Uporedni horoskop kao pokazatelj uspešnog ljubavnog života

Facebooktwitterpinterest

Kada želite da saznate da li ste kompatibilni sa nekom osobom koja vam se dopada, ili, da li biste bili srećni sa njom u vezi ili braku, nemojte se oslanjati na standardno mišljenje o podeli znakova i njihovom slaganju po sistemu vladavine elemenata tj. vatreni (Ovan, Lav Strelac) se slažu sa vatrenim, i vzdušnim (Blizanci, Vaga, Vodolija), zemljani (Bik, Devica, Jarac) sa vodenim (Rak, Škorpija, Ribe), jer se to često u praksi pokaže kao pogrešno ili nedovoljan faktor sa stanovišta astrološke analize da bi se izveo zaključak da li su dvoje rođeni jedno za drugo. Bolje se potrudite da saznate gde se nalaze tzv. planete ljubavi i vašem ličnom horoskopu, ili pokušajte da dođete do tzv. uporednog horoskopa vas i vašeg partnera, bilo preko raznih programa kojih ima bezbroj na internetu ili preko prijatelja koji umeju da izrade natalne karte. Tzv. plante ljubavi su: Mesec – nežnost, promenljivost osećanja, potreba za nežnošću, sigurnošću. Venera – pozitivne emocije, potreba za ljubavlju, uživanjem, Sunce i Mars su simboli seksualne energije, baš kao i Pluton, koji je istovremeno i planeta zla ali i harizme, dok su Merkur i Jupiter planete koje ukazuju na kvalitet slaganja na mentalnom i duhovnom planu. Satrun deluje inhibirajuće i ukazuje u horoskopu ko vas u nečemu ometa, sputava i ne pruža vam dovoljno ljubavi. Uran može doneti burne strasti i raskide, razvod a pozicija Neptuna pokazuje prema kome gajiete romantična osećanja na osnovu znaka u kome se nalazi i aspektima koje obrazuje sa drugim romantičnim planetama, naročito sa Venerom i Mesecom.

Postoje tri vrste uporednog horoskopa tzv. composite – tj. zajednički horoskop kada se nađe središnja tačka između vašeg i partnerovog Sunca, Meseca. Venere i svih ostalih planeta, kao i središnja tačka između vaših podznaka i dobije se sasvim nov horoskop koji govori kakvi ste vas dvoje kao par. Druga, vrlo popularna vrsta analiziranja uporednih horoskopa je je tzv. sinastrija – kada se planete jednog partnera ucrtaju van kruga natalne karte drugog, i vrši se analiza pozicije planeta, koja pokazuje kakve aspekte tzv. ljubavne planete međusobono obrazuju, da li slute na trajnu vezu, raskid, ko na koga kako utiče i šta jedno od drugog mogu očekivati. Dejvison sistem uporednog horoskopa je vrsta horoskopa, koji predstavlja središnju tačku u prostoru i vremenu između vašeg rođendana i rođendana partnera, što je naročito interesantno za one koji su rođeni u različitim gradovima. On poput zajedničkog tj. composite horoskopa pokazuje šta vas dvoje predstavljate kao par, kako se ponašate, šta osećate kada ste skupa, čemu težite a podznak tog horoskopa kao i sve druge planete padaju u neke sasvim druge znake nego u vašem ili partnerovom horoskopu.

U principu muškarcu će se uvek dopasti žena rođena u znaku ili podznaku u kome se nalaze njegov Mesec i Venera, koji simbolizuju tip idealne žene za njega, ili koja je rođena u znaku u koji pada njegov podznak, kao i u znaku koji je nasuprot podznaku. Napr. ako je muškarac rođen u znaku Device sa podznakom u Biku, njemu se može dopasti žena rođena u znaku Riba – nasuprot Devici, ili Škorpija – nasuprot Biku, a ako ima Veneru u Lavu a Mesec u Jarcu može očekivati da će mu se predstavnice ovih znakova kad tad dopasti. Znak u koji pada muškarčev Mars i njegovo Sunce (uvek znak u kome je rođen) su znaci preko kojih on najlakše iskazuje svoj muški ego, tako da ako se radi o muškarcu koji ima obe planete u istom znaku, on je vrlo dominantan, što se posebno odnosi na Ovna sa Marsom u ovom znaku, i ako vam se takav neko svidi dobro razmisltie da li ćete moći da ispuntie njegove kriterijume jer je vrlo zahtevan. Kod žena je obrnuto. Ona traži muškarca u znaku ili podznaku u koji pada njeno Sunce ili Mars, simboli muške energije, muškarca, predstavljaju tip muškarca koji se njoj dopada kao i osobu rođenu u znaku koji se nalazi nasuprot njenom podznaku, a sebe kao ženu doživeće u najlepšem svetlu u društvu osobe, rođene u znaku u kojoj (kome) se nalaze njen Mesec ili Venera.

Ne moraju se upoređivati samo horoskopi dveju osoba, već se može napraviti horoskop venčanja, početka veze i uporediti sa horoskopom osoba koje stupaju u taj brak. Iz takvih analiza dolazi se do zaključka kako će se svako od njih dvoje ponašati u tom braku, da li će se ispuniti njihova očekivanja i koliko će biti spremni da pruže partneru ljubavi, koliko će tražiti ili očekivati zauzvrat.

Ako se u uzajamnim horoskopima bilo koje vrste na ključnim mestima pojave asteroidi Karma, Amor, Eros, naročito u blizini tvz. planeta ljubavi Venere, Meseca, Marsa, možete biti sigurni da će veza biti vrlo uzbudljiva.

J.Holclajtner

Facebooktwitterpinterest