Horoskop pokazuje kada ćete se zaljubiti

2010-08-02-embrace  

Iz anailze natalnog i solarnog ( horoskop od godine do godine) može se ne samo predvideti da li ćete se zaljubiti nego i kakav će biti kvalitet veze. One godne kada iznad preve astrološke kuće ličnosti tranzitiraju Mesec, Venera, Jupiter ili Mars postoji velika verovatnoća da ćete nekog upoznati i da će Vam ta godina biti veoma bitna na ljubavnom planu.

Ako se iznad prve astrološke kuće nađu Sunce, Venera ili Mars u horoskopu žene, ona će sigurno ući u neku vezu koja će joj biti značajna najmanje godinu dana ako ne i duže. Vrlo je bitno da li je Sunce u konjukciji sa nekom planetom jer u horoskopu žene osim što simbolizuje njen ego, simbolizuje i muškarca koji joj može biti veoma značajan.Ako je Sunce u konjukciji sa Mesecom ili Venerom, Jupiterom, moguća su snažna osećanja. Asteroid Karma u konjukciji sa Suncem, Venerom, Mesecom ili Marsom naglašava mogućnost karmičke veze.

Mars u horoskopu muškarca u solarnoj godini opisuje njegov stav u vezi, kao se radi o jakom Marsu ( u Jarcu, Ovnu ili Škorpiji) on će se postaviti autoritativno.

Nije dobro kada su u solaru naglašene 6.8. ili 12.astrološka kuća ili se u 1. 4.5.7.ili 8. nađu Mars, Saturn, Pluton. U tom slučaju veza će biti prilično turbulenta i postoji mogućnost da dođe do raskida.

Ako muškarac ima jakog Marsa ( u 1.8.ili 10.kući ili u Ovnu, Škorpiji ili Jarcu) a žena slabog ( u 2.4. ili 7.kući u Biku, Raku ili Vagi, njih dvoje se ne mogu dobro razumeti. Ona će od njega očekivati uvek više nego što on može da joj pruži. Ona je sa ovakvom pozicijom planeta nesigurna, stalno željna pažnje a on očekuje partnerku koja je nešto slabija od njega kao ličnost ali ne nekog koga mora stalno da shvata, razume, razuverava, podnosi njene kaprice, nesigurnost i neodlučnost. Ako ona je sazri kao ličnost on će izgubiti strpljenje s njom.

Kada dvoje počinju vezu ako su bilo Mars ili Venera u slaboj poziciji žena će pokušati da dominira. To je posebno naglašeno ako je Venera u vatrenom znaku. Mesec u Škorpiji, Jarcu ili Vodolji na dan početka veze može doneti rasprave, nerazumevenja.

Nije dobro da se veza počne na dan kada Saturn ili Mars prave konjukciju sa jednom od ove dve planete u horoskopu bilo kog partnera ili na datum početka veze. Npr. iza njenog Marsa nađe se Saturn na datum početka veze, ona će imati utisak da on nju previše kontroliše. Ako je njen Mars iznad njenog Saturna on može pomisliti da on nije dobar ljuavnik ili da ona njega doživljava kao takvog.

U vreme kada je Mars u tranzitu ili u solaru muškarca dominantan ( u Ovnu,Škorpiji ili Jarcu) on će dominirati u vezi. To isto se dešava i ako je jak u solarnom horoskopu žene.

Ako u solaru imate konjukciju Venere i Marsa, sigurno ćete se zaljubiti. Ako su obe planete u nekom neutralnom znaku npr. u Strelcu ili Lavu to je dobro. Nije dobro ako su npr. u Ovnu ili Škorpiji – mnogo ljubomore, strasti, nepoverenja. Ako su u Devici, takođe sluti na rasprave. U Vagi ova konjukcija donosi romantična osećanja, vezu koja nije stabilna ali koja ima šanse da uspe. Ako je konjukcija u Biku – strastvena veza ako je u Blizancima- sklnost ka preljubama, raspravama. Ako je u Raku – muškarac je slabić, neveran ili nestalan ali veoma zaljubljiv i povodljiv ako je u Devici ova konjukcija žena se oseća zapostavljenom, muškarac može biti sitničar, cinik. Ako je u Jarcu, ona nije naročito srećna u ovoj vezi ali joj muškarac imponuje, ako je u Vodoliji- oboje su skloni preljubi a ako je u Ribama-oboje su veoma nestalni i romantični.

Ako u solaru u kojoj ste počeli vezu podznak u vatrenom znaku, bićete veoma zaljubljeni, u zemljanom, veza može da potraje uz mnogo tolerancije ako je u vazdušnom znaku-veza pune promena, rasprava a u vodenom –tajna veza u kojoj oboje pate a nisu u stanju da o tome pričaju.

J.Holclajtner

Photo copyright by

http://www.huffingtonpost.com/