Kako se koji znak ponaša na plaži

people_on_the_beach

KAKO IH PREPOZNATI NA PRVI POGLED NA PLAŽI

OVAN

Muškarac Ovan je obično bučan, visok, ponosan na svoj izgled, privlači pažnju, nosi ronilačku opemu, šepuri se u gliseru, ističe bicepse. Ako je intelektualan miran tip, zaklanja se iza tamnih naočara, čita knjigu u hladu, a sve pomno prati šta se dešava oko njega.

Žena Ovan – Ako pripada damskom, glamuroznom tipu Ovna nosi veliki šešir, tamne moderne naočari, seksi kupaći kostim. Gunđa što joj visoke štikle na najmodernijim nanulama upadaju u šljunak. Ukoliko je sportski dečački tip Ovna, odmah uleće u vodu iz koje ne izlazi satima.

BIK

Muškarac Bik nosi pod miškom gomilu nepotrebnih rekvizita, obavezno nešto gricka leškareći u ležaljci i dvoumi se da li da uđe u vodu. Pre završi u kafiću, nego u vodi.

Žena Bik dolazi na plažu sa sveže feniranom kosom, velikim minđušama, velikom modernom torbom i peškirom boje smaragda. Bira hladovinu, liže sladoled od jagode, polagano prilazi vodi, proverava koliko je topla vrhom prstiju, vraća se u ležaljku i ulazi tek iz trećeg pokušaja.

 

BLIZANCI

Muškarac Blizanac – Pevuši dok sluša muziku na mobilnom, klima se dok hoda, ponaša se kao da ne zna gde se našao ni gde je pošao, seda bilo gde, otpliva jednom i odlazi dalje. Ako je u srednjim godinama dolazi sa gomilom novina pod miškom, a onda se upusti u bučan razgovor sa prvim do koga sedne, a novine i ne pogleda.

Žena Blizanac – Odmah se upušta u ćaskanje sa bilo kim, druželjubiva, oko sebe napravi gomilu haosa, razbaca stvari, ne zna gde joj je šta, stalno nešto pretura po torbi. Mobilini zaboravi da uključi ili joj je ispražnjen, a ako joj radi, non stop joj zvoni i sa nekim priča.

RAK 

Muškarac Rak – Mladi Rak uleće pravo u vodu ili leškari pored same vode, svaki čas zaroni i legne na pesak, čak mu ne treba ni prostirka. Raspoložen je i kada je sam i kada je s društvom. Sredovečni Rak nikada ne dolazi sam, obično u društvu partnerke kao da dolazi po kazni, traži pogledom neki kafić gde što pre šmugne da ga ona ni ne vidi.

Žena Rak – Ma u kojim da je godinama, kako vidi vodu njoj se popravi raspoloženje.Vrlo smišljeno bira mesto gde joj je najudobnije, najbolji pogled, najveća hladovina, mora sve da ima na dohvat ruke, ali se uglavnom odmah bućne u vodu i ne izlazi satima. Obavezno nešto gricka ili pije sokove.

LAV

Muškarac Lav – Bira mesto gde će svi da vide kako je dobro građen, bučan je, sve komentariše, organizuje društvene igre, ima bezbroj ideja kako da se osmisli vreme na plaži.Voli dugo da pliva ili da vozi čamac.

Ona – Po svaku cenu privlači pažnju, kikoće se, vesela, gleda da li je primećena u najmodernijem kostimu, sa velikim naušnicama, kosu digne u atraktivnu punđu ili rep koju teatralno pusti da pada niz leđa kada izađe iz vode.

DEVICA

On – I ako je mlad i ako je sredovečan ne obožava vrućinu i pre bi išao na pecanje ili u kafić, nego u gomilu sveta. Nosi minimalno stvari sa sobom, ako je sam, a ako je sa porodicom, ne vidi se od rekvizita, stalno nešto   popravlja na foto aparatu ili mp3 plejeru, uglavnom izbegava da ulazi u vodu.

Ona – Ako je mlada, ponaša se kao da je zalutala na pogrešno mesto, ako nema prijatno društvo, njoj je dosadno. Može danima da sedi na plaži, a da ne uđe u vodu već samo da leškari u hladovini i da nešto čita. Ako je u srednjim godinama smeta joj vrućina, nijedno mesto joj nije potaman, komentariše sve što je nervira.

VAGA

Muškarac Vaga uglavnom i nije na samoj plaži, nego u najotmenijem kafiću posmatra šta se dešava, eventualno se reši i da uđe u vodu. Pomno analizira pripadnice ženskog pola i prilazi im diskretno sa mnogo rafiniranosti.

Žena Vaga gazi po pesku kao po jajima, traži gde je najčistija voda i najčistije mesto gde bi sela. Voli da razgovara sa nepoznatima, ali zadržava potrebnu distancu. Nosi izrazito seksi kupaći kostim u roze boji ili šareni u pastelnim tonovima.

ŠKORPIJA

Muškarac Škorpija uleće u vodu da se rashladi, jer je pre toga obično popio bar tri – četiri krigle piva, pliva daleko, nikoga ne gleda dok se ne otrezni. Često se može videti sa kačketom na nekoj jahti ili u čamcu u društvu, veseo i raspoložen.

Žena Škorpija  pliva dok se ne izmori, na sebi uglavnom ima kostim tamne boje, seksi, ali jednostavan. Odmah je svi primete, jer zrači harizmom, ima atraktivnu firzuru, tašnu i nanule, moguće kostim sa tigrastom šarom.

STRELAC

Muškarac Strelac uglavnom je na nekom čamcu, voze ga drugi ili se šepuri po nekoj palubi otmene jahte. Ima seksi bermude, švrlja pogledom okolo i uživa gledajući zgodne devojke, ma s kim da je.

Žena Strelac pričljiva, puši, pušta muziku, povremeno uđe u vodu, tek reda radi ili satima iz nje ne izlazi, flertuje i koketuje, krajnje bezbedno, sklapa nova prijateljstva, bučna je i simpatična.

JARAC 

Muškarac Jarac sedi, posmatra sve oko sebe namrgođen, ako je gužva, retko ulazi u vodu. U društvu je porodice, najboljeg prijatelja, organizovan i trudi se da mu bude prijatno. Kupuje kuvani kukurz, krofne, sladoled, sve što mu ponude.

Žena Jarac ne podnosi vrućinu, proverava šminku, nosi veliki šešir i tamne naočari da je niko ne bi prepoznao, ponaša se kao zločinac kome su svi za petama. Bira sam kraj plaže gde nema gužve, stoji u plićaku satima, besna što joj je voda hladna, a njoj se pliva.

VODOLIJA 

Muškarac Vodolija – Ako je slobodan, zadovoljno se isteže i leškari na peškiru, a ispod naočara motri na sve oko sebe. Traži pogledom zgodne devojke kojima slobodno prilazi. Ukoliko je s porodicom, jedva izdržava razgovor sa suprugom, decom, sve ga nervira, uglavnom ode daleko da pliva i decu ostavi ženi.

Žena Vodolija isto se ponaša i kada je slobodna i ako ima porodicu. Dolazi sa bučnim društvom, zajedno se kupaju, galame, deluje veselo i razdragano i pokušava da se lepo zabavi. Nije naporna, ali često ne podnosi vrućinu i pije mnogo kafe od koje joj je još gore.

RIBE

Muškarac Riba je tih, ispija neko piće, leškari na peškiru, dolazi kada uglavnom nema nikoga ili rano ujutru da gleda izlazak sunca ili kasno posle podne pri zalasku, često slika ili sluša muziku na mp3 plejeru. Ponekad i uđe u vodu.

Žena Riba obožava da pliva, ode tako daleko da ju je teško pogledom pratiti. Ne voli da komunicira sa okolinom. Vrlo je atraktivna, kakav god da ima kostim, privlači pažnju i svi je primete. Čak i ako ima partnera, nesvesno koketuje sa drugima.

Jasminka Holclajtner

Photo copyright by
http://boracayzoom.com