Naglašeno sazvežđe Oriona- zveckanje oružjem

 Rigel

Rigel- fiksna zvezda naglašena 7. i 8.juna

Fiksna zvezda Rigel iz sazvežđa Orion simbolizuje levu nogu, tj. levo stopalo ratnika. Prevedeno na jezik savremenog čoveka,  u okviru tumačenja spone između tela i emocija, leva noga podržava nas u našim nastojanjima da stabilizujemo emotivni život. Levim stopalom, koje je pod uticajme yin energije, simbol zemlje, uspostavljamo kontakt sa majkom Zemljom i na praktičan način rešavamo probleme uz primenu ženskog principa.

Sunce na ovom stepnu daje slavu, uspeh samo onima koji primenjuju načelo Saturna – rad i disciplina. Jupiter simbolizuje slavu koja se stiče odricanjem i borbom, prvenstveno sa samim sobom. Jupiter- Mars simbolizuje koleno, povredu kolena, energičnost ali i mogućnost povreda.

Rigel vlada grudnom kosti i odgovara četvrtoj čakri koja pokriva emocije.

Na globalnom planu sazveđže Orion koje je izvan zodijačkog kruga može kada je naglašano tranzitom planeta,doneti kiše, poplave ( kao što je to sada slučaj, tj. ovih dana, jer se uticaj oseća u aplikacionom aspektu planeta, kada idu ka Rigelu) jer je u napetom aspektu sa Neptunom u Ribama. Pet stepeni razlike je ipak utešan aspekt ali je Neptun jak s obzirom da je u znaku koji vlada.Druga planeta uključena u ovaj aspekt je Jupiter- srećom slab u Devici zbog čega se sile „bogova“ ( Jupiter- Zevs) mogu obuzdati, posebno kada je u pitanju sve što ima veze sa zemljoradnjom i usevima. Jupiter u Devici donosi slabe useve, kako zbog poplava tako i zbog suša. Egzaktna inkonjukcija sa Plutonom u Jarcu donosi zveckanje oružjem jer je sazvežđe Orion, ratničko sazveđže tako da su naglašene zemlje u znaku  Blizanaca, ( podznak SAD) Riba ( carska Rusija) Jarca ( savremena Rusija) i Device ( delimično Francuska i Švajcarska). Mongi kriju neki veliki novac u švajcarskim bankama koji se može otkriti zbog neke afere.

Srbija je u znaku Blizanaca ( poslednje proglašenje Srbije) dva stepena razlike od Rigela) i loš aspekt sa Jupiterom donosi siromaštvo i depresiju. Primarni znak Srbije je Jarac, po geoastrološkoj podeli na znake, tako da ovo svakako nisu laka vremena za Srbiju. Venera koja je nad Rigelom vlada Vagom, znakom u kome je Kina tako da je Srbija hteli ne hteli to da priznamo u razgovorma svetskih moćnika veoma važan faktor.

Na ličnom planu, najviše ova konjukcija pogađa one koji imaju Mars negde u blizini Rigela ili oni koji imaju Uran ili Saturn u srednjoj dekadi Blizanaca.

Svakako treba izbegavati rasprave sa Blizancima, Ribama, Devicama ili Strelcima ovih dana. Jarac može biti autodestruktivan i treba da se izoluje od svih mogućih mesta ili osoba koje ga mogu provocirati.

JH.


Photo by:earthsky.org