Mars donosi nevolje u drugoj polovini jula 2017.

 

Mars,planeta strasti i nekontrolisanih reakcija jak je u Ovnu, Škorpiji i Jarcu bilo u natalnom, solarnom horoskopu ili u tranzitu. Ako u tako jakoj poziciji obrazuje dobre aspekte sa planetama, posebno onim koje se odnose na emocije ( Mesec, Venera, Jupiter) osoba je u stanju da planira, da bude racionalna i da kontroliše svoja osećanja i svoje postupke. To je slučaj i kada je Mars u dobrom aspektu sa sporim planetama, Saturnom, Uranom, Plutonom.

Kada je Mars, bilo u natalnom, solarnom horoskopu ili u tranzitu slab kao što je to slučaj u julu 2017.- do 22.jula kada će napustiti znak Raka u kome je slab i preći će u Lava, mnogi su nakraj srca i reaguju neprimereno situaciji. Napet aspekt sa žestokim Uranom u Ovnu donosi bukvalno zaslepljenost i potrebu za isterivanjem pravde. Rak kao znak porodice ovakvom pozicijom Marsa ukazuje da je porodica segment života u kome se mogu dešavati neprijatni događaji i to zbog potrebe da se ispolji snaga ega ( Uran u Ovnu). Uran u Ovnu uvek donosi potrebu za promenom, dobar aspekt sa svojegalvim Saturnom u vatrenom Strelcu čini mnoge ubeđenim da rade ono što je za njihovo dobro ali slab Mars na kraju Raka koji pravi loš aspekt sa obe planete donosi nekontrolisane reakcije.

Muškarci su posebno skloni da reaguju neprimereno situaciji jer su sve tri planete „muške“ dok su žene, predstavljene Venerom u Blizancima prilično naivne i nespremne da se odbrane niti da sebe zaštite.

Druga polovina jula za mnoge može biti stresna.Kako će ko reagovati na izaove zavisi od natalnog horoskopa, gde su smešteni Mars, Merkur, Venera, Saturn.Ako su Mesec, Mars, Venera i Merkur u vatrenim znacima treba biti oprezan kod donošenja odluka, ako su u vodenim znacima, postoji mogućnost da budete previše sentimentalni ili čak melanholični.Mars obrazuje do kraja meseca, tj. u drugoj polovini jula napet aspekt sa Uranom prvo iz Raka a zatim iz Lava. To znači da će postojati velika potreba da se po svaku cenu uradi nešto na svoju ruku, nešto originalno, da se uđe u novu vezu.Velika je potreba  za ljubavlju i osobe koje imaju naglašen neki vatreni znak, posebno ako u njih padaju neka od kuća ljubavi  ili ličnosti, kao što su 1, 5,7, 8, 9, 11, biće naglašena potreba za flertom, društvenim životom. Ako vam 6. ili 12.astrološko polje pada u vatreni znak, možete imati potrebu za osvetom. Situaciju će malo olakšati pozicija Merkura koji posle 25.jula boravi u Devici i donosi mogućnost pobede racija nad strastima. Mars će praviti ne samo napet aspekt sa Uranom nego i sa Saturnom tako da postoji mogućnost rasprave mladih sa roditeljima, nesuglasice na poslu sa autoritetima, trebalo bi pokazati mnogo više mudrosti kod rešavanja nekih suštinsih pitanja u vezi sa emotivnim i porodičnim životom.Ne treba menjati radno mesto po svaku cenu dok se Mars ne stabilizuje u Lavu.

 

Photo by :life hu