Pomračenje Sunca 1.9.2016.

total-solar-eclipse_2112-2

Pomračenje Sunca 1.9.2016. u 11h po beogradskom vremenu

Geografski posmatrano ovo pomračenje Sunca osetiće se na jugu Afrike ali se sa astrološke tačke gledišta analizira preko simbolike planeta i astroloških kuća ukazujući tako na slabe tačke svakog znaka, na šta treba da obrati pažnju jer je svako pomračenje Sunca u stvari neka vrsta krize ega. Kako će se ispoljiti zavisi od toga u koju astrološku kuću padne u ličnom horoskopu, kako u natalu tako i u solaru ( horoskopu od rođendana do rođendana)

Na globalnom planu pomračenje Sunca u astrološkoj kući moći, ugleda i vlasti uvek govori o mogućim potresima na svetskoj sceni. Kako je podznak horoskopa pomračenja Sunca 1.septembra 2016.u Škorpiji, može ukazivati na terorizam ali i finansijske potrese. To je utoliko naglašenije jer je astrološko polje novca naglašeno konjunkcijom dve agresivne planete, Saturna, ( tihi pasivni agresivac) i Marsa ( otvorena, izražena agresivnost). Mars je već u separacionom aspektu u  odnosu na Saturn i pravi blagi aplikacioni aspekt sa Plutonom, vladaocem Škorpije zbog čega će biti prisutna potreba onih koji upravljaju velikim svotama novca da stabilizuju monetarnu situaciju. Konzervativne snage vuku na svoju stranu jer su i Sunce i Mesec ( što je uvek slučaj, da su u konjunkciji kada je mlad Mesec) u napetom aspektu sa Saturnom ( konzervatizam) i u opoziciji sa Neptunom ( laži, prevare, zablude). Može se dogoditi da se uzdrmaju vlade mnogih zemalja zbog finansijskih kriza ili otkrivanja afera u vezi sa novcem.

Pomračenje Sunca se odnosi na nesigurnost i na kolebljivu volju, jer je Sunce simbol muškog principa i može doneti potrebu da se po svaku cenu uradi nešto na svoj način, da se nametne svoja volja ali to je izvitoperen ego i posebno muškarci treba da paze kakve odluke donose u vreme pomračenja Sunca jer je tada Mesec aktivniji. Snaga tamnog, skrivenog, ženskog principa dominira i žene ne bi trebalo da pretereano insistiraju ni na čemu jer je njihova moć prolazna.

Loše astrološko polje novca u horoskopu pomračenja Sunca govori o zaduživanju koje može biti prilično opterećujuće. Jupiter, planeta botatstva i novca, simbol inostranstva nalazi se u konjukciji sa Merkurom koji je jak u Devici ali slab u retrogradnom hodu. Mentalno stanje je konfuzno kod većine jer su Jupiter i Merkur na neki način slične planete, Merkur simbol direktne komunikacije, Jupiter, simbol duhovne i mentalne nadgradnje, obrazovanja i potreba za višim sferama duhovnosti. Kada su u konjukciji onda osoba obično ne ume da svoje misli usmeri ka jednom cilju, može postojati obilje ideja ali rezultat da bude slab.

Loš aspekt između Sunca i Meseca tj. tačke pomračenja Sunca i Saturna i Marsa donosi potrebu za izražavanjem agresivnosti, impulsivne reakcije, preteranu osetljivost, osećanje kompleksa niže vrednosti,probleme na putovanjima ili predimenzioniranje nekih malih, svakodnevnih problema.

Povoljna je pozicija Venere u Vagi uz asteroid Harmoniju jer donosi mogućnost stailizacije u emotivnim odnosima ako glavni motiv u komunikaciji bude ljubav i potreba za pomirenjem a ne za raščišćavanjem odnosa. Svaka vrsta nametanja svoje volje partneru ne donosi ništa dobro mada će zbog dobrog aspekta između tačke pomračenja ( Sunca i Meseca) i Plutona, ipak postojati dobra volja za popuštanjem. Veze koje baziraju na strasti imaju šanse da se obnove, one koje baziraju na bilo kojoj vrsti intersa ili nametanja svoje volje partneru, neće doneti rezultat. Astrološko polje saobraćaja nije povoljno jer je Merkur, vladalac ovog polja u retrogradnom hodu u izazovnom aspektu sa asteroidom Kironom. Ne treba sedati za volan pod alkoholom. Uran, planeta originalnosti i raskida odnosa u Ovnu u šestom polju  može doneti potrebu za promenom posla ili raskidom ljubavnog odnosa. Ovo je ipak horoskop jednog ne tako dramatičnog pomračenja Sunca koje bi moglo doneti osvešćenje onima koji nisu načisto u kom pravcu da usmere svoju karijeru. Treba sačekati kraj septembra, da prođe i pomračenje Meseca i da Merkur ponovo krene direktnim hodom, pre nego što se donsu važne odluke.

Pomračenje će najviše uticati na Raka,Lava, Devicu, Ovna, Jarca i Škorpiju.Oni bi trebalo da se uzdrže od  radikalnih rešenja i da se maksimalno posvete svojim svakodnevnim obavezama bez ulaženja u konflikte sa pretpostavljenima. Bikovi će se baviti finansijama, u ljubavi će biti osetljivi ali razumni i staloženi, Blizanci mogu biti veoma afektivni u ljubavi i izražavati nezadovoljstvo u okviru porodičnih odnosa. Rak će želeti da se pomiri sa Devicom, Lav će se osećati odbačenim, Devica će biti sumnjičava, Vaga smirena i dobronamerna, Ovan ljut i nervozan, Škorpija takođe, čak i osvetoljubiva, Strelac nakraj srca, Jarac depresivan a Vodolija zabrinuta zbog novca. Ribe će praviti tajni plan sa prijateljima ili poslovnim partnerima i biće najaktivnije u svakom pogledu.


JH.