ako ste volite kućne ljubimce idite na www.nestao.com nikada ne znate kada ćete nekome pomoći. Ovaj sajt je nastao početkom aprila kada je Vladimir izgubio svog Gedu, žutog persijskog mačora koji je nemislosrdno izbačen iz zgrade u kojoj je stanovao i potraga za njim je trajala 11 dana. Ipak, pronađen je sa teškim oštećenjem kičme i poživeo još mesec dana, ipak uginuo je u svojoj kući okružen ljubavlju, pažnjom i negom.

Geda je bio kućni mačak i živeo u stanu na Dorćolu a pronađen zahvaljujući oglašavanju u “Kuriru” jedne kasne aprilske noći na Banovom brdu ( 10 km. razdaljine). Očigleno ga je neko ukrao i posle izbacio ili je on pokušao da pobegne.
Vladimir je rešio da ma kako se završi potraga za Gedom pomaže drugima u traženju kućnjih ljubimaca. Zahvaljujući tom sajtu mnogi su našli svog kućnog ljubimca.
Idite na sajt i pogledajte u galeriji izgubljenih ljubimaca slike, možda ćete slučajno u šetnji prepoznati nekog i javiti vlasniku.
Učinite dobro delo jer očaj vlasnika kada mu se izgubi ljubimac i sreća kada ga nađe ne mogu se opisati.

Moja želja je da pomognem da se kućni ljubimci lakše nađu i da oni koji dolaze na ovaj sajt a ni ne znaju da postoji sajt za izgubljenje ljubimce to saznaju.

Mačak Maks je samo jedan od onih koji možda lutaju po vašem bloku zgrada a vi ni ne znate da ga neko traži a možda je u ko zna kom delu grada.

Kako ćete znati da je životinja izgubljena i šta raditi u tom slučaju

1. Pas je uglavnom umiljat a mačka preplašena mada se sa mačkama nikada ne zna.
2. Kućna mačka, negovana, rasna, beži od ljudi čak i na poziv svog vlasnika, uglavnom se ne odaziva dok se ne smiri za nju je izlazak u spoljnu sredinu veliki šok.
3. Mačka se može naći i posle nekoliko meseci jer ona se nekako snađe za hranu, spava po podrumima i beži od ljudi.
4. Ne treba gubiti nadu, najvažnija je telepatska komunikacija i pozitivne misli.
5. Morate više puta obilaziti isto mesto na kome ste bili.
6.Noću kada se sve utiša treba obilaziti mesta na kojima je dojavljeno da je viđena i tihim glasom je zvati a ako je jela krekere onda zveckati sa kutijom ili kesom sa krekerima.
7. Treba slediti svoju intuiciju. Onog dana kada je Geda pronađen ujutru sam rekla prijateljici da me stalno nešto asocira na Banovo brdo, logika je prevagnula, otkud bi kućni mačak sa Dorćola bio 10 km.daleko ? Svih deset dana njegove potrage prva lokacija koja mi je padala na pamet je bilo Banovo brdo. Nisam poslušala svoju intuiciju.
8. Sreća postoji i u traženju kućnih ljubimaca ali sreća vas služi samo kada ste veoma  uporni da ga nađete. Ako nije nastradao, vaši putevi će se ukrstiti.
9. Istinit slučaj – Bišon sa Dorćola ukraden je od strane žene koja živi na Banovom brdu (?) a prepoznala ga je komšinica očajne vlasnice u Budvi i posle silnih perpietija uspela da ga vrati vlasnici koja je između ostalog izlepila plakate i na zgradi u kojoj je stanovala žena koja ga je ukrala.
– Drugi slučaj – porodica je za vreme “Oluje” prebegla iz Knina i smestila se negde u neko selo kod Sremske Mitrovice. Nisu poveli svog mačka niti bilo koju životinju. Posle tri- četiri meseca on je došao na vrata kuće gde su se smestili, smršao, zanemoćao. Očigledno mačke imaju svoj način telepatske komunikacije ili sticanja informacija koja još uvek nije objašnjena.Ipak, taj nagon za snalaženjem u gradu se izgubi zbog buke, ovaj mačak je očigledno išao van glavnih puteva dok saobraćaj, mostovi i sl, izgubljenu mačku potpuno izbezume.
10. Pravilo – treba uspostaviti kontakt sa decom jer oni uglavnom znaju ko u kojoj zgradi ima novog ljubimca.
11. Čak i ako izgubite mačku, što je mnogo teže za traženje, idite u park ili na kej gde vlasnici pasa šetaju svoje ljubimce i razglasite da je tražite.
12. Pitajte u svim obližnjim pet šopovima da li se pojavio neki nov kupac hrane za psa ili mačku koji nije redovno tu dolazio i zamolite prodavca da sazna od kada ima ljubimca i o kojoj se vrsti radi.
13. Ne žalite novca za plakate i lokalne radio i tv. stanice. Ipak, slika govori više od hiljadu reči.
14. O ljubimcu mislite sa mnogo ljubavi a ne sa tugom, jer tuga odbija životinju od vas a ljubav ga privlači.
15. Ako mislite da ste prepoznali nekog od ljubimaca na www.nestao.com nemojte se vezivati za lokaciju na kojoj je izgubljen, ko zna ko ga je uzeo, odakle je možda ponovo pobegao i gde luta.

J.Holclajtner