Poslednja Mesečeva četvrt 7.februara 2018. u Škorpiji

Jednom godišnje poslednja Mesečeva četvrt događa se u Škorpiji i to onda kada je Sunce u Vodoliji jer samo tada može da bude u Škorpiji. 

Kada je poslednji put bio Jupiter u Škorpiji  2006.godine poslednja Mesečeva četvrt nije bila u konjunkciji sa ovom planetom jer je u to vreme Mesec bio na 2.stepenu Škorpije a Jupiter na 16.stepenu dok je 1994.godine bila konjunkcija sa Jupiterom kao što je o sada slučaj, 3.februara. Tada je Mesec bio na 15. stepenu Škorpije a Jupiter na 13. To je za Srbiju bio period početka stabilizacije dinara koji je 24.janura uspeo da guverner Avramović dovede na realnu vrednost nakon nezapaćene inflacije tokom 1993. godine. U to vreme su Uran i Neptun bili u Ribama a Pluton u Škorpiji dok ove godine kada bude konjunkcija Mesec -Jupiter u Škorpiji u vreme poslednje Mesečeve četvrti Pluton je u Jarcu, Neptun jak u Ribama  u svom sedištu a Uran na kraju Ovna. Kao što se može vidite ovaj aspekt, konjunkcija dve planete novca i to velikog u Škorpiji ali ne uvek i legalno stečenog može značiti u poslednjoj Mesečevom četvrti nekakav tajni dogovor između moćnika koji pokušavaju da na monetarnom planu nešto urade.Možda će se nekada otkriti o čemu se zapravo radi ali kada je Škorpija u pitanju, često to nije slučaj. 

Kada se pogleda horoskop ovog planetarnog “događaja” kao jednog koji se u ovom slučaju ponovio posle 24 godine a pri tom je uz Mesec i Jupiter i asteroid Psiha, trebalo bi biti izuzetno oprezan u svakoj vrsti dogovora, posebno se to odnosi na one koji imaju porodični biznis. Ne bi trebalo praviti nikakve nerealne aranžmane sa onima koji su skloni rizicima.

Podznak ovog horoskopa u Lavu i Sunce na samom DC- osi sedme kuće partnerskih odnosa u Vodoliji je izrazito slab tako da govori o mogućim nesporazumima unutar porodice, o nesuglasicama na relaciji roditelji- deca, posebno kada se radi o odlasku za inostranstvo jer je Uran, planeta iznenadnih odluka i promena u segmentu Jupitera koji simbolizuje inostranstvo u Ovnu u 9. kući inostranstva zbog čega će mnogi želeti da se odluče da odu u zemlje nemačkog jezičkog područja.Uran i Pluton u napetom aspektu govore o poteškoćama kod prilagođavanja na uslove rada u stranim firmama ili na rad u inostranstvu.

Asteroid Psiha i Karma su u četvrtoj astrološkoj kući gde je i Mars, planeta nasilja u Strelcu i u dobrom aspektu sa Mekrurom u 6.kući u Vodoliji govori o logičnim rešenjima ali je Škorpija kao  znak prejak za četvrtu kuću doma i porodice i može ukazivati na jake strasti, velike apetite u pogledu novca, rasprave o podeli imovine i nemogućnost lakog postizanja dogovora. Astrološko polje mladih sa Saturnom i Plutonom u Jarcu govori o nezadovoljstvu mladih posebno unutar porodica ili privatnih firmi. Pozicija Venere, planete ljubavi i harmonije u Vodolij uz asteroid ljubavi Juno i Amor daje nadu da bi se mogla postići harmonija unutar brakova i dužih veza ukoliko žene preuzmu odgovornost za atmosferu u vezi.

Neptun u osmoj kući preljube, erotike i prevare ali i nasledstva u dobrom aspektu sa Mesecom, Jupiterom i Karmom može doneti rešavanje pitanja nasledstva, nekih novčanih potraživanja, dugovanja ili polaganja prava po osnovu restitucije. 

JH.