Pomračenje Meseca 5.6.2020. u 19.45 h

 

Ovogodišnje , drugo po redu pomraćenje Meseca dešava se u Strelcu. Prvo je bilo 10.januara u Raku i moguće, s obzirom da je bilo u opoziiji sa Plutonom i Saturnom, upravo ono dovelo do širenja epidemija virusa Korone. Pomračenje se vidi sa teritorije cele Evrope, Afrike, i Azije, istočnog dela Južne Amerike.

 

Pomračenje Meseca  na dan 5.6.2020. u 19.45 h u Beogradu

Podznak horoskopa pomračenja Meseca,  na 9.stepenu Strelca a Mesec u prvoj astrološkoj kući na 14.stepenu Strelca i sa  nagalašenim astrološkim kućama :

1.ličnost tj. atmosfera događaja, Mesec, suvladalac 7.kuće partnerskih odnosa i u prvoj govori o težištu emocija na ljubavnom odnosu.Ova kuća pada i u znak Jarca – lične ambicije u pogledu zarade

2. novca i posla zahvata pola znaka Jarca sa retrogradnim Plutonom i Jupiterom i Saturnom na 1.stepenu Vodolije. Ovo polje pada i na 24.stepeni Vodolije a Uran je u petom – zarada preko igara na sreću, rada na oniline, muzikom i trgovinom.Asteroid Palada u retrogradnom hodu ukazuje na borbene žene kada je u pitanju pozicija u društvu.

3. komunikacija – vrh na 24.Vodolje sa Amorom na vrhu ove kuće i obuhvata ceo znak Riba- sa Ceresom, Fortunom Marsom i Neptunom- mnogo razgovora ali i rasprava jer su Mars i Neptun u napetom aspektu sa Mesecom, Suncem i Venerom.

4. doma i porodice pada u znak Ovna, sa Marsom, vldaocem ove kuće u Ribama uz Neptun. Problemi u porodicama u kojima se mnogo konzumira alkohol Kiron donosi razgovor koji mogu bii za nekog od članova neprijani a Crni Mesec Lilit može doneti posetu neke žene koja nije prijatelj doma i porodice i koja intrigari.

5. kreativnosti, dece, ljubavi pada u znak Bika i u njoj se nalazi Uran koji donosi inenadne ljubavi ali moguće i raskide ako je veza već u krizi. Ipak, dobar aspekt sa Merkurom u sedmoj kući omogućava nalaženje rešenja za problem u ljubavi razgovorom.Moguće poznanstvo sa Blizancima ili Devicom.Asteroid Psiha i Eros u Biku donose mogućnost strastvene veze koja ne pruža veliku perspektivu za dugotrajnost.

6. svakodnevnih aktivnosti je bez ijedne planete i pada u  znak Bika i Blizanaca, pod uticajem Merkura i Venere iz sedme kuće  zbog čega je moguć zajednički posao sa ljubavnim ili bračnim partnerom.

7. partnerksih odnosa i braka pada u znak Blizanaca i Raka izuzetno naglašena sa Suncem koje je slabo u ovoj kući u konjunkciji sa Venerom i Karmom i donosi mogućnost harmoničnih odnosa ili poznanstava koje mogu biti veoma značajna kada je ljubav u pitanju. Asteroid Vesta uz Severni Mesečev čvor govori o preuzimanju odgovornosti za postupke čak iako se ne radi o osećanju krivice. Požrtvovanost je naglašena a Merkur u Raku u ovoj kući donosi potrebu za dobrom komunikacijom.

8. erotike, velikog novca, mogućnost velike zarade pada u znak Raka i obuhvata skoro ceo znak Lava tako da je fokus interesovanja i mogućih problema koji su ipak lako rešivi u okviru simbolike Sunca i Meseca koji funkcionišu na relaciji sedma- prva kuća, naglašena potreba da se partneru nametne svoje mišljenje tj. svoj stav. Asteroid Pandora i Golda u Raku govore o potrebi da se razgovara o nekim važnim finansijskim pitanjima ali da treba biti oprezan i ne provocirati sagovornika, posebno ne ako se radi o ljubavnom partneru da se ne bi tema proširila i na neke neprijatne događaja ili sumnje.

9. inostranstva pada u znak Lava i obuhvata ceo znak Device pod uticajem je Sunca i Merkura sa asteroidom Viktorijom na kraju Lava u blizini fiksne zvezde Regulus koja donosi slavu.

10.karijere sa ljubavnim asteroidom Juno u Vagi donosi mogućnost popularnosti.

11. javnosti je prazna Pluton kao vladalac ove kuće u 2.kući donosi mogućnost nalaženja posla u bankarstvu ili u državnoj firmi.

12. tajni i tajnih ljubavi u Škorpiji i delimično u Strelcu a vladaoci ovih znakova u konjunkciji u 2.kući donose mogućnost veze sa osobom sa posla.

Ako ste u znaku ili podznaku

OVAN (21.3.- 20.4.)

Tražćete način kako da uvećate prihode  u radu sa strancima, možda razmišljate o kupovini nekretnina u inostranstvu. Moguća tajna veza sa izuzetno atraktivnom osobom  koja je poznata u javnosti.

bik

 

 

 

BIK (20.4.- 21.5)

Fokus vašeg interesovanja je na poslu sa strancima. Preko ljubavnog partnera  možete naći neki posao koji će vam odgovarati. Trudite se da ne pokažete da vam neke osobe idu na nerve i da sa njima ne možete lako da uspostavite komunikaciju.

blizanci

BLIZANCI ( 22.5.-21.6.)

Pokušavate da sredite odnose sa osobom koja vam je draga i moguće da se radi o nekom ko je prema vama bio uvek ljubazan ali nije slobodan.Ne ulazite u  nepotrebne rasprae sa Devicom ili sa nekom Vodolijom koja vas često provocira.

RAK (22.6. – 22.7)

Očekujete poziv od osobe koja vam je simpatična i sa kojom ste svojevremeno bili možda u vezi. Moguć je poziv za viđanje od jednog Bika ili neke Device. Mnogi predstavnici vašeg znaka imaju neku tajnu simpatiju. Ne bi trebalo da odustanete od svojih poslovnih planova.

Lav

LAV ( 23.7.- 23.8.)

Osećate potrebu za provodom i promenom i spremni ste da se angažujete oko organizacije neke proslave. Trudite se da budete u dobirm odnosima sa mlađima od vas koji vas u svemu podržavaju. Pomračenje Meseca donosi mogućnost poznanstva koje će za vas biti značajno.

Devica

DEVICA ( 23.8.- 23.9.)

Neke novine u vašem domu vas u priličnoj meri iscrpljuju jer se od vas očekuje da učestvujete mnogo aktivnije u svim događanjima. Tražite povod da biste se sreli sa Jarcem koji vam je u stvari naklonjen. Dobijate povoljne vesti od Raka ukoje sumnjate. Pomračenje Meseca vas čini preosetljivim na uvrede.

VAGA (23.9.- 23.10.)

Okuširani ste ljubavnim temama i moguće da ćete imati prilike da se sretnete sa osobom koja vam je simpatična i koja je jedno vreme živela u inostranstvu ili joj je inostranstvo prioritetno. Pomračenje Meseca u polju komunikacije može doneti razgovor o novcu bilo na poslu ili u okviru doma.

skorpija

ŠKORPIJA ( 23.10.- 21.11.)

Tražite najbolji način kako da uspostavite kontakt sa nekim ko bi mogao da vam da konkretan savet kada se radi o poslu. Moguće da će vam se javiti neki Rak sa željom da obnovite saradnju. Pomračenje Meseca u poljku novca i posla može vam doneti mogućnost nalaženja rešenja kada je ljubav u pitanju.

strelac

STRELAC ( 22.11.- 21.12.)

Trudite se da izbijete u prvi plan i da se maksimalno angažujete na poslu koji bi mogao da vam donese dobru reputaciju.  Imate način kako da regulišete neka pitanja koja vas duže vreme opterećuju.Neko je spreman da vam pomogne i vi ćete prihvatiti savete jer dolaze od osoba  u koje imate veliko poverenja.

JARAC ( 22.12.- 19.1.)

Trudite se da date od sebe sve što je do vas da biste nekog fascinirali svojim uspesima. Želite da se istaknete u nekom novom poslu ali imate mnogo obaveza zbog kojih vam to ne polazi za rukom. Trebalo bi da se obratite osobama koje inače cenite i verovatno ćete uspeti da uspostavite dobru komunikaciju sa onima koji će biti vaši potencijalni saradnici.

VODOLIJA ( 20.1.-19.2.)

Ne bi trebalo da propustite šansu da napredujete naposlu zbog privatnih problema. Trudite se da postignete maksimum u okviru sadašnjeg radnog mesta, mada razmišljate i kako da nađete neko novo radno mesto.Očekujete da vam se jave prijatelji radi nastavka saradnje.

RIBE ( 20.2.- 20.3.)

Imate veliku potrebu za podrškom i dobijate je kako sa posla tako i od članova porodice. Porodica vam se nalazi pri ruci kod važnih pitanja koja se odnose oko nekog važnog posla na kome ste angažovani. Pomračenje Meseca u polju karijere donosi probleme na poslu i verovatno ne poklanjate dovoljno pažnje obavezama na poslu.


J.Holclajtner