Kakvu ulogu imaju asteroidi u našem životu, posebno ljubavnom

asteroidi_za_blog

Kakvu ulogu imaju asteroidi u našem životu, posebno ljubavnom

U našem solarnom sistemu postoji veliki broj asteroida i stalno astronomi pronalaze nove, nekoliko hiljada njih i svaki je obeležen brojem i ima odredjen naziv. U astrologiji se koriste u okviru simbolike naziva koje nose pa tako npr. ako neko ima u astrološko kući inostranstva asteroid Amerika može se pretpostaviti da put u tu zemlju može biti povoljan, naročito ako obrazuje dobra aspekete sa drugim planetama.

U zavisnosti od astrološke kuće u kojoj se nađe asteroid astrolozi određuju šte se može očekivati od onoga što asteroid simbolizuje. Kao asteroidi nose naziv mitološki bića, gradova, država, regiona, ličnih imena i prezimena, može se zakljkučiti kako oni deluju na pojedinca preko njihovog položaja u natalnoj karti. Npr. ako neko ima asteroid Tesla u 1.astrološkoj kući ličnosti, u 3.astrološkoj kući mentalnog stanja ili u 9.astrološkoj kući inostranstva ili 10. astrološkoj kući karijere, a želi da upiše fiziku, elektrotehniku, može se pretpostaviti, ako i drugi aspekti u horoskopu na to ukazuju da će ta osoba biti veoma uspešna i da ima dar za inovacije.

Kako se astreroidi kreću po nebeskom svodu i njihova pozicija ucrtava u horoskop i u tranzitu tj. u svakom momentu su manje više na drugom stepenu Zodijaka ( neki su sporiji neki brži) može se odrediti da li je povoljan momenat ( u poređenju sa onim što simbolizuju) za aktivnosti, kontakte sa određenim osobama ili odlazak u određen grad ili zemlju.

U analizi ljubanog horoskopa može se čak odrediti i da li određena osoba odgovara kao partner jer ima mnogo asteroida sa ličnim imenima i prezimenima koja odgovaraju osobama rođenim na teritoriji balkanskih zemalja kao što su Miloš, Severina, Vera, Nada, Petrović, Pavlović, Drago,Bata,Katarina, Knežević, Marina, Ana, Milošević, Nataša, Bogdanović

Nazivi asteroida koji mogu biti zanimljivi za analizu unutar ličnog horoskopa nezavisno od toga da li se radi o natalnom, solarnom ili uporednom su……………. 

J.Holclajtner

Photo copyright by:

http://alumnus.caltech.edu