Pun Mesec 20.6.2016.

 

stonehenge-moon

Pun Mesec 12 sati pre prolećne ravnodnevnice

HOROSKOP PUNOG MESECA 20.6.2016. u 13 h

Pun Mesec predstavlja planetarnu pojavu a u blizni Sunčeve ravnodnevnice, tj. neposredno pred nastupanje Sunčeve ravnodnevnice stavlja težište mnogo više na snagu Sunca nego na snagu Meseca iako je Mesec tada pun. Sunce je simbol muške energije, Mesec ženske.

Sunce ulazi u znak Raka, kada je prolećna ravnodnevnica kada će Mesec već biti na 4.49 stepeni Jarca, znaka u kome je slab.

Ako hoćemo da analiziramo odnos između Horoskopa punog Meseca kao pojave i prolećne ravnodnevnice tj. ulaska Sunca u znak Raka ( na 0.00 Raka) onda imamo naglašene znake, Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca,Vodolije i Riba. Interesantno je da je tačan raspon između punog Meseca i prolećne ravnodnevnice 12 sati što se simbolično odnosi na partnerske odnose bilo koje vrste.Mnogi će morati da donesu bolne radikalne odlulke ili ako su u srećnoj vezi, odlučiće se za brak. Međutim, ne preporučuje se ulaziti u brak sa Mesecom u Jarcu.

Konkretno u horoskopu punog Meseca podznak horoskopa je na 3.stepenu Vage sa Venerom ( emocije, ljubav, novac, uživanje) u Raku uz asteroid Karmu na samoj osi 10.kuće karijere u ovom horoskopu tako da se može očekivati da će žene biti dominantne, bar do zimske ravnodnevnice ili do idućeg punog Meseca, do jesenje ravnodnevnice ali će imati dosta problema da se izbore za svoje mesto pod suncem.

Naglašena je deveta kuća inostranstva sa Blizancima u kome je jak Merkur u znaku a slab u astrološkoj kući. Sunce je na 29.stepenu Blizanca a naglašen znak Blizanaca i Raka preko Venere može doneti neka značajna dešavanja u SAD koje su u znaku Raka sa podznakom u Blizancima ( postoji mišljnje i da je podznak u Strelcu, u zavisnosti šta koji astrolog uzima kao bitan datum).

Pun Mesec

Mars u drugoj kući novca u retrogradnom hodu može doneti turbulenciju na monetarnom planu. Kina kao zemlja u znaku Vage dominra svetskom scenom. Srbija u znaku Blizanaca ( poslednja proklamovana) dobija pomoć iz inostranstva. Tradicionalne vrednosti u Srbiji i sve što je u vezi sa zemljištem, teritorijom, nekretninama, rude, bogatstva biće uzdrmano je je Pluton u četvrtoj kući doma u Jarcu ( tradicionalno Srbija je Jarac) sa lošom trećom kućom kratkih puteva, nervnog stanja gde su Saturn i Mesec. Loš pun Mesec za žene posebno one koje žive u Srbiji,Grčkoj, Indiji, tamnokose ili tamnopute. Poslednje proklamovanje Rusije određuje je kao Jarca mada je ona tradicionalno u znaku Riba a komunistička u Vodoliji. S obzirom na čvrstu ruku kojom Putin vlada ( Vaga) ona bi sada mogla imati obeležja Jarac-Vodolija i odnos Saturna i Urana je u tom pogledu veoma bitan.

Neptun u horoskopu punog Meseca u Ribama donosi drogu, alkohol, trovanje, halucinacije i mogućnost posebno trovanja morskim proizvodima io hemikalijama.Uran u Ovnu donosi mnogima raskide veza i brakova.

Horoskop prolećne ravnodnevnice sa podznakom u Ovnu jer nastupa 21.6. 2016. 1 h posle ponoći sa jakom osmom kućom neprijateja u kojoj su Mars i Saturn može doneti opasnost od oštrog oružja, noževa, sečiva. Uran u prvoj kući ovog horoskopa donosi eksplozije, terorizam, Merkur je i dalje slab u 2.kući tako da će komunikacija među kolegama na poslu biti otežana. Jako treće polje sa Suncem i Venerom pogoduje onima koji se bave modom, muzikom, estradom, filmom.Jupiter ( stranci, saradnja sa strancima) je slab u Devici u 6.kući i u opoziciji sa jakim Neptunom donosim mnogmia razočaranje u radu sa strancima.Deseta kuća karijere sa Mesecom i Plutonom donosi uspeh odlučnim, ambicioznim ženama koje rade u policiji, državnoj službi, sportistkinjama.

Obe pojave su najpovoljnije za Bikove, Vage,Lavove i Vodolije.

Numerološka analiza – 20.6.2016.- 17 – 8

Dve Dvojke ( Mesec) dve Šestice ( Venera) simbol ljubavi a finalni broj 8 – snaga Marsa- strast ali i agresivnost.

JH.