Tranzit Saturna preko astroloških kuća u Jarcu

Ulazak Saturna u znak Jarca posle 29 godina donosi promenu energija i uticaja u zavisnosti na koji segment života utiče.

Tranzit Saturna u Jarcu u vašim astrološkim kućama npr. podznak vam je u Strelcu i Jarcu ili samo u Jarcu znači da Saturn prelai preko Vaše prve astrološke kuće.

Ako Saturn prelazi preko Vaše

Prve astrološke kuće Saturn donosi preispitivanje ličnih ciljeva i donosi koliziju između snage znaka i kuće. Jak je u Jarcu a slab je u 1.astrološkoj kući. Daje istrajnost da se ostvare ciljevi i često daje neku vrstu slabosti karaktera, to može značiti da može doneti neku vrstu malodušnosti tako da ako se ređaju neuspesi može doneti depresiji.

Druge astrološke kuće daje veliku ambiciju da se stekne veliki novac i veliko bogatstvo ali se mogu steći preko nezasluženog položaja što zavisi od aspekata koje pravi Saturn. Daje nezajažljivost za vlašću, novca, nametanje sistema vrednosti drugima. Očevi sa ovakvom pozicijom Saturna, teraju decu da mnogo rade.

Treće astrološke kuće daje mrzovoljnost i agresivnosti, psihičkih potonuća, rigidnost u komunikaicji, problemi sa majkom i majčinom familijom, u pitanju je geneteka koja donosi melanholiju, briga za majku, što može da donse osećanje da mora osoba da to ispravi iako majka može da bude veoma autoritativna zahtevna i teška ličnost. Majčin ego prejak.

Četvrte astrološke kuće, znači da je osoba je nesigurna u sebe i osoba se nameće u porodici,potreba za dominacijom, voli da je u centru pažnjom, devojčice su nametljive, dečaci buntovni, vezanost za majku, kompleks niže vrednosti jer je osoba svesna da ne želi da preuzme odgovornost za nešto što bi se normalno od nje moglo očekivati. Osoba može imati napade besa, lomiti stvari, treba da se okupirati poslovima u okviru kojih može da doživi satisfakciju.Devojčice doživljavaju majku kao prejak autoritet a odrasle žene ne vole kuću, dom, domaće poslove, vole da putuju.Može biti naglašen loš uticaj podzemnih voda.

Pete astrološke kuće donosi odgovornost, zrelost, ljubav se doživljva kao nešto što donosi patnju, kasno se stupa u ljubavne veze ili previše rano, dolazi do razočaranja i traže u partneru poštovanje, ljubav, nemaju smisla za humor kada je ljubav u pitanju, pouzdane ali ljubav i razočaranje doživljavaju sa mnogo dramatike.Ovaj tranzit može doneti komplikovane ali veoma stabilne veze, osoba je spremna da izdrži mnogobrojna iskušenja, ako je potrebno i razdvojenost samo da bi bila sa osobom koju voli. Potrebno je da se podnese neka vrsta žrtve za ljubav.

 

Šeste astrološke kuće, osobe mogu da budu veoma uspešne u građevini, mašinstvu posao mnogo iscrpljuje i nemaju nerava za bračne i ljubavne odnose jer se previše iscrpljuju na poslu. Prisutna je velika doza cepidlačenja i perfekcionizma ali ovaj tranzit može doneti ipak veliku potrebu za dokazivanjem u okviru svakodnevnih aktivnosi i moguće je prevazilaženje poteškoća i prepreka uz podršku starijih kolega.

Sedme astrološke kuće osobe očekuju od partnera da im u svemu bude oslonac.Spremne su da preko mnogo čega pređu jer i partner je pomalo mrzovoljan, zauzet, obuzet velikim ambicijama i te osobe su u potpunosti su usredsređene na stil života koje nameće ljubavni partner. Poslovni aranžmani i odnosi su veoma naporni. Ovaj položaj Saturna može ukazivati na potrebu da se osoba dokaže u javnosti, da bude prihaćena od strane partnerove porodice ali to joj možda ne polazi lako za rukom. Moguće su poteškoće u komunikaciji zbog obostrane tvrdoglavosti. Malo koji partner je spreman da u bilo čemu popusti.

Osmce astrološke kuće teška pozicija za ostvarenje dobrog erotskog života, osobe su previše zahtevne, često menjaju raspoloženje, mere svaku reč, svaku uvredu, erotski život je vooema bitan i žene bi trebalo da imaju starijeg partnera. Muškarci su pod veilkim uticajem žena, one upravljaju njima i mogu imati veoma posesivne žene. Često ovaj tranzit može doneti razvod ili razmišljenje o razdvojensti partnera, česte su nesuglasice.

Devete astrološke kuće govore  da su osobe propustile priliku da borave u inostranstvu i nešto se u prološlosti dešavala što je imalo loše iskustvo i neka slična situacija se može ponoviti i osobe moraju da nauče da budu sistematične i da sve podrede svojim ciljevima i uspeh može postići ali uz veliku posvećenost karijeri. Akose ne uloži dovoljno energije i vremena, karijera može krenuti nizbrdo. Treba imati sluha za potrebe saradnika, posebno tolerisati nezgodnu narav šefa.

Desete astrološke kuće znači maksimalnu okupiranost porodicom, osoba ne žali truda da se svima nađe pri ruci, mora da rasporedi snage između svih generacije da bude oslonac svima i to je veoma iscrpljujuće i ovaj tranzit može da fizički nego psihički iscrpi. Ako je loše aspektovan Saturn moguće su trzavice u domu i problemi sa starijim članovima porodice.

Jedanaeste astrološke kuće donsi dobre prilike za uspeh u društvu, iskorišćenje svih šansi na profesionalnim planu, snalaze se u društvu, doživljavaju veliki uspon na društvenoj lestvici, osim ako je Saturn u natalu loše aspektovan. Moguć je uspeh preko bavljenja politikom, potreba da se osoba iskaže u mnogim segmentima života. U zrelim godinama donosi ljubav, moguće obnovu ljubavi iz mlaodosti.

Danaeste astrološke kuće donosi veliki napor na psihičkom planu u vezi sa profesioanlnom realizacijom koja najviše zavisi od tolerancije na stres i osoba može biti povremeno melanholična. Ona mora da vežba samokontrolu jer može doživeti neuspeh koji neće lako uspeti ali im je potrebna motivacija i snaga, pomoć bioenergetičara, psihloga, usamljenost prija jer dolazi do pada energije i do psihičkog zamora.

J.Holclajtner