Horoskop punog Meseca u Vagi, 31.3.2018.

Jednom godišnje pun Mesec u Vagi pomaže umetnicima i osobama koje imaju veze sa javnošću.

Podznak horoskopa punog Meseca je u Lavu na 19. stepenu i prva kuča ličnosti što govori u horranom horoskopu o stavu prema mnogim vrednostima i davanje prioriteta u životu ukazuje da će se raditi o inostranstvu i da će mnogi planirati odlaza u inostrasntvo ili će imati intenzivne kontakte sa strancima. Sunce, vlaldalac ovog horoskopa u Ovnu u 9.kući je oslabljeno slabim Merkurom tako da ne treba slušati ničije savete nego treba biti mnogo odlučniji, što je odlika Sunca a Mesec, planeta nasuprot Suncu u 3. polju analognom znaku Blizanca ukazuje na potrebu za diskusijama, raspravama,  pokušaju da se razmotre neke okolnosti koje bi mogle doneti izgled na uspeh.

Trebalo bi izbegavati rasprave jer je Mesec u kvadratu, napetom aspektu sa Marsom i Saturnom u 5.kući ljubavi i mladih tako da na relaciji roditelji- deca – rođaci, može doći do nesuglasica jer je u taj kvadrat uključeno i Sunce a i Merkur posebno sa Saturnom. Ovo nije dobra pozicija planeta za one koji teže harmoničnim odnosima i najgore će biti logičnim osobama , ambicioznim koji će morati da popuštaju pred tuđim hirovima i bilo bi najbolje koristiti snagu Venere koja  simbolizuje hedonizam, ljubav i uživanje koja će upravo 31. marta ućiu znak kojim vlada u Bika. Venera je i dalje u konjunkciji sa Uranom zbog čega su moguće iznenadne ljubavi i verovatno će mnogi da se zaljube na prvi pogled u neku izuzetno atraktivnu osobu. Dobar aspekt između slabog Jupitera u Škorpiji koji ide retrogradnim hodom prreko 4.kuće nekretenina gde je jak i Neptuna u Ribama nagoveštava mogućnost lakog rešavanja upravo stambenih problema.Ovaj pun Mesec nosi pečat Jarca i simbolike ovog znaka jer su i Sunce i Mesec na 10. stepenu, jarčevskom tako da će mnogi pokazivati veliku upornost da sprovedu svoje ideje u delo ili da se nametnu drugima svojim idejama. Pluton u 6. kući u Jarcu u dobrom aspektu sa Uranom u Ovnu govori o uspehu u sprovođenju nekih originalnih ideja u delo. Postoji mogućnost nalaženja rešenja za neku problem koji mnoge muči već duže vreme.

 

Ovaj pun Mesec najviše će osetiti vatreni znaci Ovan i Lav iako je u Lavu samo Severni Mesečev čvor ali on donosi mogućnost nalaženja izlaza iz nekih prilično komplikovanih situacija, zatim Strelac preko dobre pozicije Jupitera i znak Ovna koji dominira sa četiri planete u svom znaku. Najzadovojlniji mogu biti Bikovi, Ribe i Škorpije, uz nekog Jarca jer će naći način da reše neke probleme dok će Blizanci i devica biti prilično rastrzani između svojih obaveza, želja i planova i nedostajaće im vremena i kondicije da sve postignu. Rak će biti pomalo povučen ili će planirati putovanje u inostranstvo do sledeće Mesečeve četvrti u Jarcu 8.aprila a Vodolija ima šanse da se zaljubi u nekog koga će viđati bilo na poslu ili na nekim kraćim putovanjima. Vaga će pokušati da nametne partneru neke svoje želje i najverovatnije da će joj to i poći za rukom.

J.Holclajtner