Pomračenje Sunca u Lavu, donosi probleme sa egom

Kada se tumači pomračenje Sunca treba imati u vidu glavnu simboliku ove planete a to je svest o sebi, svom značaju, veličini, ekspresivnost, potrebu za dominacijom, i nije svejedno u kom je znaku pomračenje. Pomračenje Sunca podrazumeva pojavu u kojoj dominira Mesec jer Mesec “pomrači” zapravo zakloni Sunce. Ovo je naravno pojava koja se tumači sa stanovišta onoga što je vidljivo stanovnicima na Zemlji. Pošto se astrologija  bavi uticajem ne samo fizičkim nego i psihiloškim na prirodu, ljude,onda je bitno u kom je znaku Sunce u fazi pomračenja. Sunce je jako u Lavu i nije loše malo da se “pomrači” par sati, da se usijane glave malo prespitaju, naravno to je utešno tumačenje za pojavu koja je inače redovna bar dva puta godišnje ali u Lavu se ne dešava često. Mladi sportisti, osobe na vlasti, glumci, osobe koje su neozbiljne ili pak, previše pridaju važnosti sebi mogu biti pomalo neraspoložene ili mogu imati utisak da se ne dešava baš sve onako kako su želele. Jak Mesec u Lavu u drugom polju od Raka, pa bi se moglo tumačiti i  generalno polje novca i nekretnina, može doneti probleme onima koji duguju nekom novac, koji imaju velike nerealne planove, koji planiraju da ulažu u nekrenine. Kada je pomračenje Sunca treba slušati žene, jer su moćnije. To je datum mladog Meseca kada se kreiraju nove ideje i muškarci tada ne treba da insistiraju na nekim svojim stavovima ne treba da budu previše svojeglavi.Vodolije mogu da budu posebno uzdrmane, uz Vage razvojem događaja. Sunce je kod Vodolija i Vaga slabo i oni imaju problem sa egom bilo da ga previše ističu “ja pa ja” ili skrivaju visoko mišljenje koje imaju o sebi. Ako im je Mars u Vagi onda je ta osobina ublažena ali ako imaju Mars u Ovnu, Vodoliji, Jarcu ili Škorpiji, njihov ego je veoma jak tako da će oni najviše osetiti ovo pomračenje Sunca 21. avgusta ove godine.

 

Mars planeta najsličnija Suncu obrazuje na dan pomračenja takođe iz Lava dobar aspekt sa Saturnom i Uranom tako da taj  trigon u priličnoj meri štiti vatrene i vazdušne znake posebno rođene pred kraj druge i početkom treće dekade znaka. U širem aspektu moglo bi se reći da je i Sunce uključeno u ovaj veliki trigon i zbog toga će mnogi praviti grandiozne planove o nekim dugoročnim poslovima ali ako dotične osobe imaju posla sa osiguravajućim društvima, državnim organima, medicinom, nekretninama, trebalo bi da budu oprezni i da se ne nadaju baš brzom razvoju događaja. Rak će na neki način biti pored Lava, znaka u kome je pomračenje najviše na udaru ove pojave jer Mesec vlada Rakom i mnogi Rakovi mogu pomisliti da su jako moćni i pokušaće da nametnu svoju volju poslovnim i ljubavnim partnerima. Svakako treba paziti na šta se troši novac i obratiti pažnju na ishranu, na eventualno preterivanje u piću.

Totalno pomračenje Sunca ipak će pogoditi SAD i kako je u blizini Marsa u horoskopu predsednika Trampa očigledno da bi vojna pitanja, angažovanje vojno bilo gde u svetu od strane SAD moglo da opasno ugroze Trampovu poziciju utoliko pre što je nad njegovim podznakom. On će morati da revidira neke svoje stavove jer je tačka pomračenja u napetom aspektu sa vrom njegove kuće karijere u Biku. Mogao bi imati problema sa saradnicima koji mu iza leđa spremaju neku vrstu državnog udara a pripadaju militarističkim grupama.

Osobe koje imaju planete na kraju Lava, Bika, Vodolije, Škorpije treba da paze kakve odluke donose do sledećeg mladog Meseca u septembru i da ne stupaju u nepotrebne konflikte sa autoritetima.