Pronađite planetu koja je pokrenula važne događaje u vašem životu

Ako želite da znate koje su planete uticale na važne događaje u vašem životu morate se stiti tačnog datuma, a poželjno i sata tj. minuta kada se nešto dogodilo.Sa određene vremenske disance imate jasan uvid u tok događaja koji je sledio tom nekom događaju koji je iz nekih razloga za vas bitan. Uglavnom se horoskopi događaja tz. horarni horoskopi rade za početak posla, susreta, poznanstva, veridbe, venčanja pa i razvoda. Ako su npr. vaš brak i veza turbulentni uradite solarni horoskop za svaku godinu braka ili veze ( uzimite datum koji vi smatrate kao bitan za početak veze, bilo da je to datum poznanstva, prvog izlaska ili početka zajedničkog života ).Faktički,datum poznanstva je, ukoliko je došlo do uzajamne simpatije na prvi pogled najbitniji jer je to momenat kada ste se sreli sa nekim i kada je vaš odnos počeo, čak iako nije možda odmah započela veza, redovni izlasci i sl. Uradite horoskop poznanstva ili prvog susreta i pogledajte koja je planeta bila najdominantnija u vašem horoskopu i u horoskopu vašeg partnera. To će biti ona planeta koja je najjača u znaku ili astrološkoj kući.

 

Npr. ako je Mesec vladalac horoskopa žene ( podznak Rak ) pogledajte gde se nalazio u kom znaku i kojoj astrološkoj kući. Ako je bio slab npr. u Škorpiji, Devici ili Jarcu, žena se u vezi neće uvek ponašati kako treba. To ne znači da neće biti dovoljno ženstvena niti atraktivna već da neće imati dovoljno razumevanja za partnera ili će biti previše hladna, uzdržana, praktična pa čak i proračunata. Ako je međutim Mesec bio u tada u dobrom aspektu sa natalnom pozicijom Meseca koji je dobro postavljen ( u Raku, Biku, Ribama) ta žena se neće najbolje osećati u toj vezi, tj. partner joj neće davati priliku da do kraja izrazi svoju ženstvenost. Ukoliko je npr. vladalac horoskopa žene Mars ( podznak u Ovnu,Škorpiji ili Jarcu, znaku u kome je Mars egzaltiran) i u lošem aspektu sa Marsom, Mesecom ili Venerom u horoskopu muškarca, žena će biti previše dominantna i zahtevna. Obrnut je slučaj sa muškarcem.

Npr. ako on ima slab Mars ( u Vagi, Biku, Ribama, Raku) a u momentu početka veze je Mars jak onda će partnerka uspeti da kod njega probudi potrebu da se postavi energičnije i da pokaže više muževnosti. Ako je dominantna planeta u horoskopu poznanstva npr. Venera,  u dobrom aspektu sa Venerom bilo muškarca ili žene, ili sa Marsom i Mesecom jednog od njih, veza će počivati na ljubavi i pažnji. Onaj partner čije planete prave više aspekata sa Venerom u horoskopu poznanstva pokazivaće više ljubavi i želje da veza opstane. Ukoliko je Venera u horoskopu poznanstva, početka braka ili zajendičkog života u padu u Devici, Škorpiji, Jarcu ili Ovnu, i još u lošim aspektima sa Venrom ili Mesecom u horoskopu žene, neka žena se može mešati u brak ili vezu. Sličan je slučaj sa Marsom. Ako je Mars dominantna planeta u horoskopu poznanstva npr. na Ascendentu, u prvoj, petoj, osmoj ili desetoj kući i u lošem aspektu a Marsom u horoskopu muškarca a u dobroma aspektu sa Venerom ili Mesecom u horoskopu žene, neki drugi muškarac se može pojaviti kao neko ko će se umešati u vezu tj. brak.

 Na sličan način se mogu tumačiti pozicije planeta u svakoj solarnoj godini horoskopa ili poznanstva,početka zajedničkog života i “otkriti”   ko je krivac ukoliko je veza u krizi. U slučaju da su u pitanju Merkur i Saturn, lako je moguće da da se meša familija, braća, sestre, roditelji. Ukoliko je u pitanju Uran ili Pluton, moguća je tajna paralelna veza, naročito ako je umešan i Neptun.

J.Holclajtner