Dnevni Astro Zenit Magazin za 25.4.2024.

 

Sunce je na 5.i 6.stepenu Bika ine obrazuje nikakve aspekte sa drugim planetama, omogućavajući vatrenim znacima da budu aktivni i da se aktiviraju u poslu koji bi mogao biti veoma isplativ.

Mesec je još uvek u punom sjaju, oseća se uticaj punog Meseca od 4.aprila i ide od 16.do 28.stepena Škorpija, praveći napet aspekt sa Uranom i Jupiterom u Biku, donoćeći mogućnost nalaženja nekog novog rešenja za finansijski problem.

Merkur, planeta komunikacije u Ovnu na 15.stepnu kreće direktnim hodom i donosi neke nove mogučnosti vatrenim znacima u vezi sa pregovorima oko novog posla.

Venera, planeta emocija i novca, blagostanja, na 25.stepenu Ovna ne obrazuje nikakve aspekte osim u večernjim satima u širem orbisu sa Plutonom na početku Vodolije i sa Mesecom u Škorpiji i može doneti raspravu između žena, posebno u zemljanim i vodenim znacima.

Mars, planeta akcije na 26.stešemi Riba u dobrom aspektu sa Uranom i Jupiterom donosi mogućnost uvećanja prihoda vodenim i zemljanim znacima ali konjunkcija sa Neptunom može mnoge dovesti u zabludu u pogledu onog što planiraju.

Saturn, planeta restrikcije i odgovornosti na 15.Riba u večernjim satima pravi dobre aspekte sa Jupiterom u Biku i u prepodnevnim satima sa Mesecom u u Škorpiji zbog čega bi neka veoma ozbiljna i stabilna osoba mogla da bude od koristi kod donošenja važnih odluka u vezi sa finansijama.


Asteroidi

Gold- u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom u Ovnu

Amor- 1. Bika- Napet aspekt sa Plutonom na početku Vodolije- mogućnost ljubomornih scena.

Karma- 15.Bika- dobar aspekt sa Wisdom ( mudrost) i Juno u Devici, daje šansu za nove susrete sa vrednim i mudrim osobama.

Pandora-29.Bika – Opozicija sa Mesecom u večernjim satima donosi raspravu uvezi sa novcem. Sumnjičavost i ljubmora, najverovatnije s razlogom.

Eros- 15.Blizanci – Dobro za ljubavne odnose sa vazdušnim znacima

Psyche- 15.Vodolije- Donosi nervozu Vodolijama, napet aspekt sa Karmom u Biku loše utiče na porodične odnose. Moguća romansa sa Blizancima

Palada- 5.Strelca- Omogućava vatrenim znacima iz prve dekade da se izbore za svoj status u okviru strane firme.

Cerec-20.Jarca- Dobar aspekt sa Jupiterom i Uranom omgućava rođenima u poslednjoj dekadi Jarca i Bika da sklope dobre poslove ili da ostvare planove u vezi sa ljubavnim životom.

Vesta-9.Raka- Odlična pozicija za donošenje mudrih odluka koje se tiču vlasništa, i nekretnina.

Juno- 6.Device- Dobar aspekt sa Suncem u Biku i sa Wisdom ( mudrost) u Devici omogućava rođenima početkom zemljanih i vodenih znakova da unovče svoja  znanja

Wisdom ( mudrost) –10.Devica- Dobar aspekt sa Suncem u Biku donosi rođenima krajem prve i početkom druge dekade zemljanih i vodenih znakova sposobnost da plasiraju svoje znanje.

Viktoria- 6.Vage. – u dobrom aspektu sa Plutonom, donosi vazdušnim znacima iz prve dekade, mogućnost osećanja satisfakcije kada se radi o finansijjama

Crni Mesec Lilit – 22. Device – moguća romansa između Devica i poslednje dekade i Bikova iz poslednje dekade.


NUMEROLOGIJA

25.4.2024.

2+8=10- Jedinica, Dan dobar za pokretanje novog posla

DVOJKA ( 2+5) bioritmski broj- pokazuje raspoloženje( Mesec + Merkur- pogreba da se priča o emocijama) + Četvorka – Saturn- razgovor sa starijim osobama o emotivnim -problemima

OSMICA – generacijski tj. godišnji broj- energija Marsa- sklonost ka raspravama, ljubmora, opsednutost novcem

JEDINICA – karakter, tj. stav- energičnost i odlučnost- pod uticajem Sunca


 

KINESKI HOROSKOP

Godina Zelenog drvenog Zelenog Zmaja – preduzimljivost, energičnost, ambicija

Mesec Braon zemljanog Zmaja– opsednustost novcem,iscrpljivanje radom, sklonost ka višku težine

Dan Zlatne zemljane Ovce- pokoravanje volji jačih, žene ne bi trebalo da se raspravljaju


 

NA DANAŠNJI DAN – 25.4.2024.

1348.-Osnovan Prag

1346.-Osnovano Oslo

1599.- Rođen Oliver Kromvel, engleski državnik

1644-Poslednji vladar iz dinastie Ming izvršio samoubistvo.

1792.- Ruže de Lil, francuski oficir, komponovao „Marseljezu“ u Strazuru nakon što je Francuska objavila rat Austriji  i u originalu se zvala „Koračnica za vojsku na Rajni) , prvi put su je  pevali dobrovoljci iz Marselja kada su krenuli da se bore protiv savezinka.Od tada je francuska himna.

1843.- Rođena princeza Alis, ćerka kraljice Viktorije, majka dveju princeza udatih za ruske vladare, Aleksandra Feodorovna ( ruska carica), pogubljena od strane boljševika sa kraljem Nikolajem II, ćerkama i sinom jula 1918 i velike vojvotkinje Jelisavete Fodorovne, supruge velikog vojvode Sergeja Aleksandrovića takođe pogubljene istog dana od strane boljševika

1897.- Rođena princeza Meri, ćerka engleskog kralja Džorda VI i kraljice Meri, tetka kraljice Elizabete II

1901.- Njujork posao prva država u SAD u kojoj su se zahtevale automobilske tablice.

1917.- Rođena engleska pevačica Ela Fitzerald

1983.- Svemirski brod Pionir 10 napravio krug van Plutonove orbite.

1940.- Rođen američki glumac Al Paćino.veliki tekst na royalastro.net

1945 Rođen Bjorn Ulvaeus- švedski pevač, kompozitor, član grupe ABBA

1946.-Rođen Vladimir Žirinovski ,  ruski pukovnik, advokat i političar.

1969.- Rođena američka glumica Rene Zelveger

2015.- Preko 9000 žrtava u razornom zemljotresu u Nepalu