Venerin prelazak ispred Sunca jednom u 105 godina

POMRACENJE VENERE

Jednom u 105 godina a u rasponu od osam godina ( poslednji put se dogodio 2004. godine) Venera napravi takav položaj pri tranzitu u odnosu na Sunce da zakloni deo Sunčevog diska. Rano ujutru 6.juna ovaj fenomen će moći da se vidi putem teleskopa u vidu kružića koji prelazi preko Sunčevog diska pa se tako dobija utisak kao da je deo Sunca pomračila Venera.Kao i kod svakog pomračenja fenomen ne treba gledati golim okom a inače će pojava  trajati šest sati.U stvari Venera će se naći u pralelu sa Zemljom i Suncem. Pri tom je Venera u retrogradnom hodu što daje posebnu simboliku ovoj pojavi.

Pojava će se videti 5.juna uveče sa teritorije Severne i Centralne Amerike na Dalekom istoku, zapdnom Pacifiku dok će stanovnici Evrope, Bliskog istoka i južne Azije moći da vide fenomen tokom izlaska Sunca 6.juna.
Uticaj ovog fenomena osećaće se sve dok sledeće godine Venera ne bude na istom stepenu na kome će se nalaziti 6. juna a to će biti 22.maja 2013.godine.

Svaki znak će to “pomračenje” Sunca od strane Venere osetiti drugačije.

Uticaj na zodijačke znakeOVAN (21.3
.- 20.4.)  

Mars, vladalac vašeg znaka u napetom aspektu, u egzaktnom kvadratu sa Venerom i Suncem zbog čega će dinamični odnosi sa poslovnim i ljubavnim partnerima biti veoma izraženi i postoji realna opasnost da preterate u onome što zahtevate od onih na koje ste upućeni kako kolega tako i ljubavnog partnera. Slobodni Ovnovi će biti skloni flertu i paralelnim vezama bez mnogo želje da se zaista zadrže na jednom partneru.


 


BIK (21.4.-21.5.) 

Kako je Venera vladalac vašeg znaka ona u ovoj poziciji donosi mnogo nejasnoća na poslovnom planu.Mnogobrojne mogućnosti biće pred vama ali se može desiti da nijednu ne iskoristite ili bar da to ne učinite na najbolji način za vas. Potrudite se da više energije konstruktivno posvećujete onom poslu za koji ste najtalentovaniji, isplatiće vam se. U ljubavi ćete biti prilično konfuzni i posesivni.


 


BLIZANCI (22.5.- 21.6.)        

Do „pomračenja“ Sunca dolazi u vašem znaku zbog čega ćete vi biti jedan od onih znakova koji će najviše osetiti ovu pojavu, prvenstveno na intimnom planu. Kao vladalac vaše astrološke kuće intuicije i ljubavi, možete pomisliti da ste na pravom putu da napravite dobar potez, naročito ako želite da pokažete partneru koliko ste superiorni. Na duži rok to vam se može vratiti kao bumerang. Razmislite da li je superiornost ono što vam je potrebno.


 

RAK (21.6. – 22.7.) 

Ova pojava koja uključuje Veneru, planetu ljubavi, koja ima velikog uticaja na vaš znak, u astrološkoj kući tajni i parapsiholoških sposobnosti, talenata, čini vas osobom koja je jedna od najuticajnijih u svojoj profesiji, naravno kada koristite svoje šesto čulo. Ipak, moguće da ćete povremeno biti previše poneti negativnim emocijama i da ćete imati želju da se nekom pomalo i „osvetite“ što se nikako neće dobro odraziti na vaš odnos kako sa rodbinom tako i sa prijateljima.


 


LAV (23.7.-22.8.) 

Sunce, vladalac,vašeg znaka, „pomračeno“ od strane Venere može doneti priličnu nesmotrenost u odnosima sa onima na koje bi trebalo da budete upućeni kako u radu tako i u privanom životu. Možete zbog svoje nesmotrenosti pogoršati odnose sa osobama sa kojima biste uz malo takta mogli da ostvarite dobru komunikaciju. Društveni odnosi takođe mogu biti za vas problem jer ćete na momente imati potrebu da se povlačite u sebe ili da se raspravljate oko nebitnih pitanja.


 

DEVICA (23.8. – 22.9.)

Pojava „pomračenja“ Sunca od strane Venere dešava se u vašoj astrološkoj kući karijere što će vam doneti velike obaveze sa kojima u sledećih godinu dana pitanje da li ćet imati vremena da izađete nakraj. Trudićete se da budete što je moguće efikasniji ali mnogo toga će se dešavati što će vam izmicati kontroli. San o nekoj velikoj zaradi moguć je ako budete realizovali posao sa strancima. Porodični odnosi biće često prilično komplikovani a tema za rasprave može biti novac.


 


VAGA (23.9. – 22.10.)       

Venera vlada vašim znakom i astrološkom kućom posla zbog čega bi vaša reputacija mogla biti dovedena u pitanje ili ćete imati mnogo posla koji će vam zadavati prilične probleme. Komunikacija sa ženama neće uvek biti zadovoljavajuća. Moraćete da taktizirate sa Ribama, Bikom, Vagom, Rakom i to na vas može delovati iscrpljujuće. U ljubavi se možete osećati zanemarnim, moguće da će vam nedostajati partnerova pažnja. Nemojte usamljenost rešavati ulazeći u kratkotrajne veze koje vas ne usrećuju.


 

ŠKORIIJA (23.10.- 22.11.)

Sunce vladalac astrološke kuće karijere u fazi „pomračenja“ od strane Venere, planeta koja vlada astrološkom kućom partnerskih odnosa ali i tajnih neprijtalja.Moraćete da otvorite četvore oči jer nećete biti načisto ko vam šta želi i ko ima kakve namere prema vama. Ipak,mnogi od vas će se nesmotreno upustiti u tajnu vezu koja može biti povod skandalu. Mogući su poveći dobici iz nekih tajnih izvora, od nasledstva ili preko partnerskih odnosa. Naplatićete nešto što vam duguju.


 


STRELAC (21.11.- 21.12.)

U astrološkoj kući partnerskih odnosa ova pojava doprinosi još većem nepoverenju u saradnike, posebno u poslovne partnere ali vam takođe donosi i prilično nespokojstvo kada je u pitanju ljubavni život. Možete biti skloni afektivnom ponašanju, možete raskidati i miriti se sa stalnim partnerom ili se možete nesmotreno upustiti u vezu sa nekim ko vam nije naročito značajan a zatim će vam biti teško da tu vezu raskinete.


 

JARAC ( 22.12.-20.1)

„Napadnuto“je vaše astrološko polje svakodnevnih aktivnosti, hroničnih bolesti i vaših neprijatelja. Jednom rečju imaćete utisak da vam mnogi s razlogom zagorčavaju život ali i da se mnogo toga zaverilo protiv vas. Vi imate tajno oružje kojim ćete uspeti da nagovorite one koji vam se „opiru“ da učine onako kako vi želite. U ljubavi ćete biti prilično zahtevni i netolerantni zbog čega će okolina ili stalni partner reagovati distanciranjem od vas.


 

VODOLIJA ( 21.1.-19.2.) 

U astrološkoj kući kreativnosti i ljubavi Venera u pojavi „pomračenog“Sunca može vas učiniti preterano sigurnim u sebe. Bićete spremni da uđete u vezu koja možda neće imati perspektivu ali vi nećete sebi dopustiti da vas bilo šta pokoleba, ono što želite, dobićete.Pazite da ne bude preskupo čak i za vas koji ste sigurni u sebe. U sferi emocija dobro sebe preispitajte, nemojte donositi odluke u afketu ili ruikovođeni željom za „slatkom“ osvetom.


 


RIBE (20.2.- 20.3.)
   

Pitanje nekretnina i stalnog radnog odnosa ili nalaženje odgovarajućeg radnog mesta biće ono što će vam biti na neki način prioritetno ali možda i pomalo opterećujuće za vaše finansije. Ako nameravate da zapčnete samostalan posao, bićete u stalnom strahu da li će vam se isplatiti. Dobro razmislite pre nego što se odlučite za kupoprodaju nekretnina. U ljubai možete biti previše nesigurni u sebe i ako ste mladi, oslanjaćete se više na pomoć porodice nego na partnera. Slobodne Ribe mogu ući u vezu sa nekim za koga neće biti sigurne da li je slobdan.


Jasminka Holclajtner

photo copyright by

http://vanillapple.deviantart.com/