Još o astrologiji i horoskopu – razbite zablude

Nastavak objašnjenja povodom teksta u Novostima. Autor koji citira xy personu a koja tvrdi da je uticaj gravitacije zanemarljiv i daje primer horoskopa blizanaca da pojasnim.

– Nijedan astrolog ne uzima u obzir gravitaciju kao astrološki faktor u tumačenju. Tako razmišlja naučnik ali pošto su naučnici ograničeni dometima iz svoje oblasti i mnogi se na usuđuju da budu vizionari i da pređu granice nauke, sve svode na fizičko dejstvo na telo. Gravitacija nema ama baš nikakve veze sa astrologijom.
– Pomeranje zemljine ose, raspored sazvežđa i znakova. To se zove raditi sa ili bez uvažavanja precesije. Kako se uticaj planeta, oseća mnogo pre i mnogo posle egzaktnog tranzita tj. konjukcije sa natalnom pozicijom i kako je po direkcijama pozicija planeta iz natala pomerena, dolazi se do veoma sličnih zaključaka, posebno kada imamo retrogradne planete u horoskopu. Onaj ko je po zvaničnoj zapadnoj astrologiji je npr. Ovan on je sa uvažavanjem precesije Ribe ako je rođen u prve dve dekade znaka. Ali on je u 20.godini po progresivnom horoskopu ipak Ovan. Čovečiji karakter se menja na osnovu životnog iskustva i tako ćete primetiti da je mali tvrdoglavni namćorasti Jarac-dete izrastao u komunikativnu, buntovnu Vodoliju a u zrelim godinama u osećajnu, umetnosti naklonjene Ribe. To se zove progresija.

Horoskopski Blizanci

– Adut xy persone da oni koji su rođeni u rasponu manjem od 4 minuta imaju isti horoskop a različite sudbine. Retko se desi da se blizanci rode u rasponu od 3 minuta , medicinski nemoguće ili veoma teško čak i kada je carski rez u pitanju. Ali u slučaju da je to moguće sasvim se drugačije tumače horoskopi jednojajčanih i dvojajčanih blizanaca. Postoji i horoskop začeća i uvek se može izračunati kada je dete začeto to svaka majka zna. Horoskop začeća će u porođenju sa horoskopom rođenja blizanca dati uvid u to koja je planeta najdominantnija. Ako se radi o dva dečaka ( obično su devojčice jednojajčani blizanci) pozicija Marsa i Sunca u oba horoskopa odrediće njihovu potrebu za isticanjem. Svako na svoj način želeće da njegovo “ja” bude u prvom planu. U sklopu toga i odvajanje od brata i isticanje sebe. Sasvim je druga priča kada su blizanci dečak i devojčica- dve sasvim različite “sudbine”.

Potreba za odvajanjem od roditelja, doma, porodicem, želja za osamostaljivanjem pa i od brata ili sestre blizanca je uvek prisutna i u životu i u horoskopu.Kod blizanaca je često i naglašenija. Kod devojčica je povezanost veća jer su Mesec i Venera ti koji određuju senzibiltet devojčice. Ako one imaju jednu od ove dve planete u Blizancima, Vagi ili Vodoliji želeće da budu drugačije, imaće različite frizure, boje kose. Ali poznato je i da se blizanci ožene bliznakinjama, dokaz da i nema mnogo razlike u životnim putevima.
U horoskopima blizanca gde je naglašen Uran, naročito kod dečaka pre će doneti potrebu da se vodi samostalan život. Vezanost ostaje na emotivnom i duhovnom planu, njihov duhovni sklop će biti sličan i duhovni razvoj, jedan može da ode put religije drugi ka umetnosti, jedan da se bavi fudbalom drugi košarkom. Ali oni će na svom životnom putu sretati različite osobe i imaće različite živote mada će neka zajednička nit da ostane – zato i jesu blizanci.

Postoji pitanje i prevremeno rođene dece – to nije spomenuto u tekstu u kome se osporava astrologija ali evo zaključka
Kada se pogleda horoskop začeća, horoskop rođenja i predviđenog datuma rođnenja, izvede se zaključak koja je planeta dominanta ili je neka možda krenula retrogradnim hodom ili prestala da ide retrogradnim hodom. U tom slučaju se veoma detaljno analiziraju horoskopu posebno horoskop stvarnog rođenja i onog koje je izračunato kao termin i gleda se razlika. Ako je u pitanju dva meseca razlike, ta osoba obično u vreme kada je trebalo da se rodi doživi preokret u životu, svoj zenit u profesiji makar to bilo i u 60.godini.

 Treba imati u vidu da Mesec za tri min.napravi obrt na nebu. To je dovoljno, da se stvore neke okolnosti koje ce uticati na njihov karakter.

 JH.