Razlika između horoskopa za NJU i NJEGA

man-woman-love-300x228
U tumačenju horoskopa veliki značaj ima pozicija svake planete, kako u znaku tako i u okviru znaka u kome se nalazi. Aspekti koje prave planete međusobno i sa asteroidima takođe utiču na izvođenje zaključka.

Između tumačenja horoskopa žene i muškarca postoji velika razlika jer pozicija tzv. ženskih planeta, Meseca, Venere i Neptuna ima drugačiji značaj u horoskopu žene a drugačiji u horoskopu muškarca.

Tzv.ženske planete u horoskopu žene simbolizuju njen senzibilitet i ono što ona očekuje od sebe kao žene, koliko je spremna da pruži ljubavi i koliko joj je potrebno. Aspekti između tzv. ženskih i tzv. muških planeta ( Sunce, Mars, Saturn, Uran, Pluton) oslikavanju njen odnos sa suprotnim polom. Najvažnije tzv. muške planete su Sunce i Mars dok ostale uključujući i Jupitera simbolizuju u zavisnosti od znaka i astrološke kuće u kojoj se nalaze ambijent, situaciju, profesiju, ugled, životni stav, mogućnosti.Tzv. muške planete simbolizuju u horoskopu žene tip muškarca sa kojim može biti u emotivnoj vezi preko simbolike znaka i astrološke kuće u kojoj se planeta nalazi.

U muškom horoskopu tzv. ženske planete simbolizuju tip žene koja se dopada muškarcu, šta od nje očekuje, kakav će biti njegov emotivni život.

U sagledavanju uporednih horoskopa Venera uvek simbolizuje ljubav, emocije, ali može simbolizovati i neku drugu ženu koja se meša u vezu, Mesec simbolizuje njihove uzajamne emocije da li su sličnog ili različitog senzbiliteta dok Mars simbolizuje erotski aspekt veze.

Kada muškarac ima jaku poziciju tzv. muških planeta, Sunce i Mars u Ovnu ili Sunce u Lavu ili Strelcu a žena ima ove plante u lošim znacima npr. u Vagi ili Vodoliji, on će biti dominantan. Ako je situacija obrnuta, muškarac je taj koji će svoju volju potčiniti ženi.

Nije dobro kada oboje imaju prenaglšene tzv. muške planete, npr. oboje imaju Sunce u Ovnu ili Mars u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu, tada teško da može da veza tj. odnos prođe bez većih trzavica, postoji rivalitet i potreba za dominacijom.

 

Kada u ženskom horoskopu dominiraju tzv. ženske planete u padu tj. u lošim znacima, npr. Venera i Mesec u Devici, Jarcu ili Škorpiji, žena može biti hladna, proračunata i previše orijentisana na karijeru, ali ako muškarac ima pri tom slabu poziciju tzv. muških planeta onda on i traži takvu ženu koja će preuzeti aktivnu ulogu u vezi.

Sunce u tzv. padu u Vodoliji i Vagi daje nestalan karakter, priličnu dozu sebičnosti pa žene koje se zaljube u takvog muškarac ako imaju jako Sunce a slabog Marsa, mogu se zaljubiti u njih ali veza će biti pod znakom pitanja.

Pri tranzitu planeta posebno Meseca preko zodijačkih znakova i aspekta koje on pravi sa planetama sasvim će se drugačije reflektovati u horoskopu muškarca, posebno slobodnog i oženjenog kao i u horoskopu žene tj. devojke, slobodne ili one koja je u vezi, udate.

Jupiter u konjukciji sa bilo kojom tzv.ženskom ili muškom planetom pojačava značenje te planete pa je tako Sunce-Jupiter simbol velikog entuzijazma ali moguće i bogatstva, obrazovanja, ugleda dok je Mesec-Jupiter simbol prenaglašenog ega kod žena koje su stalno u potrazi sa sve boljim i boljim partnerom po kriterijumima koji ne moraju biti ispravni. Moguće su jake emocije ili prenaglađene emocionalne reakcije na događaje u okviru odnosa ona-on.

Jupiter-Venera konjukcija može u horoskopu žene simbolizovati njenu popularnost a u horoskopu muškarca vezu sa bogatom, poznatom ženom ili ženom koja je strankinja, koja često putuje.

Mesec-Pluton ili Mesec-Uran, Mesec-Saturn predstavljaju teške konjukcije kao i Mesec-Mars, mogu ukazivati na teške periode, teške veze i komplikovan ljubavni život sa posesivnim partnerima, prevelika očekivanja, nasilje i poniženje.

Mars-Pluton, Mars-Saturn takođe nisu dobre konjukcije jer nagoveštavaju kad tad izloženost velikim pritiscima, kako unutrašnjim tako i od strane okoline, okolnosti i situacije koje zahtevaju od osobe da bude prilagodljiva i mogućnost da osoba prolazi kroz teška iskušenja.

Mesec-Venera –Pluton može dati tajn vezu, strastvenu ljubav, posesivnost a Mesec- Venera- Jupiter, ekscentričnost, preterivanje u svemu pa i u ljubavi, ekstremno ponašanje, dok Mars-Jupiter-Pluton može dati veze pune strasti ali i scene i neprijatnosti u vezi.

J.Holclajtner

Photo copyright by 

http://www.myselfanand.com/