Šta nam donosi Uran u Ovnu

uranus

Tirkizna planeta donosi iznenađenja

Posle sedamdesetpet godina Uran je krajem maja 2010. ušao u znak Ovna. Kada neka planeta u svom tranzitu preko Zodijaka prelazi iz poslednjeg dvanaestog znaka Riba u prvi znak Zodijaka koji simbolizuje ličnost, ego, svest o sebi, to će se vrlo upadljivo odraziti na onaj segment života koji simbolizuje astrološka kuća koja pada u znak Ovna analogno simbolici koju ona predstavlja. Ova planeta je uvek dominantna uvek u horoskopima osoba koje su na neki način ostavile traga, kako u nauci tako i umenosti. Unutrašnji bunt mora da nađe svoj put i može, ako su aspekti loši, da osobu načini nasilnikom ili ako je u konjukciji sa Venerom npr. zavodnikom tj. zavodnicom.Uran uvek aktivira planetu uz koju se nalazi u okviru simbolike te planete pa će uz Mesec dati vizionarstvo i genijalnost jaku intuiciju, velike zavodnice imaju ovaj položaj ali i veliki zavodnici, uz Veneru daje prefinjenu erotičnost, smisao za zavođenje, uz Sunce jak ego, uz Marsa jak seksepil ali i nasilnost, uz Jupiter ambiciju i otmenost uz Saturna upornost dignitet uz Plutona svojeglavost i promiskuitet. Naravno pozicije ostalih planeta „osvetliće“ karakter osobe iz drugog ugla.

Pozicija Urana u horoskopu igra veliku ulogu u ljubavnom životu pa će se osobe koje pripadaju istoj generaciji dobro razumeti jer su im Urani u konjukciji, vole istu vrstu muzike, oduševljavaju se istim stvarima, imaju slične poglede na život. Svakih sedam godina kada pređe u drugi znak oseti se promena u muzičkom stilu, kulturnim događanjima jer na scenu stupaju „neki novi klinci“. Uran donosi transformaciju na ličnom i društvenom planu, promene na ćelijskom nivou, svakih sedam godina vide se promene u fizičkom izgledu.

Od kraja maja 2010. Jupiter je boravio na prvim stepenima  Ovna, od sredine avgusta ponovo će boraviti u Ribama da bi 12. mara 2011. definitivno ušao u znak Ovna. gde će ostati sledećih sedam godina. Svaki znak će to osetiti na drugačiji način.

OVAN

Što je stariji to će biti skloniji da se ponaša buntovno. Sve neostvarene želje, snovi, planovi sada mogu da se realizuju. Otvara se Pandorina kutija i Ovan spoznaje sebe kao nekoga ko mora da učini ono što želi, u ljubavi je smeo kao i uvek, ovog puta smeliji, direktniji. Mladi Ovnovi ulaze u vanbračne veze, pokreću društvene tokove i reforme.

BIK

Smela planeta u astrološkom polju intuitivnosti, mašte, bolesti, duhovnosti, donosi suočavanje sa strahom od neuspeha, potrebu da se taj strah pobedi,  kreativno izražavanje, raskid sa prošlošću, oslobađanje od kompleksa, potrebu za otvorenim isticanjem sebe i svojih potencijala, tajne ljubavi, žestoke strasti.

BLIZANCI
Društvena afirmacija je pitanje dana i sve „pada“ kao sa neba. Srećni obrti, smeli poduhvati, mnogo ljubavnih veza, vanbračne zajednice, bogat društveni život. Blizanci koji su oklevali sada su smeliji i ulaze u politiku, bave se umetnošču, sportom, imaju potrebu za društvenim priznanjima. U ljubavi su dominantni, zreli i odvažni.

RAK
Oni koji se ne promene i ne pristanu da pobede svoja ustaljena shvatanja, konvencionalizam i konzervatizam ostaće na rubu događaja. Ako na vreme uhvate „voz“ biće na putu ka uspehu. Većina Rakova će prepoznati šansu kada je karijera u pitanju, moraju biti fleksibilni i uporni. Žene Rakovi će se teže snalaziti u izmenjenom porodičnom okruženju, dolazi do prošienja porodice, ulaska u brak, za neke do razvoda.

LAV
Uran nema velikog uticaja na Lava pa može biti previše nestrpljiv ili previše spor da bi shvatio šta se oko njega dešava. Mnogi će proširiti saradnju sa strancima, otići za inostranstvo, ući u drugu vezu ili brak a neki od njih u paralelnu vezu, strasti će biti jake pa će mnogi Lavovi biti preterano „divlji“, neobuzdani i smeli.Sledi uspeh u nauci i sportu.

DEVICA

Ulazak Urana u Ovna Devici može u bukvalnom smislu doneti glavobolje, probleme sa vidom, zdravstvene tegobe i to uglavnom zbog preterivanja, bilo u hrani, nerviranju, preteranom radu. Odnosi sa suprotnim polom postaju komplikovani, mnogi se odlučuju da naprave promenu u svom životu, beže u preljubu, traže nekog drugog. Moguće su strastvene ljubavi, nove veze, finansijski rizici.

VAGA
Ovaj znak je na „udaru“ Urana jer će partnerski odnosi, ljubavni i poslovni biti u centru pažnje i zahtevaće od Vage da ima razumevanja za sve slabosti i nedostatke partnera kako u braku tako i u poslovnoj saradnji. Partneri će često biti teški za razumevanje, mnoge Vage će rasikdati veze u afektu, partner će biti nedokučiv a takođe su mogući razvodi, ulazak u vanbračnu zajednicu, rađane vanbračne dece.

ŠKORPIJA

Ovaj znak  dobija priliku da napravi zaokret na poslovnom planu i da započnete neki nov posao a ako je mlada da nađe dobar posao u kome će doći do izražaja njena originalnost.Može biti previše zahtevna u partnerskih odnosima, može očekivati od saradnika nemoguće. Teško će bitio bilo kome da je prati, ići će ispred svog vremena, tražiće način kako da izrazi svoju kreativnost.Treba da pripazi na zdravlje.

STRELAC

Mnogi mladi Strelci doživljavaju „procvat“. Mogu očekivati da im se ukaže sjajna šansa u kako u ljubavi tako i na poslu. Svaku priliku biće u stanju da iskoristi, inelektutalne i verbalne sposobnosti dolaze do punog izražaja. Biće u stanju da naprave veliki uspeh u poslu kako u sportu tako i u umetnosti. Ovaj znak će biti sklon da često prekida emotivne veze, da se naglo zaljubljuje.

JARAC

Ako je ikada želelo da budete ono što nije,  da prizna ono što nikome nije priznao, da uradi ono što mu je oduvek bio san a nije se usuđivao – uradiće to. Ako treba da se preseli, da se razvede, da uđe u strastvenu vezu, da nađete novo radno mesto, sve je moguće. Tok njegovog života zavisi od njegove smelosti i shvatanja da sve prolazi pa i šanse koje mu život pruža.

VODOLIJA

Vodolija postaje smelija i  spremniji da kre nekim novim putem kroz život. Menja ideje, ubeđenja i biće ono što je, govoriće ono što misli, bićete reformator i inicijator pozitivnih događaja. Imaće velikog uticaja na druge, na kolege, ljubavnog partnera, donosiće važne odluke koje se tiču i nje lično i njenog  statusa u društvu i njene porodice. Moguće je preseljenje u drugu dražvu ili grag.

RIBE

Uran će najviše „pogoditi“ astrološko polje posla i novca pa će Ribe biti skloni da rizikuju. Uz malo sreće i mudrosti Ribe mogu napraviti veliki zaokret u karijeri, mogu se odlučiti , naročito prvih godina ovog tranzita da odete u inostranstvo. Odlučiće se za onu opciju koja im pruža najviše slobode, bez obzira da li se radi o poslu ili porodičnom životu. Ribe neće podnostiti nikakve stege ni ucene, kako finansijske tako i emotivnom planu.

Jasmnka Holclajtner

Test objavljen u časopisu „Bilje i zdravlje“ KOMPANIJE NOVOSTI 2010.

Photo :copyright by http://titan.bloomfield.edu