Horarna astrologija – Horoskop događaja

Kao što je osoba rođena određenog dana u određeno vreme i u određenom mestu, što predstavlja podatke koji se uzimaju kao relevantni za izradu horoskopa, tako i svaki događaj ( početak zaposlenja, diplomiranje, venčanje, ljubavni susret) pada u tačno određeno vreme i na određenom mestu. U astrologiji je uobičajeno da se rade ne samo horoskopi pojedinaca već i horoskopi događaja da bi se sagledao planetarni uticaj i tako došlo do zaključka kakve su šanse na poslu nekome ko se zaposlio baš na određen dan, ili kakav će brak biti mladencima, da li će prvi ljubavni sastanak biti i poslednji. Stručan astrološki naziv za horoskop događaja je horani horoskop ali je naziv horarna astrolgoija mnogo širi. Naime, moguće je uraditi horoskop za svaki momenat, svaki dan, sat i minut u toku dana, ali neko se može zapitati čemu sve to ?  Npr. neko želi da sazna da li će dobiti posao i tog momenta pogleda na sat i zapiše tačno vreme. Pozove astrologa i zamoli ga da mu pogleda kakvi su aspekti planeta unutar horoskopa, sa tim satom i minutom i tako dobijeni horoskop predstavlja odgovor na pitanje. Npr. osoba je konkurisala za rad u medijima i podznak takvog horoskopa padne u znak Blizanaca, Lava, Vage, Strelca ili Vodolije, može očekivati da bi ishod mogao biti povoljan. U tom slučaju podznak predstavlja pitaoca, kao što se pri gledanju u karte odredi karta koja je signifikator pitaoca, tj. onoga kome se karte otvaraju. Ma kakav da je natalni horoskop i natalni podznak pojedinca, odgovor na pitanje dobiće preko horarnog horoskopa. Ako pri tom postoji slaganje između natalnog horoskopa i horarnog, utoliko pre postoje šanse da ishod bude dobar. U navedenom slučaju očekivanog posla u medijima, ako se u horanom horoskopu u prvoj astrološkoj kući koja simbolizuje pitaoca, nađu Merkur – mediji, Sunce – slava, Mesec – popularnost, Venera – omiljenost, Jupiter – slavu, moguć je veliki uspeh preko rada u medijima, utoliko pre ako je to naglašeno i u natalnom horoskopu.

Ukoliko je podznak npr. u Devici ili Ribama može se pretpostaviti da će osoba u tom slučaju ( zaposlenja u medijama) biti u podređenom položaju i da će biti suočena sa raznim teškoćama  na nivou kolegijalnih odnosa. Kada podznak u horaru pada u znak Ovna pretpostavlja se da će se pitalac postaviti aktivno u vezi sa tim pitanjem, čak horar i upućuje na to, da bi trebalo, ukoliko želi povoljan ishod situacije da bude aktivan, dinamičan i da preuzme inicijativu.

Podznak u Biku nagoveštava dobru materijalnu situaciju koja se može izvući iz te situacije ali i  je potrebno i strpljenje, podznak u Blizancima je predznak raznih promena bilo vremena u koje se očekuje pozitivno rešenje, mogućnost raznih novih kontakata i poznanstava preko tog posla, dok podznak u Raku znači da će pomoć pružiti osoba bliska domu ili neko ko je iskusan, dobronameran i da će se verovatno na tom radnom mestu ostati duže. Podznak horarnog horoskopa u Biku, Raku i Devici je posebno dobar kada se postavlja pitanja u vezi sa radom u privatnom sektoru a u Vagi i Jarcu, Vodoliji kada je u pitanju državna služba, dok oni koji žele odgovor u vezi sa novcem mogu očekivati dobar ishod situacije ako im podznak padne u znak Bika, Raka, Škorpiju. Kada podznak horara padne u znak Lava to je nagoveštaj da će neke srećne okolnosti ići naruku pitaocu a posebno je povoljno kada pitanje postavi mlada osoba ili ako se radi o poslu u domenu sporta, medija, umetnosti.

Podznak u Devici nagoveštava mogućnost čestih premeštaja na neko manje povoljno radno mesto ili na sukobe sa kolegama, podznak u Vagi sugerira pitaocu da treba da bude strpljiv, uporan i da se postavlja diplomatski. Kada podznak horara padne u Škorpiju, osoba dobrog materijalnog stanja iz finansijskih krugova bi mogla biti potencijalno neko ko bi mogao pomoći da se dođe do cilja, a podznak u Strelcu nagoveštava da pitalac treba da bude optmista ukoliko nastupe neke male teškoće ali i da može očekivati povoljan ishod, posebno ako se zauzme neko od starijih rođaka, prijatelj porodice koji je pravnik, profesor ili osoba od ugleda. Podznak horara u Jarcu nagoveštava pomoć uticajne osobe na položaju, političara ili nekoga ko bi mogao biti i te kako važan kod donošenja odluka u vezi sa poslom dok podznak u Vodoliji govori o pomoći prijatelja i to moguće nekoga ko ima veze sa marketinškim kućama, medijima ili je poznat u širokim društvenim krugovima. Podznak u Ribama nije tako povoljan, nagoveštava čekanje, odlaganje ili moguć brzi gubitak posla i ako do zaposlenja dođe.

Osim važnosti podznaka, vrlo je važno gde se, u kom znaku i u kojoj astrološkoj kući horara nalazi vladalac horoskopa. Ako je vladalac u nekom od povoljnih znakova za njega, npr. kada se postavi pitanje u vezi sa ljubavlju, ako je u pitanju Venera i to u Biku, u Vagi u konjukciji sa Marsom, može se očekivati vrlo burna i strastvena veza. U pogledu ljubavi podznak u Ovnu, Lavu, Škorpiji nagoveštava strastvenu vezu a u Biku, Devici, Vagi i Jarcu, mogućnost braka i dugotrajne veze dok u Vodoliji, Ribama ili Strelcu moguće česte rastanke. Podznak horarnog horoskopa u Blizancima nagoveštava paralelnu vezu. Ukoliko se dobije nepovoljan odgovor ne treba se obeshrabriti. Naime, treba sačekati izvesno vreme, možda i nekoliko dana pa postaviti ponovo pitanje i na isti način potražiti odgovor od astrologa. To konkretno znači da se možda i drugačije formuliše pitanje ali ne treba tražiti od astrologa da predvidi najbolje moguće vreme kada pitanje treba postaviti, jer je ovakva vrsta traženja odgovora upravo tačna zbog spontanosti momenta u kome se pitanje postavlja.

Druga vrsta horara je određivanje povoljnog datuma za otvaranje firme, stupanje u brak i sl. Tada treba unapred odrediti kada su povoljni momenti, ali mnogi se pitaju, šta npr. ako najpovoljinije vreme padne u neko doba dana kada je to neprirodno ili nemoguće npr. u 2 h noću. Sigurno se niko neće tada venčati ili otovoriti radnju. U tom slučaju se sačeka najmanje mesec ili dva, ili se nađe neki drugi relativno povoljan sat, ako je konkretan dan u pitanju.

Nikada se ne može dobiti savršen odgovor tj. savršen horar kao što i ne postoji ni savršen natalni horoskop, ali je vrlo važno da planete koje simbolizuju segment života na koji se pitanje odnosi budu dobro raspoređene po astrološkim kućama i znacima u tom slučaju se može očekivati relativno povoljan ishod. Nikada ne treba zaključivati brak npr. kada je Mesec u Jarcu, ili ići na operaciju ako je pun Mesec u Raku, Ribama, Biku.

Traženje nestalih osoba pomoću horarne astrologije

Vrsta horara je i npr. kada se traga za nestalom osobom, pravljenje horoskopa tačno za poslednji momenat kada ju je neko video ukoliko se seća, ili kada je napustila dom. Preko sibmolike znakova koji su smešteni u određene astrološke kuće može se naslutiti gde bi se osoba mogla nalaziti, da li je otišla dobrovoljno, da li je u pitanju otmica ili nasilje, ubistvo ili nešto drugo. Takođe može se uraditi nekoliko horara tj. horoskopa događaja. Horoskop za momenat nestanka i horoskop za momenat kada je postavljeno pitanje astrologu. Ako se neki elementi ponavljaju preko simbolike planeta koji obrazuju određene aspekte izvlači se koliko toliko validan zaključak.

Upoređujuću horar sa natalnim horoskopom dobijaju se izuzetno interesantni zaključci kao što je npr. kod upoređenja horara venčanja i svakog pojedinačnog partnera. Ako se partneri ne slažu pogleda se iz uporednih horoskopa venčanja i partnera šta kome smeta kod onog drugog, gde je uzrok razmiricama i da li se neko treći meša u vezu.

Mnogi se pitaju čemu raditi horar za događaj koji se već dogodio i ne može se ništa izmeniti. Naravno da može. Bračni par koji ima brojne razmirice a ne želi da se razvede može da odredi uz pomoć horara npr. crkveno venčanje  ili proslavu godišnjice sa satom koji je najpogodniji da bi sledeća „bračna „ godina bila srećna. Horarni horoskop pokazuje i uzroke nekog događaja, npr. kod otmica ili kod saobraćajnih nesreća, ubistava, nestanaka osoba tačno se može videti ne samo šta se dešava sa osobom, ko je kriv za neku nesreću nego se otkrivaju i ostali „učesnici“, zbog čega horar u velikoj meri služi u traganju za onim nejasnim i nedostajućim detaljima u vezi sa nekim slučajem.
Kada žena postavi pitanje zašto je muž ne voli ili da li će se njihov brak popraviti neretko se pojavi treća osoba u horoskopu horara i to negde skrivena u nekoj astrološkoj kući i „prepoznata“ preko simbolike planeta koja bi mogla označavati suparnicu. Tada se rade dodatni horari. Npr. sačeka se izvesno vreme, može i kratak period pa se postavi pitanje u vezi sa njom i dobije se tačno „slika“ osobe koja ugrožava sreću bračnog para.

Odnos podsvesti i energija koje preovladavaju u određenom momentu

Horarna astrlogija predstavlja u stvari vezu između podsvesti pitaoca i trenutne planetarne konfiguracije, oslikava i njene emocije i njen stav u tom momentu. To je najsličniji metod kao onaj kada se traži odgovor preko Tarot karata, s tim što je pozicija planeta i aspekti koje one obrazuju mnogo egzaktniji pokazatelj od simbolizma u kartama koji ne terba potcenjivati.

Horar često traže trudnice koje žele da unapred određe porođaj što je prilično škakljivo za astrologa jer tada zaista odlučuje donekle o budućoj sudbini deteta. Naravno, uvek je sve bolje prepustiti prirodi, osim kada je u pitanju carski rez kada astrolog treba da pogleda kada je najpovoljnije da ne bi došlo do komplikacija ni za majku ni za dete. U tom slučaju se uvek naravno „bira“ sudbina deteta, naime bira se najpovoljniji momenat koji će obezbediti detetu ne samo srećan čin rođenja nego i u srećan život. Vrlo je važno ukoliko je moguće odabrati dobar podznak i izbeći da 12. i 8. astrološka kuća budu naglašene, kao i  loša pozicija Marsa, Saturna i Urana.
Horarna astrologija je ne samo astrolgoija dobijanja instant odgovora po principu „voli me, ne voli me“ nego je zanimljiva i zbog mnogo studioznijih analiza koje daju odgovore na koje često ni astrolog ni pitalac nisu spremni. Predstavlja neku vrstu skenera za sve ono što može proisteći iz neke situacije na koju se pitanje odnosi.

Jasminka Holclajtner ( Tekst objavljen u časopisu “Bilje i zdravlje” kompanije “Novosti”)

Copyright by

http://wayneluthi.com/
http://www.uniglobetts.co
m
http://bridalhairstyling.com