Šta se saznaje iz solarnog horsokpa

 

images (1) Svaki rođendan – drugačiji horoskop

Natalni horoskop predstavlja analizu planeta na dan vašeg rodjenja. Daje sliku o vama, o vašim potencijalima, talentima, emocijama, iskušenjima kojima možete biti izloženi, ljubavima, šta tražite od partnera šta ste spremni da mu pružite, kakav će vam biti poslovani i ljubavni, porodični život. Ništa nije toliko nepromenljivo niti fatalistički zacrtano da se ne može promeniti ili bar ublažiti ili do maksimuma iskoristiti.

Čemu služi analiza natalne karte- Da pronađemo slabe i jake tačke, šta je ono što treba potisnuti, prevazići a na čemu raditi i u koje segmente života ulagati energiju.

Solarni horoskop je horoskop od rođendana do rođendana i kompjuterski se izračunava kao i natalni radi preciznosti podataka. Ako vam je npr. Sunce na 3.28 stepeni Bika, kompjuter će izačunati za ovu , tekuću godinu vašeg života kada se tačno u koliko sati ( ne mora biti istog dana, nego može biti i dan ranije) Sunce u ovoj godini na Vaš poslednji rodjendan našlo na 3.28.Bika. Tada kompjuter unosi sve podatke koje ste mu “zadali” asteroide, tačke pomračenja i sl. raspored astroloških kuća  ( određeni segmenti života) i vi dobijate sliku horoskopa koji nema nikakve veze sa vašim natalnim. I laici naravno pitaju – Šta sad to treba da znači ? Meni je natalni podznak u Vodoliji npr. a sada sam u ovoj godini Lav ili Devica. Ko sam ja u stvari ?

Natalni podznak i raspored planeta uvek nekako “rade” kao što ne možete da promenite krvnu sliku tako ne možete da promenite ni raspored planeta na dan rođenja. Ali da li ćete biti anemični ili ne, mršavi ili debeli, ambciozni ili lenji, zaljubljeni ili usameljni to ćete saznati iz solarnog horoskopa za tu životnu godinu. Šta je to što tranzit planeta donosi u toj godini ? Šta treba da radite a šta da izbegavate. Vaš primarni podznak je uvak natalni.

Tranziti planeta istovremeno obrazuju aspekte sa planetama u vašem natalnom horoskopu i u solaru i može se dogoditi da npr. u natalu imate divan veliki trigon između tri planete ( aspekt srećnih okolnosti ali i lenjosti) npr. slab Mars na kraju Vage, jak Jupiter na početku Raka i Mesec na početku Riba koji je takođe jak u Ribama. Ovo je aspekt između ostalog bogatstva, putovanja, popularnosti, talenata. A npr. podznak vam je u Biku u natalu pod uticajem Venere. Ne može biti bolje. A u ovoj godini npr.podznak je u Škorpiji, Mars jak a retrogradan u Škorpiji u napetom aspektu sa Merkurom, Mesec u lošoj poziciji u Jarcu i vi ne znate gde udarate glavom odakle da krenete da rešavate probleme. Solarni horoskop su krize i šanse, natalni horoskop ste vi. Pogledajte u natal da vidite u čemu je vaša snaga, u kojoj planeti u kojoj astrološkoj kući i uzmite to kao nešto za šta ćete se “uhvatiti”. Ako je npr. odlično postavljen Uran – krenite da pravite promene u životu. Ako je to Venera, budite diplomata. U prinicipu ono što izgleda na prvi pogleda kao nekakva opasnost u solarnom horoskopu može da bude u stvari sjajna šansa.Npr. u slučaju kada se podznak nađe na mestu gde je vrh sedme kuće u natalu – izađite u javnost, aktivirajte se, podmetnite leđa ako treba bilo u emotivnim ili poslovnim odnosima, isplatiće vam se. Ako postoje aspekti za depresiju ili malodušnost u natalu i ponove se u solaru, mora da postoji neka planeta koja svojim uticajem može da vas “zaštiti”.Može da simbolizuje dobre prijatelje, lekare, kreativnu crtu vašeg karaktra. 

Solarni horoskop često pokaže da li je pogodna godina  za ulazak u brak, da li donosi novu ljubav, da li treba nastaviti školovanje ili preći na neki drugi fakultet, promeniti posao i ako se zaključci na osnovu solara poklapaju sa zaključcima do kojih dođete analizirajući tranzite nad natalom, ne treba oklevati. 

Interesantni su uporedni horoskopi partnera na relaciji solar-solar. Obično se rade na relaciji natal-natal ali ljudi se menjaju jer život donosi nova iskušenja i kada u nekim momentima velikih kriza solar-solar pokazuje da ste u lošim odnosima a tranziti nad natalom ili natal-natal horoskop nije loš, ne treba u afektu prekidati vezu ili brak.

U ljubavi najdramtičniji su oni solari kada dolazi do promene dominirajućeg elementa. Npr. imate slab Mars, planetu strasti u solaru a jak je u natalu. Taj sukob između npr. Marsa u Biku ili Vagi ( slab) i između Škorpije, Ovna ili Jarca ( gde je jak) treba dobro razmotriti u kojim segmentima života ćete biti energični ili povučeni. Često osoba koja ima slab Maras u natalu u godini u kojoj ima jak Mars čini mnogo toga kontraproduktivnog jer ne ume da se nosi sa jakom energijom Marsa. Sličan je slučaj sa Venerom, planetom ljubavi i emocija. Ako vam je u Biku, Raku, Vagi ili Ribama, vi ste sentimentalni, bolećivi, zaljubljivi, trpljivi. Ako je u solaru u Ovnu,Škorpiji, Devici ili Jarcu, bićete nepreoznatljivi i sebi i okolini naročito partneru. Kada planeta ili podznak menjaju element npr. vi ste u zemljanom elementu ( Bik, Devica, Jarac ) a u solaru ste vazdušni ( Blizanci, Vaga ili Vodolija ) nervne krize mogu da vas unište jer ne umete da tada svoje misli upravljate u pravom smeru. I obrnuto kada su vazdušni podznaci u solaru u zemljanim znacima oni se osećaju sputano i usamljeno. Vodeni i vatreni slično reaguju. Zato je najvažnije pogledati gde je vladalac podznaka u solaru, koja je to planeta i da li pravi dobar aspekt sa svojom pozicijom u natalu ili sa nekom drugom, dominantnom planetom u natalu. U tom aspektu možete potražiti snagu za ono što vas čeka.

U godini u kojoj dominiraju vazduši ili ljudksi znaci ( Blizanci, Devica, Vaga i Vodolija ) ako se nađe neka loša planeta ili Mars – pazite da ne ulazite u raprave, nećete dobro proći, nerviraćete se zbog drugih koje obično nećete moći da promenite. Onda pogledajte gde je Mesec – ako je i on loše postavljen – u Jarcu, Devici, Škorpiji bićete često ljuti, ne mora da znači s razlogom. Potražite onu jaku planetu koja će vas “izvući” iz vašeg spostvenog pogrešnog stava prema sebi i svojim problemima.Ne mogu drugi da vam prave probleme u toj meri u kojoj vi možete da im pridajete značaj. 

Photo by:

http://www.hbdtoyou.com/