Ko je rođen na današnji dan – 6. maja

 

George-Clooney-Amal-Alamuddin-Pictures

Retko viđen spoj- dva Marsa i dva Lilita u konjukciji

Džordž Kluni, 6.maj 1961. U 2.58 h, Lexington Manor, USA, Bik, podznak Ribe oženjen Vodolijom 3.2.1978

Bik sa podznakom u Ribama. Ribe ga čine tajanstvenim jer je na samom DC- osi sedme kuće braka konjkcija Plutona ( harizma) i Severnog Mesečevog čvora. Venera u Ovnu na stepenu koji odgovara Ovnu u dobrom aspektu sa vrhom 10.kuće karijere- umeo je da plasira svoj seksepil. Sunce u konjukciji sa slabim Merkurom čini ga prilično dobrim diplomatom ali u stvari je pomalo namćor i više voli da ćuti nego da priča. Mars na 0.stepenu Lava u opoziciji sa slabim Mesecom na kraju Jarca u konjukciji sa Saturnom opisuje ženu koja ga je „najzad osvojila „- mršava, crnka pri tom veoma „borbena“- pravnica jer je srednji stepen između Meseca i Saturna, stepen egzaltacije Maras. Njoj bolje da se ne suprotstavlja, mada verovatno da će imati malo rasprava i da brak neće baš biti tako idealan.

Zašto mu se dopala baš Amal ?  Rođena je 3.februara 1978. U Bejrutu. Bik i Vodolija baš ne sležaju najbolje. Ali njih dvoje su fatalna kombinacija. Zato što je njen Mars u konjukciji sa njegovim Marsom i njegovim Crnim Mesecom Lilitom. To se  veoma retko viđa u horoskopu dvoje a onda je to izuzetno strastvena veza. Ona ima konjukciju Meseca i Neptuna u Strelcu i reprezentativna je što je njemu bitno jer je na vrhu njegove 10.kuće karijere. Ona ima Merkur na 28.stepenu između njegovog Meseca i Saturna i najverovatnije da će mu roditi dete.Nejena Venere u Vodoliji u dobrom aspektu sa njegovom u Ovnu.


 

Frojd

Sigmund Frojd- Bik koji je napravio revoluciju u psihijatriji

6.5.1856.- Češka

Kako izgleda horoskop naučnika opsednutog seksom. Ascenedent tj. podznak u Škorpiji na stepenu koji odgovara Jarcu- od seksualnosti napravio karijeru. Mars slab na početnim stepenima Vage u konjukciji sa Crnim Mesecom Lilitom- potpuno je bio opčinjen seksom i verovatno i sam prilično frustriran. Venera loše postavljana u Ovnu uz Severni Mesečev čvor a slab Pluton u Biku u konjukciji sa Suncem. Njemu se zaista sve vrtelo oko seksa jer je Sunce u konjukciji sa Uranom što imaju mnogi muškarci koji su veliki osvajači. Merkur slab na kraju Bika- više je ćutao nego pričao a Mesec u Blizancima –analitičan pristup đenama. Kvadrat, loš aspekt između Saturna i Marsa- teške frustracije je imao upravo on kao muškarac.

http://www.popsugar.com/http://www.popsugar.com/