Mars u Strelcu od 26.1.2018.

Dženifer Lopez, glumica i pevačica sa Marsom u Strelcu

Mars koji simbolizuje ne samo akciju i dinamičnost već u određenim aspektima sa Venerom i Mesecom, strast i potrebu za ljubavlju, takmičarski duh i spremnost da se posvetite svojoj karijeri, ući će u znak Strelca 26.januara 2018. u 13.57 min. po beogradskom vremenu a u horoskopu ovog planetarnog događaja, podznak pada na 5. stepen Raka a vladalac ovog horoskopa je Mesec na 27.stepenu Bika u 12. kući tajni, neprijatelja, intuicije. 

Poslednji put je Mars ušao u Strelca 3.avgusta 2016.godine nakon retrogradnog hoda preko Škorpije. Prvi put je 2016. godine ušao u Strelca 7.marta i do 18.aprila je išao direktnim hodom do 8.stepena Strelca a tada se i Saturn nalazio na središnjim stepenima Strelca a Jupiter u Devici i ove dve planete su obrazovale napet aspekt. Za mnoge je to bio izuzetno naporan period jer je i Neptun bio u kvadratu sa Saturnom i u opoziciji sa Jupiterom.Mars je tada ušao u retrogradnom hodu u Škorpjiu 28.maja da bi 30.juna krenuo direktnim hodom  sa 23.stepena Škorpija da bi 3.avgusta ušao u Strelca.

Kod ovogodišnjeg tranuzita Marsa preko Strelca Saturn se nalazi u svom sedištu u Jarcu, Sunce i Venera su u konjunkciji u Vodoliji,Merkur i Pluton su u Jarcu a Jupiter na 20.stepenu Škorpije. Ovaj ulazak Marsa se dešava u vreme kada obrazuje dobar aspekt sa Suncem i Venerom što može nagoveštavati dobru saradnju između vatrenih i vazdušnih znakova i akcent će biti verovatno mnogima na karijeri i isticanju u javnosti jer je Mars u šestom polju ovog horoskopa što govori o poslu, uglavnom u vezi sa strancima ili će se mnogi orijentisati na saradnju sa stranim partnerima. Podznak u Raku i jak Saturn na osi sedme kuće partnerksih odnosa donosi mogućnost poznanstava koja će biti značajna za mnoge zemljane i vodene znake i moguće da će sredinom marta kada Mars bude ušao u Jarca i kada bude u prvoj polovini marta pravio aplikacioni aspekt sa Saturnom, mnogi poželeti da stupe u brak. 

Kako Mars u svom tranzitu pravi konjunkciju sa asteroidom Karmom, mnogi će smatrati da moraju da preduzmu neke značajne korake ka promeni svog statusa, bilo na poslu ili u partnerskim odnosima.

Od 16.februara kada Venera, planeta ljubavi, uživanja, emocija i hedonizma, bude ušla u Ribe, obrazovaće napet aspekt sa Marsom sve do 7.marta a od početka do sredine marta Mars će biti u dobrom aspektu sa Uranom zbog čega bi ovi aspekti mogli značiti mnogima mogućnost iznenadnih ljubavi, najverovatnije sa nekom osobom koja je na neki način u vezi sa inostranstvom, bilo poslovno ili preko porodičnih veza.

Podznak u Raku i pozicija Meseca koji je u ovom horoskopu u opoziciji sa Marsom govori o sklonosti ka jakim emotivnim doživljajima, susretima koji mogu izgledati sudbinski upravo i zbog opozicije sa Karmom i iznenadne šanse na poslu koji može izgledati izuzetno primamljiv i isplativ ali u stvari može biti mnogo zahtevniji nego što će to na početku izgledati. Oni koji se bave privatnim biznisom biće izuzetno aktivni tokom ovog perioda i verovatno veoma uspešni.

J.Holclajnter