Mars u Jarcu donosi nove šanse na poslu i u ljubavi

Mars

 

Mars je najjači u Jarcu i upravo tranzitira preko ovog znaka Kada je 27.oktobra ušao u ovaj ambiciozan znak počeo je da obrazuje dobar aspekt sa Suncem u Škorpiji. Nije svejedno kada Mars prelazi preko nekog znaka kao što je to slučaj sa Marsom koji preko nekog znaka prelazi otprilike u rasponu od 1,5- 2 dana. Kada Mars u tranzitu preko Jarca tranzitira dok je Sunce u Škorpiji, u znaku kojim Mars takođe vlada uz Plutona, mnogi osećaju priliv velike energije u vidu pojačane ambicije, posebno je naglašena želja za isticanjem u društvu. Mogućnosti da se dođe do nekog vanrednog novca su mnogo veće. Sve do 14.novembra Mars je u širem orbisu u dobrom aspektu sa Suncem a kako je Sunce vladalac tzv „škorpionske kuće“ za jednog Jarca to su predstavnici ovog znaka uz Škorpiju i Lava trenutno najuticajniji. Kada planeta kao što je Mars koja svojim tranzitom aktivira znak preko koga prelazi ili astrološko polje u ličnom, natalnom ili solarnom horoskopu koje simbolizuje određen segment života ( posao, ljubav, porodica i sl) a to čini iz veoma jakog znaka kako što je Jaarac i pri tom je u napetom, dinamičnom aspektu sa Uranom, planetom originalnosti i bunta koji iz Ovna počinje da obrazuje taj aspekt od 5.novembra, potrebno je pokazati maksimalnu mudrost u načinu na koji se rešavaju problemi.

Rođeni sa Suncem ili podznakom u znaku Ovna, Raka, Vage ili Jarca i to od 6.- 17.stepena što otrpilike odgovara datumima od 26.marta do 4.aprila, od 27.juna do 5.jula, od 28.septembra do 6.oktobra i od 27.decembra do 6.januara bilo koje godine trebalo bi da ovaj tranzit iskoriste na najmudriji način. Ne treba pokazivati impulsivnost već treba koristiti savete mudrih, posebno osoba naglašene duhovnosti i obrazovanja, posebno ako se radi o umetnicima. Neptun, planeta mašte i zaljubljenosti iz Riba pravi dobar aspekt sa Marsom u novembru sve do 11.novembra donoseći mogućnost isticanja u sferi umetnosti i nauke.

Posebno će biti zanimljiv tranzit Marsa preko Plutona što će egzaktno biti 11.novembra kada će oni manje oprezni biti skloni povredama, nervnim krizama i burnim reakcijama, oni miroljubiviji biće skloni pravljenju planova u vezi sa karijerom i biće u stanju da naprave dobru strategiju kada su u pitanju novi poslovi a oni koji su zaljubljeni verovatno će biti okupirani željom da što više vremena provode sa partnerom.

Loše se mogu osećati osobe koje imaju naglašene vatrene znake posebno oni koji imaju Mars u nekom vatrenom znaku jer će biti skloni osvetoljubivosti i pokazivaće veliku dozu nestrpljenja bez mnogo razumevanja za partnerove probleme.

Konjukcija Marsa i Plutona osećaće se  od 6.do 18.novembra. Kako bude počeo da se oseča separacioni aspekt ( Mars odlazi od Plutona) posle 12.novembra, tenzije bi trealo da budu manje mada bi kod onih koji nisu u toku 10.11.ili 12.novembra rešili neka bitna pitanja a trebalo je bilo po pitanju novca, karijere ili ljubavi, neazdovoljsto se može i dalje osećati.

Slobode Škorpije i Jarci bi mogli u ovom periodu da se zaljube, što se takođe odnosi i na Bikove i Device.

Mars će napustiti znak Jarca 4.decembra u kasnim noćnim satima.

J.Holclajtner