Uticaj pomračenja Sunca i Meseca u 2014.godini

 

 wOuSD

 

Svake godine dolazi do pojave bar dva pomračenja Sunca u rasponu od šest meseci i dva pomračenja Meseca takođe u rasponu od šest meseci. Pomračenje Sunca događa se u vreme mladog Meseca a pomračenje Meseca u vreme punog Meseca. Postoje tzv. delimična i totalna pomračenja.

Vrlo retko se dogodi, kao što je bilo 5.- 6.juna 2012.godine jednom u 105 godina , a to je pomračenje Sunca od strane Venere, kada se u izvesnom vremenskom intervalu Venera  našla u takvom položaju da je svojim diskom zaklonila Sunce, odnosno napravila malu senku na Suncu. Prošle godine to se dogodilo na dan kada je Srbija proklamovana kao država ( posle razdvajanja od Crne Gore) 5.juna 2006. tako da su žene ( Venera) od prošle godine preuzele mnogo značajaniju ulogu u politici Srbije ( Sunce simbol muškaraca na položaju, Mesec simibol naroda, Venera simbol uglednih žena). Kako je Venera i simbol novca, upravo od ove pojave prošle godine mnoge malverzacije sa novcem su počele da se razotkrivaju.

Pomračenje Sunca deluje na muškarce, političare, sportiste.Ako je tačka pomračenja Sunca u blizini Sunca, Marsa, Saturna ili Plutona u horoskopu muškarca njegov ugled, status, ambicije mogu biti dovedene u pitanje, dok u horoskopu žena ovakva konjukcija tačke pomračenja se odnosi na njihove partnere, očeve, sinove.

 Mnogi se plaše pomračenja Sunca, manje Meseca, mada ono može doneti neprijatnosti, raskide veza, problem sa zdravljem, posebno osobama koje imaju problema sa hormonima, krvnom slikom, krvnim sudovima, trudnoćom. Sunce utiče na fizičko biće, Mesec na psihu. I kod jednog i kod drugog pomračenja dolazi do neuobičajenih psihičkih reakcija. Oni koji imaju poslovne probleme ne bi trebalo da u periodu između dva pomračenja ili 15 dana pre pomračenja Meseca i 15 dana nakon pomračenja Sunca donose nikakve važne, posebno ne radikalne odluke u vezi sa poslom.

Ni u jedno pomračenje ne treba gledati jer se remeti normalan prirodni balans telesnih tečnosti u organizmu.

Iako je to noramalna pojava dva puta godišnje, ipak, ne dešavaju se uvek totalna pomračenja kao što je bilo ono 11.agusta 1999. godine nad Evropom i bilo vidljivo u izuzetno dugom period, pomeralo se ka Bliskom Istoku I Indiji.

Neka pomračenja posebno utiču loše na tok događaja na državnom i globalnom planu. Npr. brod “Titanik” je potonuo između dva pomračenja Meseca koje je te, 1912. godine bilo 1. aprila i pomračenja Sunca koje je bilo 17.aprila. Titanik je potonuo 15.aprila 1912.

Savezna Republika Jugoslavija  u okviru koje su bile Srbija i Crna Gora proklamovana 27.aprila 1992. Pomračenje  Sunca 1995. godine kada je bio veliki pogrom Srba iz Krajine u okviru operacije “Bljesak” I “Oluja” bilo je 29.aprila samo dva dana od dana državnosti. Kada se pomračenje bilo Sunca ili Meseca dogodi u blizini datuma državnosti neke zemlje, ta država će biti suočena sa ozbiljnim problemima.

Pomračenja Sunca I Meseca su bila početkom I sredinom decembra 1918. godine a Kraljevina Srba i Hrvata je proklamovana 1.decembra 1918. Iako je kralj Aleksandar ubijen mnogo godina kasnije 9.10.1934. pomračenja su se dogodila ne samo oko datuma proglašenja Kraljevine nego i njegovog rođendana ( rođen 16. decembra) i slutila su da bi vladar mogao fizički biti ugrožen kad tad. To se moglo dogoditi bilo kom vladaru da je rođen između 1. I 17. decembra bilo koje godine.

Uoči bombardovanja Jugoslavije 1999. pomračenje Sunca se dogodilo na 27.Vodolije i u širem orbisu je pravilo napet aspekt sa Plutonom ( paklena moć velikih sila)  u horoskopu Jugoslavije ali iako samo Sunce nije bilo u fazi pomračenja previše naglašeno, Mars je bio u Škorpiji ( jaka pozicija oružanih sila )u direktnoj opoziciji sa Suncem u horoskopu Jugoslavije. Sunce simbolizuje vladara tako da je kao izgovor da se Jugoslavija bombarduje dobro poslužila uloga Sunca ( vlada znakom Lava u kome je bio rođen tadašnji predsednik Slobodan Milošević.) Još jedno bombardovanje Jugoslavije bilo je nagovešteno pomračenjem Sunca 27.marta 1941, kada su čuvene demonstracije u Beogradu pod sloganom “Bolje rat nego pakt” izazvale gnev Nemačke i usledilo je bombardovanja Beograda 6.aprila.

Pri analizi horoskopa pomračenja bilo Sunca ili Meseca uvek se gleda pozicija drugih planeta i ona koja je najjača po poziciji u znaku kojim vlada ili u kojem je egzaltirana i jaka, dominiraće preko simbolike onoga na šta se odnosi. Takođe gleda se i kakav aspekt pravi tačka pomračenja Sunca i Meseca sa prenatalnom tačkom pomračenja u horoskopu pojedinca.

Pomračenje Sunca je uvek nekako spekatkularno i čak i kada nije vidljivo sa teritorija svih zemalja, što i nije moguće, ono se reflektuje na svačiji horoskop.

Pomračenje Sunca tokom 2014-  29. aprila biće vidljivo sa  Indijskog okena,a Australije.Drugo pomračenje Sunca 23.oktobra biće vidljivo sa

severnog Pacifika,  iz Severne Amerike, iz Mekska i  Istočne Rusije.

Na istom stepenu Bika ( u aprilu) tj. Škorpije ( u oktobru) bila su pomračenja Sunca  1976. I 1995. godine. Dan, dva razlike od datuma na kojima će se dogoditi pomračenja Sunca bila su  1930, 1949,1957.godine dok je pomračenje Meseca biti u Ovnu 15. aprila i u znaku  Vagi 8. oktobra na stepen dva razlike od onog na kome se nalazilo 1930., 1949.,1968.,1987. i 1995.

Šta donose pomračenja zodijačkim znacima znacima

OVAN (21.3.- 20.4.)     

15.april– Naglasak na astrološkom polju partnerskih odnosa, Ovovi preispituju svoju ulogu u vezi, postavljaju i sebi i partneru nemoguće uslove da bi veza funkcionisala. Prividno su popustljivi, u stvari prilično konfuzni.

29.april-  Veliki poslovni izazov u vidu ponude da se uđe u neku trgovinsku transakciju sa strancima. Izbeći veće ulaganje novca i veće troškove.

8.oktobar- Ljubavni problemi su u prvom planu, možete se zaljubiti u nekog ko nije slobodan, u osobu koja ima veze sa inostranstvom i sa kojom bi veza mogla biti veoma komplikovana.

23.oktobar – Sklonost ka tajnim vezama ili nekim tajnim poslovima može biti predmet raznih priča u društvu. Ako ste rođeni krajem znaka budite oprezni u radu sa Lavom, Rakom i Škorpijom.


 

BIK (21.4.-21.5.)

15.april – Tražite način kako da izgladite odnose na poslu, ovaj segment vašeg života može biti uzdrman zbog intriga koje prave žele u vašoj firmi.

29.april-  Potreba za ličnom afirmacijom dovodi i fizičkog iscrpljivanja. Inspiracija za umetnički rad, problemi u rođačkim odnosima, nervna prenadraženost.

8.oktobar – Budite realni po pitanju onoga što je moguće u okviru sadašnjeg radnog mesta. Moguće je honorarni posao uz podršku Blizanaca Device ili na preporuku jedne Škorpije.

23.oktobar – Rođeni u prvoj dekati znaka posebno su osetljivi na sve što se u javnosti o njima priča. Emotivni život može biti povod za stres i manje nesuglasice zbog mešanja rođaka i familije u vaš život.


BLIZANCI (22.5.- 21.6.)

15.april- Ljubavna dilema, konfuzija, odluke se donose u afektu, moguča nova veza, planiranje braka, uvećanja porodice, prenaglašene emocije.

29.april- Mogućnost ulaska u tajnu vezu ili u nedovoljno jasan finansijski aranžman koji može biti kasnije povod neprilikama.

8.oktobar – Romantično ste raspoloženi prema nekom sa kim imate dobru komunikaciju ali niste svesni da neko podriva vašu vezu, moguće neko pokušava da osvoji naklnost vašeg partnera.

23.oktobar – Očekujete da vas neko pozove i da vam ponudi dobro plaćen posao. Nemojte se cenjkati nego prihvatite sve što vam je ponude, bićete zadovoljni .RAK (21.6. – 22.7.)  

15.april – Veliki napor se ulaže u stabilizaciju statusa na poslu, inostranstvo igra veliku ulogu u nalaženju pravih rešenja. Neko širi o vama neistine.

29.april – Treba izbeći lakomisleno prihvatanje poslovne ponude od Jarca, Lava, Blizanaca ili Device čak i ako sve izgleda zakonski ispravno.

8.oktobar – Bavite se probleima koji imaju veze sa porodicom i domom, pokušavate da budete fer prema svima ali malo ko ima sluha za vaše predloge i ponude.

23.oktobar – Sa Lavom teško nalazite zajednički jezik naročito ako se radi o kolegi. Ljubavni odnosi mogu biti komplikovani što ste duže u vezi ili ako partner očekuje da donesete neku važnu odluku u vezi sa vama dvoma.


LAV (23.7.-22.8.) 

15.april – Moraju da se revidiraju planovi u vezi sa inostranstvom, studenti neće imati dobru koncentraciju, naglašene nerealne ambicije.

29.april – Strepite da bi neko mogao da vam napravi spletku na poslu i da biste mogli biti povod za neke priče koje nisu tačne. Vaš ego je prilično uzdrman.

8.oktobar – Povoljan dan za umetnike ali trema može biti loš saveznik. Srepmni ste da uđete u novu vezu sa jednom Vagom, Lavom ili Bikom.

23.oktobar – Očekujete da se situacija u porodici okrene u vašu koriste, da nazjzad nađete nek svoj kutak ili da rešite pitanje stambenog prostora. Nije momenta za ulaganje novca u nekretnine.


DEVICA (23.8. – 22.9.)            

15.april- Mogućnost nepotrebnih troškova, loš proračun ili sklapanje posla u to vreme ne donosi satisfakciju.

29.april- Poslovi sa strancima su za vas veliki izazov ali vi ste neodlučni i ne treba da donosite odluke u afektu ni u kom slučaju, naročito ne kada je u pitanju emotivni život.

8.oktobar –  Mogući poveći izdaci ili planiranje posla za koji niste sigurni da li će se isplatiti. Spremni ste da rizikujete ili zbog velikodušnosti pravite sebi štetu. Sa Ovnom i Vagom budite oprezni u radu.

23.oktobar –  Pazite se u vožnji, ne kupujete automobil, čuvajte stvari od vrednosti, posebno lična dokumenta. Ne uzimajte kredit, ne pozajmljujete novac.VAGA (23.9. – 22.10.)    

15.april – Nepotrebno zatezanje odnosa u partnerskim vezama, nemogućnost da se tolerišu propusti partnera, bilo poslovnog ili ljubavnog, velika doza svojeglavosti postaje kontraproduktivna.

29.april- Mogući poveći izdaci, potpuno neplanirano. Ne ulazite u zajednički biznis ni sa kim, ma šta vam obećavao. Sa Lavom, Rakom i Blizancima taktizirajte.

8.oktobar – Egzaltirani ste i spremni da uradite nešto što je protivno vašim interesima.Ako ste mladi, imate potrebu za osamostavljivajem, mnogi to ne razumeju. Moguća rasprava u domu.

23.oktobar – Pravite velike troškove ili se pnašate svojeglavo na svoju štetu. Putovanje u inostranstvo ne donosi očekivanu satisfakciju. 

 


ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.).

15.april – Moguće ulaganje novca u neki rizičan poduhvat pod uticajem Vodolije, Lava ili Raka. Nepotrebno nerviranje u vezi sa poslom.

29.april – Pokušavate da poslovnom partneru nametnete svoj stil rada, posebno Raku, Biku ili Lavu. Odustanite od sklapanja aranžmana.

8.oktobar – Uvereni ste da vam neko pravi probleme s ciljem da vas destabilizuje. Imate osećaj da imate na sve strane neprijatelje.

23.oktobar – Spremni ste da se maksimalno angažujete na novom projektu ali strepite od mogućih opstrukcija. Nije dobar period da se fizički preterano naprežete.STRELAC (21.11.- 21.12.)

15.april – Potreba za isticanjem u javnosti, sticanjem priznanja, nove poslovne šanse o kojima treba dobro razmisliti. Izbeći polemiku  u javnosti.

29.april-  S razlogom ste nepoverljivi i to se pokazuje kao dobro po vas jer bi neko mogao da vam napravi intrigu ili neku štetu na poslu,čak i ako nisu loše namere u pitanju.

8.oktobar – Dajete materijal javnosti da pričaju o vama. Moguća je ponuda za rad u inostranstvu ali nemojte još uvek donositi bilo kakve odluke, naročito ne u afektu.

23.oktobar – Spremni ste da se borite za svoja prava, naročito ako mislite da vam je na neki način napraveljena šteta, čak i po osnovu intelektualne svojine.


JARAC ( 22.12.-20.1.)           

15.april – Iscrpljivanje u vezi sa karijerom, ulaganje velikog napora da bi se o roku postigao cilj. Porodične razmirice ili donošenje važnih odluka u afektu.

29.april – Dobro se osećate u društvu osoba koje su entuzijasti ali pazite da vam neko ne nametne neku novu obavezu koju nećete moći lako da ispunite.  Mogući dobici u igrama na sreću.

8.oktobar – Porodica vas opterećuje nemogućim zahtevima i vi pokušavate da balansirate između onoga što vi smatrate da je ispravno i što drugi pokušavaju da vam nametnu kao svoj stav. Kriza u karijeri.

23.oktobar – Neko od prijatelja će vas izneveriti ili će očekivati da mu rešite priobleme. Niste spremni da ustupke iako ste po nekim pitanijma preterano darežljlivi i pomalo naivni.VODOLIJA ( 21.1.-19.2.)        

15.april – Poslovi sa strancima se odlažu, osećanje da biste mogli biti prevareni, sumnje u iskrenost prijatelja i saradnika. Žene prave intrige na poslu.

29.april – Poslovi sa nekretninama za vas su veliki izazov ali period nije povoljan za bilo kupovinu ili prodaju stana. U porodici vlada tenzija zbog potrebe Lava. Blizanaca ili Raka da drugima nametne svoje želje.

8.oktobar – Osećate veliku potrebu za promenom u karijeri možda i za odlaskom na put. Odlazak u inostrasntvo može se komplikovati. Nije momenat za ulazak u brak.

23.oktobar – Niste spremni da se previše angažujete na poslu koji ne pruža veliku perspektivu za napredovanje. Neko može dobiti unapređenje koje je trebalo da pripadne vama.


RIBE (20.2.- 20.3.) 

15.april – Ljubomora, rasprave i nemogućnost kontrole emocija ali i troškova. Imate potrebu da imate uvid u sve što se dešava na finansijskom planu, rasprave sa ljubavnim partnerom.

29.april – Pazite šta kome pričate i šta izjavljujete, neko može izvrnuti vaše reči i vi ćete biti u nezgodnoj situaciji. Pazite se na putu, naročito ako ste vozač.

8.oktobar – Finansijske transakcije mogu biti veoma rizične, naročito u vezi sa nekretninama. Nemojte se zamerati kolegama zbog novca. Planirate privatan biznis koji može biti veoma rizičan.

23.oktobar – Poslovi sa strancima se odlažu, nešto se ne odvija po planu. Trudite se da ispravite nešto što smatrate velikom nepravdom.


 

J.Holclajtner

http://space.stackexchange.com/