Saturn i Mars donose teška iskušenja

images (1)

Saturn, planeta karmičkog duga i sazrevanja, stvara potrebu da se nešto istrpi iako to nerado bilo ko prihvati. Ipak svako zna šta je to što bi trebalo da izdrži da bi mu bilo bolje, da bi sagledao situaciju iz zrelijeg ugla. Saturn je od jeseni 2012. do 23.decembra 2014. prelazio preko Škorpije donoseći brojne probleme na finansijskom planu ali su se raskidale i veze, prijateljstva, mnogi su bili skloni uzimanju kredita koji ne mogu da otplate, raskidima brakova, sumornom raspoloženu i porocima. Broj zločina, nesreća, psihičkih problema je bio u porastu jer je Saturnom upravljao Mars, vladalac Škorpije, planeta agresivnosti i Pluton, druga planeta vladalac ovog znaka, simbol regeneracije ili i mračnih misli, potrebe za dominacijom, zločina, strasti, besa, ljubomore tamo gde je Saturn bio decembra 2014.u okviru astrološke kuće u ličnom horoskopu. Prreko istih stepeni prelazio  je Mars od sredine februara 2016. i osećaće se njegov uticaj do 7. marta kada bude ušao u Strelca. Ova konjukcija Marsa i Saturna, dve planete suprotnih energije jer je Mars brz, impulisvan a Saturn daje sumorno, dugotrajno neraspoloženje utiču jedna na drugu i kada obe planete budu u vatrenom Strelcu, mnogi će pokušati da ostvare svoje planove na mnogo temepramentniji i impulsivniji način nego u prethodnom periodu. Kako je na dan ulaska Saturna u Strelca Mars bio u Vodoliji u ljudskom znaku, masa ljudi je krenula iz svojih domova ( izbeglice) mnogi ne mogu da pronađu sebe ni u privatnom ni u ličnom životu.Možda je baš najteže Strelcima jer Mars i Saturn prelaze preko njihovog prvog ili dvanaestog polja ( ličnost, neprijatelji, usamljenost, tuga, bolesti) i to se takođe odnosi na one kojima je podznak u Strelcu.

 

Do 15. marta 2015.Saturn je išao direktnih ali sporim hodom preko Strelca a zatim krenuo retrogradno i ponovo ušao u Škorpiju 15.juna, do 28.stepena koji nije dobar za impulsivne i ambiciozne, posesivne osobe a zatim krenuo direktnim hodom ka Strelcu.To je bio period u kome su mnogi hteli da urade nešto na svoj način ma po koju cenu i kao da su se preslišavali u čemu su pogrešili. Tvrdoglavost koju su mnogi pokazali u tom periodu, posebno  Lavovi, Ovnovi, Vodolije i Device sada dolazi na naplatu jer sada Mars prelazi preko tih istih stepeni i kao da aktivira tu energiju Saturna koji je ponovo ušao u Strelca 19.septembra. Mars je tada bio na kraju Lava i pravio napet aspekt sa Saturnom što je predstavljalo novi izazov.

Saturn sada ide brže preko Strelca i donosi ipak osećanje da vladamo situacijom a odnosi se na onaj segment života koji pada u znak Strelca preko astrološke kuće. Tako su Ovnovi opterećeni idejo o poslu sa strancima ili sredovečni svojom decom i unucima i njihovim problemima, Bikovi finansijama i potrebom da naplate dug, Blizance razdire ljubomora, imaju pad imuniteta, ili su veoma ambciozni što se loše održava na njihovo zdravlje, kontakti sa klijentelom ili publikom, saradnicima pa i ljubavnim partnerom su stresni, Rakovi imaju hronične tegobe, osećaju se usamljeno i pomalo odbačeno. Lavovi se ponašaju detinjasto iako vide da više taj način ponašanja ne donosi ništa dobro, negiraju obaveze, pokušavaju da izbegnu sve što im ne odgovara, Device su depresivne jer su priterane uza zid, moraju da se povinuju volji ukućana ili ljubavnog partnera a u stvari se osećaju neshvaćeno i odbačeno, Vage su sklone raspravama i prebacivanjima ukućanima da ih ne razumeju, Škorpje su do guše u nekim teško naplativim poslovima ali se ne predaju, idu ka svom cilju, Strelci pokušavaju da izbegnu suočavanje sa samim sobom. Jarci su depresivni i usamljeni, neprepoznatjivi i sebi i okolini, skloni povlačanju u sebe. Vodolije vode kvalitetan društveni život i možda se najbolje snalaze sa Saturnom u Strelcu, kao i Ribe kojima je Saturn u desetom polju karijere. Ova dva znaka profitiraju iz situacije koja mnogima ne odgovara.

Pošto se planete i dalje kreću iako ponakad idu retrogradnim hodom, ništa nije isto iako izgleda kao da je neka slična situacija od pre nekoliko godina.

Mars i Saturn će ići u susret jedan drugom onda će se razdvajati pa će Mars ići retrogradno ponovo ka Škorpiji ući će u nju 28.maja da bi išao sve do 23. stepena, praveći opoziciju sa lošim fiksnim zvezdama Plejadama i Algolom u Biku a zatim će ponovo krenuti ka Strelcu i ući će u njega 3. Avgusta.Ovaj odnos Mars-Saturn simbolizuje izbeglice i to upravo muslimanske veroispovesti ( Škorpija- muslimani, Strelac- stranci. Tek od 28. septembra kada Mars uđe u Jarca gde jak i kada će mnogi znaci morati da prelome za ili protiv nečega o čemu su dugo razmišljali ili su se dvoumili, svi znaci će na svoj način prolaziti kroz razne vrste dilema i problema. Saturn će izaći iz Strelca i ući u Jarca 20.decmbra 2017.  i biće u znaku kojim vlada kada mnogima donosi stabilizaciju stanja i na poslu i u porodici.

Saturn u Strelcu u natalnom horoskopu imaju rođeni od 12.januara  do 14.marta 1956, od 10.oktobra 1956.do 5. Januara 1959. i zatim od 17. Novembra 1985. Do 12.februara 1988, od 10.juna 1988. Do 11.novembra 1988.tako da će osobe rođene u tom periodu biti pod najvećim izazovima da izdrže ono što im život „servira“ a neće sve biti baš put posut ružama. Glavno osećanja, da su napravile neki veći promašaj. grešku ili pogrešnu procenu pre oko 3 godine biće glavni razlog za nerviranje ili razlog za preispitivanje odluka donetih u poslednje tri godine. Glavna poruka Saturna u Strelcu je : poslovi sa strancima ne donose uvek sreću, okrenuti se ka duhovnosti i stručnom usvaršvanju što donosi na duže staze dobrobit, saveti starijih čak i kada su prividno neodgovarajući su pravi, ne potcenjivati autoritete, okrenuti se tradiciji a ne pomodarstvu, svaka vrsta žrtve se isplati,ne treba biti tvrdoglav, naprotiv, otvoren za svaku vrstu saveta.

J.Holclajtner


Photo by:http://www.amethystrecovery.org