Godišnji ljubavni horoskop za 2018.za nju i njega -Jarac

ONA

Lara Fabian, kanadska pevačica, belgijsko-italijanskog porekla, rođena znaku Jarca

Sa Saturnom u vašem polju ličnosti morate naučiti kako da sebe stavite na prvo mesto u sopstvenom životu. Mnogi misle da ste vi to odavano učinili ali zapravo Jarac kasno sazreva jer upravo ima problem sa identitetom. Saturn u prvoj kući ličnosti je kao Saturn u Ovnu, slab i potrebno je vreme ( simbolika Saturna) da shvati da njegova lična sreća zavisi u velikoj meri od samopoštovanja. Da bi se osetio važnim i cenjenim uveren je da mora da bude uspešan i zato je Jarac često ako to nije ili misli da nije, veoma požrtvovan u okviru porodice. Da bi bio srećan u ljubavi potrebno mu je takođe uvažavanje partnera ne samo u vidu pružanja dovoljno emotivne podrške već i poštovanja. Razlog za to je što je Jarac u specifičnoj situaciji po pitanju uticaja planeta. Venera, planeta ljubavi, vladalac petog polja ljubavi vlada i Vagom, znakom u koje pada astrološka kuća karijere za jednog Jarca a Saturn, planeta ambicije je najjači u Vagi. Tako, Jarac brka pojmove i umesto da se prepusti ljubavi on se dokazuje radom i očekuje pohvale. I kada ih dobije i kada je svestan da je uspeo, on nije srećan sve dok ne dobije dovoljno ljubavi ali njegov problem je što je Mesec, planeta promenljivog raspoloženje vladalac polja partnerskih odnosa i on često ima za partnera osobu koja je previše okupirana sobom.

 

Ako sebe prepoznajete u ovakvom opisu, morate pod hitno učiniti bilo šta da se osećate slobodnom. Samostalnost i osećanje slobode su preduslov da biste se osećali dobro. Sa Saturnom koji je zahtevan možete sebi postavljati ponovo visoke ciljeve, podmetati se i kad treba i kad ne treba i u okviru ljubavnih, porodičnih i poslovnih odnosa jer Saturn je suvldalac i vaše astrološke kuće posla i novca. Druga planeta, vladalac ovog polja i suvladalac vašeg znaka Uran, može vam biti od velike koristi.Učite od Vodolije, živite punim plućima, okrenite se više ka nekim ličnim zadovoljstvima, ne ugađajte svima i ne morate uvek svima biti na usluzi. Uran, vladalac Vodolije daje ovom znaku neverovatno   osećanje sigurnosti time što ga čini slobodnim. Kada se oslobodite svih stega i kada se budete ponašali „vodolijski“ bićete srećni. Mars, planeta koja je najjača u vašem znaku čini vas sklonom da se oduševljavate upravo tipovima Ovna, Škorpije i možda nekog drugog Jarca. Često se Jarci prepoznaju i vezuju jedan za drugog. Ovo proleće će za mnoge predstavnike vašeg znaka biti burno a vi utehu možete od raznih dilema ili ako budete imali emotivne probleme potražiti u društvu jedne Ribe, Bika ili Vage. Device vam se često udvaraju ali one mogu biti pouzdani ljubavni partneri ako želite da imate nekog ko će vam rešavati praktične probleme, od njih nećete dobiti mnogo ljubavi jer one su veliki individualisti i mogu vam pružiti samo ono što one žele. Rak i Lav takođe mogu biti znaci koji će vam odgovarati jer se sa njima dobro razumete dok sa Škorpjiom tokom cele godine možete imati specifičan odnos, bilo da se radi o nekom novom partneru, obnovljenoj vezi  ili o tajnom flertu.Od sredine avgusta kada će Mars biti izrazito jak na stepenu svoje egzaltacije u vašem znaku do početka septembra možete se zaljubiti u nekog ko nosi neku vrstu uniforme na radu i verovatno ćete biti spremni na neke radikalne odluke u svom životu podstaknuti jakim strastima a zatim kreće jesen prepuna raznih obrta, jer će Venera ići malo direktnim malo retrogradnim hodom, imaćete brojne pozive za izlaske, možete imati nekoliko udvarača, nezavisno od vašeg statusa, slobodni, u braku, jer će tada najverovatnije krenuti i period velikog profesionalnog uspeha. Mogu vam se udvarati Ovnovi, Škorpije, Vage, Bikovi, Vodolije ili neki drugi Jarci. Kraj godine je pogodan za one koji žele diskretnu vezu ili će se možda odlučiti za početak zajedničkog života.


ON

Bredli Kuper, američki filmski glumac rođen u znaku Jarca

On- Kao muški predstavnik ovog znaka još ste pod većim uticajem Saturna, nego žene rođene u ovom znaku, kao i pod uticajem Urana, suvladaoca  vašeg znaka i Marsa, planeta koja je egzaltirana u vašem znaku.  Ovo su jake „muške“ planeta zbog čega ćete biti spremni da se postavite autoritativno ne samo na poslu već i u ličnom životu. Vaš znak je jedan od najprivlačnijih za suprotan pol jer dolazi do izražaja sinergično dejstvo vladaoca vašeg znaka Saturna, Vodolije, Urana koji je suvladalac vašeg znaka, Ovna, preko Marsa, Škorpije preko Marsa, suvladaoca Škorpije i Vage, znaka u kome je Saturn egzaltiran. Vi ste tako u stvari kompilacija svih mogućih mačističkih osobina ali ne u negativnom smislu jer je Saturn u stvari slab u prvoj kući analognoj Ovnu a Mars jak.Tako vi uspevate da svoju energiju, seksepil i emocije izrazite na najbolji način i veoma ste privržani upravo zbog Marsa koji je jak u vašem znaku a vladalac je četvrte kuće doma,privatnosti i porodice. Na vas se čovek može osloniti i mnoge devojke i žene priželjkuju baš Jarca za bračnog partnera. Vi ne žurite sa brakom a kada uđete u njega,trudite se da budete maksimalno korektni, privrženi ali ne i previše spremni da deo svoje slobode bilo kome poklonite. Usepvate, a to će vam poći za rukom ove godine da stvorite utisak kod partnerke da nije mogla boljeg da nađe i da joj se uvek nađete pri ruci za sve a da ipak ostane dovoljno vremena za neke vaše lične aktivnosti i zadovoljstva. Jupiter je vladalac vaše astrološke kuće podsvesti i tajni i suvladalac polja mentalnog stanja ojačanog Neptunom u Ribama i vi uspevate da ostavite utisak i osobe koja je pomalo tajanstvena a to se uglanvom odnosi na vašu prošlost. Kako će ove godine vaš znak biti izrazito jak, ulaskom Saturna što se dogodilo krajem decembra, vi ste ušli u ovu godinu već sa saznanjem šta tačno želite od svog života, posebno kada je u pitanju emotivna sfera jer je Mars jak u Škorpiji i verovatno ste u vezi sa nekimu koga imate veliko poverenje u svakom pogledu jer se radi o vezi koja prvenstveno bazira na prijateljstvu.

 

Sve vaše simpatije se nalaze negde na radnom mestu ili u nekom vašem neposrednom okruženju. Mnogi smatraju da ste previše uzdržani zašta je kriva pozicija Saturna ali će vas Mars u retrogradnom hodu verovatno motivisati da budete spremni na vezu sa osobom koju ćete upoznati na poslu moguće već od sredine marta. Ako ste slobodni, shvatićete da nepotrebno sebe lišavate kvalitetnog ljubavnog života iz nekih svojih principa koje malo ko razume. Putovanja u inostranstvo, bilo da su poslovnog karaktera ili u privatnom aranžmanu donose prilično uzbuđenja, mogućnost tajne ljubavi u martu i prvoj polovini aprila. Od sredine marta do maja tranzit Marsa preko vašeg znaka donosi ljubavne dileme posebno kada su u pitanju sportistkinje, lekarke ili osobe koje nose bilo kakvu vrstu uniforme na radu, moguće ljubavne probleme, ljubomoru i nezadovoljstvo. Pokušajte da nađete način kako da komunicirate sa Ovnom, Škorpijom i drugim Jarcem jer ćete inače možda docnije zažaliti što ste bili previše impulsivni. U drugoj polovini avgsta ili u prvoj polovini septembra javlja se nekadašnja ljubav. Ako se bude radilo o Ovnu, Škorpiji, Jarcu, Vodoliji ili Vagi, možete ući s njima u vrlo komplikovanu vezu koja će potrajati nekoliko godina. Jesen je za vas takođe izazovan period jer će Venera, planeta koja upravlja poljem ljubavi doneti susret sa osobom koja se bavi umetnošću ili koja je prisutna u javnosti, moguće da često putuje u inostranstvo.Jedna veoma uzbudljiva godina.

J.Holclajtner