Fiksne zvezde utiču na karijeru,ljubav i zdravlje

les-pleiadesFiksne zvezde podjednako uticajne kao i planete

U svakom sazvežđu postoji nekoliko dominantnih planeta, najsjajnijih koje se aktiviraju kada Sunce, Mesec ili neka od planeta u svom tranzitu preko Zodijaka napravi neki izazovan aspekt, naročito konjukciju. Kada su u pitanju spore planete, onda se uticaj duže oseća, bez obzira da li se radi o fiksnim zvezdama sa dobrim ili lošim uticajem. Tranzit Sunca, Meseca, Venere i Jupitera pojačava dejstvo, tj. značenje fiksnih zvezda sa dobrim uticajem a ublažava ono sa lošim. Kada Mars, Saturn, Uran, Neptun ili Pluton prave konjukcju sa dobrim planetama mogu osobama na vlasti doneti probleme a ponekada i neočekivan uspeh, za žene ovaj tranzit nije dobar za muškarce predstavlja poslovni izazov. Prelazak ovih planeta preko fiksnih zvezda sa lošim uticajem tj. značenjem može doneti ozbiljne probleme.

Fiksne zvezde koje su trenutno najaktivnije su Regulus na poslednjem stepenu Lava ( kraljevska moć, veliki položaj) , Vindemiatriks ( loše značenje, loše za brak, donosi misticizam i sklonost ka okultnom  Spika na 23. Vage ( slava, bogatstvo i čast)  Polis na 3. Jarca ( ambicija, uspeh, strast) i Šeat na 29.Riba ( zatvor, ubistvo, velika nesreća)

Uticaj fiksnih zvezda na znake:

OVAN

Rođeni početkm znaka mogu doći u iskušenje da radi moći i uspeha uđu u sumnjive poslovne kombinacije sa osobama mračne prošlosti i onima koji imaju posla sa zakonom.Ako nemate smisla za politiku, nemojte ulaziti ni u kakve kombinacije, bićete izloženi neprijatnostima. Rođeni početkom aprila mogu sredinom avgusta biti izloženi iskušenjima od strane suprotnog pola, ući u veze koje ne donose ništa dobro a rođeni krajem znaka sve vreme su u „milosti“ Regulusa i Polisa i mogu činiti što im je volja, pozlatiće im se.

BIK

Rođeni početkom znaka su više od godinu dana pod dobrim uticajem Polisa koji  im donsosi  odličnu mogućnost za zaradu, posebno u radu sa strancima, u okviru građevine, arhitekture, visokog obrazovanja.Ako ste rođeni krajem znaka jedna Riba ili Vodolija mogu pokušati da vas nagovore na nešto što se graniči sa zakonom tako da je najbolje da se držite svojh prinicipa. Imate mnogo neprijatelja kada je ljubav u pitanju, mnogis spletkare na temu vi i neko ko je na položaju.

BLIZANCI

Dobro pazite u kakve aranžmane ulazite,naročito ako imate veze sa umetnicima ili ako ste skloni rizicima u poslu, volite da se kockate, da olako pozajmljujete novac. Veze sa slavnima podstiče dobar aspekt vašeg Sunca, posebno ako ste rođeni u trećoj dekadi znaka i Spike, ako ste rođeni krajem znaka čuvajte se mudrih Jarčeva i „opsnih“ Riba a ako ste junski Blizanac bićete pod izovnih uticajem Regulusa da napravite zaokret na poslu. Mnogi Blizanci mogu se nadati velikim novčanim dobicima.

RAK

Astrološko polje posla je naglašeno Regulusom i najviše koristi od ove zvezde „vladara“ imaće junski Rakovi kojima i Polis iz Jarca pomaže da uhvate kormilo nekog broda. Sredinom avgusta rođeni u julu treba da pripaze na to koga primaju u kuću jer će mnogi dolaziti znatiželje radi da bi dalje raznosili tračeve. Nekoliko osoba će pokušati da vam se nametne kao društvo i ako ste na letovanju i na poslu, posebno u privatnoj firmi. Čujvate se Vodolija koje otvoreno daju na znanje da vas ne vole.

LAV

Julski Lavovi su na najvećoj probi, nervi su im prilično u lošem stanju jer mnogo hoće a realno malo toga mogu da postignu, posebno ako zavise od prtposavljenog. Što se uspešniji to imate više neprijatelja. Bilo bi najbolje da izbegavate svaku vrstu konflikta ili rasprave sa Vodolijama, Strelcima ili Ribama pa i ponekim Ovnom na koje loše utiče Šeat koji vas može navesti na igre na sreću, put kladionica a tamo – mogući gubici. U ljubavi otvorite četvore oči, nekome se veoma sviđa vaš partner.

DEVICA

Astrološko polje posla i poslovne konkurencije nije baš povoljno aspektovano sve do kraja avgusta kada možete očekivati da zasija i vaša zvezda. Dotle, pokušajte da se ne nervirate zbog uticaja Videmiatrkisa na vas koji vam pravi probleme sa sardnicima jer nećete vi misliti da oni imaju nešto protiv vas nego obrnuto.Spika koja donosi slavu biće naglašena početkom septembra pa ćete uspeti da zasenite poslovne partnere i da dođete do malo veće sume novca.

VAGA

U vašem znaku se nalazi nekoliko fiksnih zvezda, kako sa dobrim tako i sa lošim tumačenjem. Mars i Venera će biti najbrži u hodu preko vašeg znaka a oni u konjukciji donose ljubav. Kada budu sredinom avgusta prelaizili preko Vindemiatriksa možete imati problem u komunikaciji sa partnerom uvereni da su se u vaš odnos upetljale i neke nečiste sile. Septembarske Vage spremne su da ih očara  jedan martovski Ovan, ali pazite se, možda nije iskren ili je u paralelnoj vezi.

ŠKORPIJA

Astrološko polje vaših neprijatelja će biti aktivirano tranzitom Venere i Marsa preko astrološkog polja neprijatelja  što se može loše odraziti na vašu karijeru ali bićete spremni da se sa njima „obračunate“. Na ljubavnom planu  moguće su sredinom i krajem avgusta neprijatnosti od strane Vindemiatriksa koji će se aktivirati pod uticajem Marsa i Venere.Dobićete mogućnost da se sa nekim sretnete u tajnosti ali se pazite da ne učinite nešto što je protivno vašim interesima, možete pomisliti da je partner previše superioran.

STRELAC

Vaše astrološko polje novca i posla aktivirano je Polisom u Jarcu i Spikom u astrološkom polju javnosti i prijatelja. Moguće da ćete od sredine do kraja avgusta biti u prilici da pomognete prijateljima kada Mars i Venera budu aktivirali Vindemiatriks.Regulus vam pomaže, naročito ako ste rođeni u trećoj dekadi znaka da uspete u radu sa strancima ili da razotkrijete nekoga ko pokušava da vas prevari, moguće pod uticajem Šeata iz Riba.

JARAC

Kada su u pitanju neostvarenje ljubavi, one se mogu rođenima krajem znak pod uticajem Polisa i te kako ostvariti. Rođeni krajem decembra su u prilici da ostvare svoje snove naročto kada Mars i Venera budu prelazili preko Spike koja je u astrološkoj kući karijere i donosi vama slavu. Kako spadate u najuspešnije znake, možete očekivati da se vaši neprijatelji aktiviraju pod uticajem Šeata, posebno oni iz inostranstva.Ljubavni život će biti zaniljvim decembarskim Jarcima jer će im seudvarati osoba poznata u javnosti.

VODOLIJA

Pokušajte da iskorisite sledećih mesec-dva dana jer će dve  planete ljubavi i strasti, Venera i Mars prelaziti  preko Vindemiatriksa što zas, posebno ako ste u drugom braku može značiti potrebu da sredite odnose sa partnerom. Nekome je veoma stalo da se sa vama sretne, upozna ili da vas zavede. Vi kao da odolevate pokušajima jednog Jarca ili Ovna da vam nametne svoju volju. Zbog Plutona, planete moći nad Polisom u vašoj astrološkoj kući tajnih neprijatelja, pazite da vas neko ne doživi kao opasnu konkurenciju.

RIBE

Šeat u vašem znaku aktiviraće se  povratkom Jupitera i Urana na poslednje stepene vašeg znaka što vas može učiniti nepoverljivim i sklonim da olako donosite sud o onima koji su vam možda i naklonjeni. Naučite da slušate druge, to će vam se isplatiti jer će aktivacija ove fiksne zvezde vama razotkriti mnogo toga što niste znali. Ako se bavite bilo kakvom istraživačkom delatnošću, pazite kakva saznanja obelodanjujete, možete biti u prilici da sebi time prilično naudite. Polis u konjukciji sa Plutonom donosi vam mogućnost veze sa uticajnom osobom.

Jasminka Holclajtner Tekst objavljen u časopisu “Bilje i Zdravlje” Kompanije “Novosti”

 Photo copyright by

astrotheme.com