Ulazak Marsa u znak Jarca na dan mladog Meseca

Mars se vrati u isti znak otprilike svake dve godine, nekada to bude i za nešto kraći period a ulazak u znak Jarca je 2018.interesantnan jer je poslednjih deset i više godina ulazak Marsa u Jraca bio za vreme vladavine znaka Jarca ( 16.1.2017., 27.12.2008.) zatim za vreme vladavine Strelca ( 7.12.2010.) za vreme vladavine znaka Škorpije ( 17.11.2012. i 26.10.2014.) i za vreme vladavine znaka Vage ( 27.9.2016.). Faktički uoči početka proleća kao što je to ove godine slučaj da Mars uđe u znak Jarca za vreme vladavine  znaka Riba za vreme mladog Meseca u Ribama na 26. stepenu ovog znaka je retko i nosi u sebi određenu simboliku upravo onoga što predstavljaju Sunce i Mesec u Ribama, i kvadrat između Marsa, Sunca iMeseca može ukazivati na neke nove početke, nove ambicije, posebno u domenu umetnosti, filma, hemije, medicine, ali može biti i simbol novih ljubavi, dalekih putovanja, uspeha i unapređenja. 

Tokom ovogodišnjeg ulaska Marsa u znak Riba, podznak je na 26.stepenu Device a Sunce egzaktno na DC- osi sedme kuće partnerskih odnosa gde se nalazi i Mesec. Kako su ova dva svetla u konjunkciji sa Kironom ovakav horoskop oslikava moguće konflikte između bračnih i ljubavnih parotva posebno između Lava, Raka, Riba, Ovna i Jarca.

Na osi ove, prve astrološke kuće horoskopa nalazi se Tačka Fortune što može signalizirati mogućnost da se mnogi nesporazumi razreše, posebno  u sferi partnerskih odnosa. Mars je slab u 4.kući  doma i porodice i u konjunkciji sa Saturnom a u ovoj kući se nalazi i Pluton zbog čega će porodica biti često uzdrmana neprijatnih razgovorima ili će stariji članovi porodice želeti da se mešaju u odluke starijih. Jupiter je slab u 3.kući kokmunikacije i u retrogradnom hodu preko Škorpije donosi mešanje rođaka, saradnika pa čak komšija u privatan život pojedincaa. Le položaj Venere i Merkura u Ovnu u sedmoj kući nagoveštava dominaciju žena, posebeno mladih žena, moguće umetnica ili sportistkinja a Uran u osmoj kući finansijsku dobit preko poslova u vezi sa  IT tehnologijama. Neptun u 6.kući je slab i može doneti probleme sa tečnostima, kako od poplava tako i epidemije, melanholiju i zloupotrebu alkohola, pojačanu upotrebu lekova i droge.Najviše novca imaće oni koji se bave estradom ili poslom zbog koga su pristuni u javnosti kao i oni koji nose neku uniformu na radu.

J.Holclajtner