Kada je Venera u Škorpiji a Mars u Jarcu ne treba donositi radikalne odluke.

femme_fatale_by_darkvenuspersephonae-d5k44yh-624x936

Ove jeseni dok Mars,planeta strasti bude tranzitirao preko Jarca, Venera, planeta senzualnosti biće u znaku Škorpije,bar jedan period, do 18.oktobra. Venera je ušlau Škorpiju 23.septembra a Mars u Jarca 27.septembra.Do 2.oktobra obrazovaće dobar aspekt što može doneti pojačanu potrebu za flertom, strastvene susrete, kratkotrajne veze. Ipak, iako Mars neće biti pod dobrim uticajem Venere, biće pod dobrim uticajem Neptuna,planeta zanosa i mašte iz znaka Riba i mnogi vodeni znaci i poneki zemljani, će se zaljubiti.

Venera oslikava senzualnost i kada je u natalnom horoskopu u Škorpiji, ali takođe i u solaru ( u horoskopu od rođendana do rođendana ) ili u tranzitimra, može doneti veliku potrebu za novim poznanstvima, kratkotrajnim vezama ali zanos može počivati na pogrešnoj proceni partnera bar ove jeseni. Razlog za to je aspekt između Marsa, planete strasti i Jupitera, planete egzaltiranosti koji će biti u Vagi u napetom aspektu sa Marsom i Neptunom. To može značiti oduševljenje bez pokrića.Veoma burni tranziti jer istovremeno upravo tada kaada se početkom oktobra možete preispitivati u pogledu vašeg mišlljenja o partneru, da li je ispravno ili ne, Venera koja je inače slaba u Škorpiji što znači da može da daje izvitoperene strasti, opsesiju nekim ko prvenstveno deluje kao veliki erotski izazov, biće u dobrom aspektu sa Plutonom u Jarcu. Pluton planeta paklenih moći, jakog seksulanog poriva vlada Venerom u Škorpiji i tako jedna Škorpija, neki Bik,Jarac ili Ribe mogu biti potpuno pogubljeni na ljubavnom polju.Sunce i Jupiter kao simboli etike, morala, oduševljenja, ega, visokih principa ujedninjeni iz Vage prave napet aspekt sa Plutonom u Jarcu u kome je Mars. Kao neki kontrolori, ali i oni koji otkrivaju skandale pa će mnogo toga da se dešava u svetu popularnih jer je Vaga simbol javnosti a Jarac simbol osoba na položaju, što može dovesti do skandala. To može značiti i da osobe koje su na položaju, popularne u javnosti ili su posvećene karijeri, treba dobro da paze kako se ponašaju da ne bi dale povoda da se o njima negativno piše i priča. Mars-Neptun je aspekt koji oslikava moćnog, uticajnog muškarca koji je zaslepljen lepom ženom, moguće umetnicom.

Venera u Škorpiji daje ženama veliku moć nad muškarcima ali u vreme kada je Mars jak u Jarcu, mogući su ozbiljni nesporazumi. Mars u Jarcu deli pravdu i to je slika moćnog muškarca koji zna šta hoće. On ne dozvoljava da bude izmanipulisan.Za muškarce ovaj uticaj Venere u Škorpiji i Marsa u Jarcu koji će se osećati sve do 18.oktobra doneće mnogima tajne ljubavi i potrebu da prevare partnera makar i za jedno veče. Kada Venera bude tranzitirala preko krajnjih stepeni Škorpije i kada bude u napetom aspektu sa fiksnom zvezdom Algol, može doći do jakih uzbuđenja, iznenadnih susreta, početka novih veza zbog ljubavi na prvi pogled ali i burnih raskida.

Muškarci treba da u ovom periodu budu uviđavni a žene manje zahtevne i manje sigurne u sebe.Između 13. i 18. oktobra  moguće su ljubavi na prvi pogled ali i vanbračne veze, ulazak u neke rizične situacije, gde jedan partner nije slobodan.Posle 18.oktobra Venera će preko znaka Strelca doneti ponovo potrebu za flertom ali bez preterane dramatike. Sve do kraja meseca praviće dobar aspekt sa Jupiterom u Vagi zbog čega će žene tražiti drušvo manje zahtevnih muškaraca, posebno onih koji nemaju rigidne stavove, koji nisu grubi na rečima, koji se ponašaju džentlmenski.

Mars u Jarcu ženama donosi potrebu za dominantnim muškarcem ali ne po svaku cenu, naročito ako nema rafinirane manire. Piloti, sportisti, političari, muzičari, uspešne osobe biće u centru pažnje ako se radi o muškarcima a lekarke, hemičarke,naučnice, glumice, tipovi „fatalnih „žena kada se radi o ženama. Dobro pazite da ne raskidate vezu po svaku cenu do 18.oktobra da se kasnije ne biste kajali. Najosetljivji biće muškarci rođeni u znaku Raka, Bika i Riba. Neće umeti da upravljaju svojim emocijama i često mogu reći nešto pogrešno. Ipak, tokom oktobra, moguća su i mnoga pomirenja ako se primeni rafiniran stil u komunikaciji između dvoje koju su se na buran način rastali.

2012_mannequin_fall

Žene sa naglašenim Marsom  u Jarcu i Venerom u Škorpiji vole crvenu boju. Ona im donosi sreću

 Kako će ovaj tranzit Venere preko Škorpije i Marsa preko Jarca delovati na zodijačke znake, nezavisno od pozicije u ličnim horoskopima.

OVAN

On- Želi da dominira na svim poljima. Privlači ga žena koja nije slobodna, strasti preovladavaju ali i želja za osvetoljubivošću.Moguća veza sa Rakom.Škropijom ili Jarcom. Jedan Bik može svesno pokušati da Ovna zavede.

Ona-Ubeđena je da ima rivalku i da mora da se potrudi oko partnera mnogo više nego ranije. Suparnice su joj Bik, Škorpija i Jarac. Ne  uspeva da prikrije nezadovoljstvo i ljubomoru. Partneru pravi scene i može biti sklona preljubi.

BIK

On- Dopada mu se dominantna žena, atraktivna, fatalna, iskusna možda starija, neka koju može upoznati na putoanju, žena koja se bavi biznisom ili je nekada bila udata za uglednog muškarca. Moguća je veza koja vodi ka braku.

Ona- Uverena je da ima suparnicu i da se neko meša u njen život, da je to neko koga čak i poznaje. Više je okupirana karijerom nego ljubavnim životom i ubeđena da bez obzira na sve može da dovede svoj život u red.

BLIZANCI

On- U haosu je jer karijera ne ide u željenom pravcu. Pokušava da svoj život dovede u red. Potrebna je pomoć prijatelja da bi uspeo da svoju karijeru ponovo postavi na zdrave osnove. Moguće je da nesvesno izaziva ljubomoru kod partnerke.

Ona- Pokušava da se nametne na prilično neprijatan način, može doći u sukob sa familijom, kolegama. Nezadovoljna je načinom na koji partner izražava emocije, smatra da je neiskren ili preterano uzdržan, da je previše posvećen karijeri.

RAK

On- Smatra da su svi protiv njega, nema poverenja u poslovne partnere ili u partnerku. Imate način kako da se pomirite sa nekim ko vam je izuzetno drag ali vam ponos ne dozvoljava da se javite partnerki, uvereni da bi ona bila gruba prema vama. Slobodni Rakovi se mogu zaljubiti u ambicioznu osobu.

Ona- Rešena da uzme svoj život u svoje ruke i ne dozvoljava da se njom bilo ko poigrava. Čezne za strastvenom vezeom ali nije spremna da se žrtvuje za partnera. Pokušava da mu nametne svoj sistem vrednosti i želi da ga menja po svom obrascu. Moguće trzavice zbog uzajamnog nerazumevanja.

LAV

On- Atmosfera u domu ga prilično opterećuje jer ima utisak da se na njega svaljuju prevelika očekivanja. Moguć je posao u banci ili rešavanje finansijskih problema. U ljubavi postoji nepoverenje, posebno kada je u pitanju neko ko živi u inostrasntvu. Slobodni Lavovi dobijaju šansu da se iskažu u okviru posla u velikoj firmi.

Ona-Netrpljeviost prema nekom ko je prilično neiskusan, nametljiv i zahtevan. Ako se radi o saradniku ili mlađem članu porodice, situacija može biti veoma napeta ako se radi o energičnoj osobi koja pokušava da upornošću nametne svoj stil življenja.

DEVICA

On- Spreman da se angažuje oko osobe koja mu se dopada ali može biti previše direktan i nametljiv. Ako se bavi sportom, očekuju ga putovanja i uspesi. Domantna partnerka pokušava da mu nametne svoje stavove koje bi možda trebalo da posluša. Sa Bikom, Rakom, Škorpijom i Jarcem moguća ljubavna veza.

Ona- Veza sa sportistom ili umetnicom, može doneti mnogo uzbuđenja i spremnost da se angažuje oko partnera i njegove karijere. Opterećenost decom ili pokušajem da se proširi porodica. Može se to i dogoditi. Uspeh u medijima ili umetnosti. Novi susreti slobodnima donose mogućnost nove veze.

VAGA

On- Rasprave  u domu oko novca mogu doneti probleme sa Jarcem, Bliancem ili Devicom. Vodolija će pokušati da smiri situaciju. Ne treba ulagati novac u nekretnine niti u hartije od vrednosti. Postoji mogućnost nalaženja rešenja  za neke dugove i kredite.

Ona- Veoma je  zabrinuta zbog situacije u domu ili pokušava da partneru ugodi ali na način koji njega može pomalo iritirati. Mnogo toga je nervira ili joj ne ide u prilog jer je nespremna na kompromise. Na poslu su moguće trzavice zbog ljubmore koleginica.

ŠKORPIJA

On-Ima osećaj pritiska od strane partnerke da mora da postupi na način koji njemu ne odgovara. Ne voli da ga bilo ko podseća na neispunjene obaveze. Moguća veza sa Bikom ili Rakom. Treba se čuvati nepotrebnih sumnji i ljubomore. Veruje da može da sredi finansije ali je prilično nerealan.

Ona- Spremna da se upusti u vezu sa ambiciznim muškarcem ili da se pomiri sa nekim ko je u prošlosti bio prilično naporan ili nepouzdan. Može biti nervozna i nestrpljiva ako se partner ne ponaša kako očekuje. Dobija poziv za susret sa osobom na koju je pomalo ljuta.

STRELAC

On- Nespreman da rešava probleme u vezi sa poslom ali prijatelji će se naći pri ruci. Potrebno je da proširi krug prijatelja i da obnovi neke veze koje bi mogle da budu veoma značajne na duži rok. Sa ženama bilo da se radi o koleginicama ili članovima porodice mogući su nesporazumi.

Ona- Poljuljano sampouzdanje može doneti probleme u saradnji sa dosadašnjim koleginicama ili potencijalnim suparnicama. Mogući su problemi zbog nevraćenih dugova. Finasijske probleme treba rešavati veoma energično ali uz dodatni rad.

JARAC

On- Energičan čak i ljut ako se situacija ne odvija kako je želeo.Porodični problemi, posebno sa muškarcima, bilo sa ocem, bratom ili sinom, postaju komplikovani. Ne treba ulaziti u rasprave oko nečega što nije lako rešivo. Dobija ponudu u vezi sa novim poslom koji bi mogao biti dobro plaćen.

Ona- Pokušava da se postavi enerično i da rešava probleme bez mnogo sentimentalnosti. Dugogodišnje prijateljstvo može biti veoma značajno, posebno sa Bikom. Rakom ili Škorpijom. Vaga može ponuditi pomoć u rešavanju konkretnih problema.

VODOLIJA

On- Nespokojstvo i nezadovoljstvo donosi prilično neraspoloženje, naročito kada je u pitanju osoba sa kojom nema definisan odnos. Sa Ovnom i Škorpijom posebno komplikovani odnosi kao i sa jednim Bikom ili Vagom. Porodični odnosi donose brige i zbog finansijskih problema.

Ona- Trudite se da niko ne primeti šta je sve nervira a ipak će morati da potraži savet od nekog ko joj je veoma drag i sa kim uspeva da napravi dogovor. Karijera se odvija uz prilične trzavice na način na koji nije računala jer mogu iskrsnuti nepredviđeni finansijski problemi.

RIBE

On- Očekuje da se dogodi nešto što bi moglo da dovede do pozitivnog rešenja problema u ljubavi ili do braka.Slobodne Ribe su veoma zaljubljive i mogu se zaljubiti u Bika, Jarca, Ovna ili Škorpiju. Veoma romantičan i zaljubljen a slobodne Ribe mogu upoznati osobu koja ćesto putuje i sa njom započeti vezu.

Ona-Veoma je zainiteresovana za posao u inostranstvu i može upoznati nekog ko radi za neku stranu firmu. Postoji mogućnost nalaženja dobro plaćen posla. U ljubavi predstoje prijatna iznenađenja i neočekivani obrti. Trudi se da fascinira jednog Jarca, Bika ili Ovna.

J.Holclajtner


Photo by:http://www.femalefatal.com

http://blushingnoir.com