Pomračenje Sunca 9.3.2016.

images (5)

Analiza sa Horoskopom pomračenja za teritoriju Srbije

Pomračenje Sunca dogodiće se 9.3.2016. u  2.56 h ( po našem vremenu) na teritoriji Indonezije i tih oblasti ali ako se gleda astrološki posmatra se kao horoskop događaja sa geografskim koordinatima za Srbiju ( i šire, za Balkan) sa podznakom na 10.sepenu Jarca, simbol ambcijie i sa Plutonom, planetom regeneracije i moći koji je u prvoj kući ličnosti u kojoj je jak. Podznak na 10.stepenu je „jarčevski“ ambiciozan i simbolizuje politiku, moć i vlast, biznis. Ovo je tzv. „ovnovska“ kuća, prva  i dominira element vatre koji je prikriveno prisutan i preko naglašenog 1.stepena Strelca na kome se nalazi Mars. Saturn, vladalac „Horoskopa pomračenja Sunca“ koje uvek simbolizuje probleme ega, izvitopereno poimanje moći, probleme sa vidom, glavobolje, u ovom slučaju pošto je u Ribama nije čudno što su moguće poplave.

U vreme pomračenja Venera, planeta koja simbolizuje ljubav, dobitke, estetiku, biznis u prvoj kući govori  o potrebi da se žene više angažuju u biznisu jer je takođe u astrološkoj kući ega u prvoj analognoj znaku Ovna i to u Vodoliji, znaku javnosti.

 

Naglašena druga kuća novca i posla govori o velikim i značajnim poslovnim poduhvatima ali i o mogućim velikim izdacima jer su u ovoj kući Sunce ( pomračeno), zbog čega treba mudro rukovati novcem, Mesec, moguće ulaganje u nekretnine, Merkur koji je slab u Ribama i drugoj kući, simbol nepredviđenih izdataka, Venera, jaka u drugoj kući, oprez kod baveljenja poslovima od javnog značaja. Izuzetno jak Mars, simbol vojske i uniformisanih lica na 1.stepenu analognom znaku Ovna u 10. kući analognoj znaku Jarca govori o angažovanju vojske na nekim bitnim poslovima ili osoba koje nose bilo koju vrstu uniforme.Kako se Horoskop pomračenja Sunca odnosi kratkoročno do faze pomračenja Meseca do 23.marta a dugoročno do sledćeg pomračenje Sunca u septembru, simbolika planeta se može odnositi na oba perioda. Jupiter je veoma slab, čak loše postavljen, ne samo da je slab u Devici nego u osmoj kući prevare i kriminala može ukazivati na velike manipulacije s novcem, onih koji su odgovorni za finansije na bilo kom nivou. Saturn je jak, simbol radnika, siromašnih, penzionera ali i rigidnih vladara, u 11. kući javnosti i mogući su štrajkovi, nezadovoljstvo, bunt. Uran u 3. Kući intelekta može doneti neka spasonosna rešenja, uspeh naučnicima i sportistima. Neptun u drugoj kući novca u Ribama takođe ukazuje na malverzacije s novcem a Pluton na 17. Stepenu Jarca u prvoj kući na opasnost od agresivnog ponašanja, ma o kojoj profesiji da se radi.

Ono što nije dobro u ovom horoskopu je što su Sunce, Mesec, Jupiter i Uran na 18. stepenu koji se smatra nepovoljnim.

Pomračenje Sunca može doneti inspiraciju umetnicima inače je uvek period manjih psiholoških kriza, posebno potencira nesigurnost u sebe.

Da bi se ublažili negativni utiaj pomračenja Sunca treba videti koji je prvi aspekt koji obrazuje Mesec koji je u ovoj pojavi jača planeta. Prvi značajan aspekt biće 9. u kasnim večernjim satima kada Mesec bude bio na 1. Stepenu Ovna i kada bude obrazovao dobar aspekt sa Marsom.Poruka ovog tranzite je da treba uzeti stvar u svoje ruke i osloniti se isključivo na sebe i ne odustati od svojih ambicija. Žene treba da budu mnogo aktivnije i energičnije od muškaraca jer će oni biti skloni tvrdoglavim stavovima, nefleksibilni i nedovoljno tolerantni ma o kojoj profesiji i o ma kakvom odnosu da se radi.

J.Holclajtner

Photo by:

www.howitworksdaily.com