Pazite kakve odluke donosite

separation-divorce

Sledećih nedelju dana od 14.- 21.avgusta osećaće se uticaj aspekta koji formiraju Uran i Jupiter. Ove dve planete spadaju u spore, Uran se nađe na istom mestu u horoskopu posle 84 godina a Jupiter otrpilike svakim dvanaest godina. Jupiter kao simbol blagostanja, stranaca i inostransva, putovanja, novca i prosperiteta donosi kada je slab kao što je to slučaj u Devici gde se nalazi od prošlog avgusta, nesposobnost donošenja pravilnih odluka, nesnalaženje u nekoj novoj sredini, odliv novca i probleme sa zakonom.Uran  je 30.jula krenuo direktnih hodom i ovom aspektu simbolizuje nametanje volje drugima. Ovan, znak ega i često arogancije, prenaglašene direktnosti i netaktičnosti, hvalisavosti ali i jakog ličnog integriteta pod uticajem Urana može biti razoran ili genijalan. Može doneti sjajne ideje onima koji se bave naukom, reformatorima i tu dolaze do izražaja osobine Vodolije, vladaoca Urana – lična dominacija, često potreba za isterivanjem pravde, politikanstvo, agresivnost zavijena u formu reformatorstva, izlivi gneva, potreba da se ide napred ka cilju nezavisno od prepreka. Jupiter u Devici je takođe u direktnom hodu i u ovom aspektu od 150 stepeni koji mnogi nazivaju „aspekt smrti“ donosi opasnost od nepromišljenih poteza, želju za uspehom po svaku cenu, bavljenje svakodnevnicom, nekim dosadnim poslovima koji osobu ne ispunjavaju. Ovaj aspekt znači da na neki odnos treba staviti tačku, da lične ciljeve treba sagledati iz relanog ugla. Device, Vodolije. Bilizanci, Strelci i Ovnovi su na najvećem ispitu zrelosti u ovih nedelju dana. Ribe će pokušati da dominiraju, Lavovi će biti nesvesni nekih opasnosti. Bikovi će pokušati da budu diskreniji kao da osećaju opasnost od dominantnih osoba koje deluju na njih destruktivno. Vage će imati potrebu da rade mnogo toga skriveno i da prave planove o kojima neće obaveštavati partnera, poslovnog ili ljubavnog, Rakovi mogu biti nervozni i govoriti sve što nije dobro za njih, Device će morati da se suoče sa realnošću, predstoje im troškovi, Škorpije mogu raskinuti neka prijateljstva i neke poslovne veze,  Strelci ne treba da rizikuju na poslu i da se ne suprotstvaljaju autoritetima, Jarci ne treba da planiraju nove poslove sa strancima, Vodolije će biti nametljive.

Na ljubavnom planu ovo je situacija koja se naziva “Ne mogu više da izdržima” bilo da se radi o razdvojenosti koju nijedan od partnera ne može a podnse ili zbog nemogućnosti da reše konflit. Da bi se izbegle scene pa čak i nasilje treba izbegavati bilo kakve provokacije. U ovom odonsu jedan od partnera je mnogo jači i drskji, drugi pokušava da se povuče i da bude logičan i racionalan ali sve radi naopako. Nikakve odluke od bitnog značaja za ljubavni život nemojte donositi do 21.avgusta. Napetost će polako popuštati ali će se faktički osećati sve do 9.septembra dok Jupiter ne uđe u Vagu.

Jupiter hrli ka Vagi da se oslobodi snage Urana tako da će već krajem avgusta ovaj aspekt prestati da deluje i da se oseća i prevladaće razum nad emocijama.Snaga Urana je manja u retrogradnom hodu ali su odluke manje mudre jer oni koji su nešto započeli pa ustknu a ne promisle dobro da li je to najmudrija odluka, mogu biti na nekoj vrsti šete, posebno u odnosima sa strancima.

J.Holclajtner

 

Photo by : http://brisbanefamilylawyers.com.au