Šta se saznaje iz dnevnog horoskopa ljubavnih asteroida

Facebooktwitterpinterest

 

night sky

Kada se analizira ljubavni horoskop poenta analize je tranzit Meseca, Venere, Marsa u odnosu na Sunce u zodijačkom znaku. Npr. ako ste rođeni u znaku Bika, planete se analiziraju „kao“ da je trenutno Sunce u Biku uz uvažavanje trenutne pozicije Sunca.

Analiza ljubavnog horoskopa uz uvažavanje ljubavnih asteroida podrazumeva i dodatne elemente horoskopa koji daju sliku o trenutnom psihološkom stanju,željama, očekivanjima, mogućnostima osobe kojoj se horoskop analizira.

U obzir se uzimaju sledeći asteroidi :

Kiron – Nalazi se između Saturna i Urana i kako su ovo dve planete suprotnog dejstva, Saturn koči, ograničava osobu da donese odluku, Uran motiviše da se reaguje ishitreno simbola ovog asteroida se često tumači kao „bolna rana koja ne može da zaceli“ u stvari moglo bi se reći da predstavlja kajanje što se nije postupilo u određenom momentu na način na koji je trebalo i potrebu da se prevaziđe osećanje krivice.

Crni Mesec Lilit –Lilit, postoji kao asteroid ali i kao tzv.Crni Mesec jer je defintivno je potvrđen od strane nekih astrnoma kao drugi Zemljin satelit, tj. Mesec, međutim kako je je retko vidljiv od strane astronoma, dat mu je naziv Crni Mesec. Postoje podaci o njegovom kretanju koji se uglavnom koriste u astrologiji i redovno ucrtavaju u natalne karte. Simbolika prve Adamove žene koju je on odbacio simbol je u svim drevnim kulturama dobre žetve, zaštitnica majki i plodnosti, erotike ali je u nekim kulturama smatrana za ženu demona. Sadašnje tumačenje Lilita od strane astrologa je da simbolizuje žensku intuitivnost i moć zavođenja, najniže instikte, uglavnom predstavlja erotiku ali i moć inače, izraženu preko astrološkog znaka i kuće u kojoj se nalazi u ličnom horoskopu

Lilit – asteroid, sa sličnom ali slabijom simbolikom nego Crni Mesec Lilit.

Ceres – Asteroid koji predstavlja tipičnu ženu u patrijarhalnom smislu, majku i majčinski instikt, zaštitnički instikt kod žene.Kod žena predstavlja potrebu da se promene i budu u skladu sa vremenom ali da ipak ne odustanu od svojih ideala i potreba i potrebu za pravom sadržajnom vezom a kod muškaraca vezivanje za tipičnu ženu u patrijarhalnom smislu reči.

Juno- Asteroid ljubavi, u mitologiji supruga Zevsova ali zavedena i udata za njega radi svog dostojanstva, predstavlja brak, vernost ali i borbu žene za njena prava, za ravnopravan položaj u vezi.Može simbolizovati i osećanje krivice, predstavlja potrebu za kompletnom vezom, snažnu ljubav koja traži isti takav odgovor. bezgranično povrenje, romanitčnu idealizovanu predstavu o ljubavi zbog čega osoba može ostati sama ( u određenim aspektima u ličnom horoskopu)

Vesta- Simbolizuje duhovnost, odricanje od ljubavi ako je potrebno, duhovnu stranu ljubavi, usamljenost, devičanstvo, potrebu za ličnom slobodom i samopoštovanjemm sposobnost  da se kompenzuje na duhovnom planu nesposobnost postizanja zadovoljstva u erotskom životu.

Palada- Najčešće joj se pripisuje mudrost ali je u stvari to asetroid koji kada je ljubav u pitanju pokušava da osobi da i mudru borbenost za ono do čega joj je stalo. Seksualnost nije primarna kod ovog asteroida nego ostvarenje svojih ideala u ljubavi.

Amor – Simbolizuje ljubav, iznenadnu u vidu ljubavnog susreta

Eros– Erotsku moć osobe, ili ertosku moću koju neko drugi ima nad osobom

Kupidon- Ljubavni izazov, zavodničke sposobnosti osobe u čijem znaku se nađe ili nekog ko koristi svoju harizmatičnost da bi nekog osvoji.

Karma – U horoskopu pokazuje neizbežnost, nešto što smatramo da se mora dogoditi ili se događa mimo našeg uticaja.

Lucifer-  Ima dvojako značenje, može u dobrim aspektima značiti drugo lice Venere , jutarnje pojavljivanje ove planete, ljubav i odanost a u lošim aspektima predstavlja đavolsku, demonsku stranu ljubavi.

Angel- Anđeo čuvar, neko ko

Lust – požuda, strast, u horoskopu pokazuje kome ne osoba ne može da odoli.

Psiha – simbolizuje stanje duđe u tom momentu, na duži rok sve dok pravi aspekte sa planetama, pokazuje svojim položajem kakva je psihološka reakcija na događaje, susrete, ljubavne dileme ili probleme.

Conscience ( savest)- šta kod vas izaziva osećanje griže saveti ili u odnosu na šta trenutno imate osećanje da morate da se postavite tako da vas ne grize savest.

Nostalgia- Donosi potrebu za vraćanjem starim ljubavima, sentimentlanost.

Fortuna- svojim položajem pokazuje u okviru znaka i aspekata koje obrazuje sa planetama, u odnosu s kim i pod kojim okolnostima možete se osećati srećnim.

Harmonia – ukazuje u kakvom ambijentu se možete osećati smirenim, uz koga možete ostvariti harmoničan odnos

 

photo copyright by . www.wallpapers.com

Facebooktwitterpinterest