Šta treba raditi uoči pomračenja Meseca, 19. i 20. januara 2019.

Ove godine, 2019. prvo pomračenje Meseca biće 21.januara u jutarnjim satima na teritoriji Balkana u 6:16 h na 0.stepenu Lava.Mesec ulazi u Raka 19.januara u  ranim jutarnjim satima i i tokom 19.i 20. sve do 21. ujutru prelaziće preko znaka Raka, znakom kojim vlada i u fazi punjenja, on deluje izrazito jako na sve predstavnike Zodijaka. Pun Mesec je jednom godišnje u Lavu u vreme kada je Sunce u Vodoliji  a kada je u fazi pomračenja znači da je u fazi punjenja prelazio preko tog ili prethodnog znaka. Tranzit Meseca preko Raka donosi pojačane emocije, neraspoloženje i nemogućnost kontrole emocija posebno kod Ovna, Vage, Raka i Jarca. Ovi znaci mogu da pokažu najveću dozu netolerancije ili nemogućnosti da drže konce svog život u svojim ruakama čemu doprinosi i pozicija Urana na samom kraju Ovna koji će pred samo pomraćenje da bude  u napetom aspektu sa prvim stepenima Lava i tko da će u stvari da podstiče ljutnju i nezadovoljstvo kod onih koji su već u takvom raspoloženju.

Trebalo bi obratiti pažnju na zdravlje i većina će biti prilično nespokojna i napeta jer će Mesec dan-dva pre pomračenja praviti napet aspekt sa Merkurom, planetom intelekta, Saturnom, planetom svojeglavosti i ambicije i Plutonom u znaku Jarca zbog čega mogu biti poremećeni odnosi između onih koji će želeti da možda ponovo uspostave komunikaciju. Do punog Meseca tj. do 21. januara u 6.16 m treba izbegavati svaku vrstu rasprava, opterećenja na psihičkom i fizičkom planu, posebno izbegavati alkohol, svako preterivanje čak i  kod konzumiranja gaziranih pića, kafe i sokova. Sunce je u vreme pomračenja Meseca na nultom stepenu Vodolije u znaku u kome je inače slabo tako da će mnogi želeti da baš ta dva dana nešto urade, ono u čemu kasne i malo ko će moći da ih zaustavi u tome.

Izbegavajate velike količine pića uoči punog Meseca

Svi koji su rođeni na prvih ili poslednjih pet stepeni nekog znaka osetiće  ovaj tranzit Meseca pred fazu pomračenja i posebno mogu biti neraspoloženi oni koji imaju na tim stepenima. Mesec, Mars, Uran, Saturn ili Pluton . Prevelika očekivanja mogu rezultirati u razočaranju i u sklonosti ka raspravama, Koncentracija je loša i tada se donose odluke u afektu pod uticajem emocija ali ne i razuma.

Dobra strana ovog tranzita Meseca preko Raka tokom 19. i 20. januara je dobar aspekt koji će obrazovati sa Neptunom što odgovara umetnicima ali napet aspekt sa Marsom kao i sa Venerom i Jupiterom može doneti nerealna očekivanja kada je u pitanju posao sa strancima ili neki novac koji treba da stigne preko zvaničnih institucija.

J.Holclajtner